معماری
انواع شیر
انواع شیر

انواع شیر

انواع شیر

شیر آماده

این شیر در قوطی به صورت مایع و کاملاً آماده برای خوردن در معرض فروش قرار میگیرد و ظرف آن پس از یک بار مصرف دور انداخته می شود. گرچه استفاده از این نوع شیر خیلی راحت و بدون دردسر است ولی قیمت آن چند برابر گران تر از تهیه شیر در منزل تمام می شود.

شیر پاستوریزه

اگر قصد دارید به جای شیر خشک، شیر تازه گاو برای تغذیه نوزاد خود مصرف کنید لازم است این شیر پاستوریزه باشد. پاستوریزاسیون شیر یعنی این که، قبل از این که شیر در پاکت، جعبه یا بطری بسته بندی شود کارخانه ها به طرز خاصی آن را میجوشانند تا تمام میکروبهای خطرناک آن از بین برود. (شیر پاستوریزه همراه با ویتامین D در برخی از کشورها موجود است.)

شير هموژنيزه

همان شیر پاستوریزه است، با این تفاوت که در شیر هموژنیزه تمام قطرات چرب شیر به ذرات بسیار کوچکی تبدیل و تغییر داده میشود تا هضم چربی آن سهل تر و اسان تر شود. علاوه براین چربی شیر در شیر هموژنیزه هرگز روی شیر نمی ایستد، بلکه در تمام شیر به طور یک نواخت پراکنده است. شیر هموژنیزه برای کودکان که شیر را به خوبی نمی توانند هضم کنند بسیار مفید است. همچنین در موقع جوشاندن شیر هموژنیزه، کمتر از شیر تازه رویه میبندد. لذا سر پستانک را کمتر می گیرد و این خود کمک مهم و مؤثری به مادران است. در شیر هموژنیزه چون چربی در شیر قبلا بطور کامل مخلوط شده است و از شیر هیچ وقت جدا نمیگردد تکان دادنش لزومی ندارد

شیر خام

شیری است که پاستوریزه نشده، یعنی مستقیما از گاو دوشیده شده باشد. این نوع شیر در موقع مصرف باید برای مدت ۲۰ دقیقه کامل بجوشد تا اطمینان حاصل کنید که میکروب های مولد بیماری اسهال، گلودرد، سل یا سایر امراض در آن از بین رفته است. شیر خام احتمالاً خیلی چرب تر از شیرهای تجارتی است و به همین دلیل ممکن است اختلالات سوء هاضمه برای نوزادان تولید کند. لذا اگر در دهات و ییلاق زندگی می کنید و شیر پرچرب، برای فروش عرضه میگردد باید برای نوزادان سرشیر آن را جدا کنید تا کم و بیش شبیه شیرهای تجارتی شود.

همچنین ببینید

کلم

با کلم شیمی درمانی کنید..!!

با کلم شیمی درمانی کنید..!! هورمون استروژن یکی از عوامل شناخته شدهٔ محرل سرطان پستان” …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *