معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / اهمیت عسل در طب سنتی
اهمیت عسل
اهمیت عسل

اهمیت عسل در طب سنتی

 اهمیت عسل در طب سنتی

 اهمیت عسل

و اوحی ربک  إلى النحل أن اتخذى من الجبال بيوتا ومن الشجر ومما يعرشون ۶۸» ثم  کلی من کل الثمرات  فاسلکی سبل  ربک ذلل یخرج من بطونها شراب مختاف الوانه فیه شفاء  للناس إن فى  ذلک  لاية لقوم يتفكرون 69) (سوره نحل)

(و خداوند به زنبور عسل وحی کرد که در کوهها و درختان و سقف های رفیعمنزل گیرید و سپس از میوههای شیرین و از حلاوت و شهد گلهای خوشبو تغذیهکنید؛ و راه پروردگارتان را به اطاعت بپویید، آنگاه از درون آنها شربت شیرینیبه رنگهای مختلف بیرون آید که در آن شفا، مردمان است. در این کار نیز آیت قدرت خدا برای متفکران پیداست . )

گل، قسمتی از گیاه است که به خورشید بیش از سایر قسمت های گیاه علاقه دارد و به سوی او تمایل دارد و به عشق او شکوفا و باز می شود واشعه  او را در خود منعکس می سازد و به همین علت است که ملون به رنگهای مختلف  می شود و ذخایری از نیروی کهربایی آفتاب را در خود دارد

عجیب این که سوره  نحل از سوره های مکی است و میدانیم درمنطقه  مکه نه گل و گیاهی وجود دارد و نه زنبوران عسل، ولی قرآن بااین دقت و ظرافت از آن سخن میگوید و با تعبیر جالبی مانند (یخرج منبطونها شراب مُختلف آلوانه)(از درون زنبورها مایعی خارج میشود به رنگهای مختلف)، و به ریزه کاریهای ساختن عسل نیز اشاره کرده است.

رنگ عسل بر حسب این که زنبور بر چه گل و ثمره ای نشسته و از آن بهره گیری کرده تفاوت میکند؛ به همین جهت در بعضی مواقع قهوه ای تیره و گاهی نقره ای سفید و گاهی بی رنگ یا زردرنگ و گاهی شفاف، زمانی تیره و یا زرد طلایی، زمانی خرمایی و حتی گاهی مایل به سیاهی است. این تنوع رنگی علاوه بر این که نمایانگر تنوع سرچشمه های به دست آوردن عسل است، تنوعی برای ذوق ها و عسل ها نیز محسوب می شود زیرا امروزه ثابت شده است که رنگ غذا در تحریک اشتهای انسان بسیار مؤثر است؛ قدیمی ها گویا این مسئله روانی را شناخته بودند و غذاهای خود را با زعفران و زردچوبه و رنگهای دیگر رنگین می ساختند تا از این طریق میهمانانشان را به خوردن غذا ترغیب نمایند. در دنیا هیچ غذایی به اندازه  عسل سرشار از عوامل غذایی نیست و بهاندازه  عسل نیروهای مغناطیسی و تشعشعات رادیواکتیو ندارد.

زنبوران عسل معمولا از ماده قندی مخصوص که در ریشه  گلها قرار داده شده است می مکند و آن را جمع آوری میکنند ولی زنبورشناسان می گویند کار زنبورها تنها استفاده از این ماده قندی بن گل ها نیست بلکهاحیاناً از تخمدان گل ها و دمبرگها و میوه ها نیز استفاده می کنند که قرآناز همه  اینها تعبیر به (من کل الثقرات) (همه  میوه ها) کرده است.

جمله  عجیبی که از مترلینگ دانشمند زیست شناس نقل شده اهمیت تعبیر قرآن را آشکار می سازد؛ آنجا که میگوید: همین امروز اگر زنبور عسل «اعم از وحشی و اهلی» از بین برود یکصد هزار نوع از گیاهان و گلها و میوه های ما از بین خواهند رفت و از کجا که اصولا تمدن ما از بین نرود زیرا نقش زنبورهای عسل در جابه جا کردن گرده های نر گلها و بارور کردن گیاهان ماده و به دنبال آن پرورش یافتن میوه ها آنقدر عظیم است که بعضی از دانشمندان حتی آنرا از عسل سازی زنبورها هم مهمتر می دانند. در حقیقت آنچه زنبورهای عسل از آن می خورند، بالقوه انواع میوه هایی است که به کمک آنها شکل می گیرد؛ با این حال چه پر معناست کلمه  (کل الثمرات).

جالب این است که زنبورشناسان می گویند زنبور عسل برای رفعگرسنگیش کافیست که دو یا سه گل را بمکد، در حالی که در هر ساعتبطور متوسط روی بیش از دویست گل می نشیند و کیلومترها راه میرود وآنقدر پرکار است که در مدت عمر کوتاهش هر یک مقدار زیادی عسل تولید می کنند، به هر حال این تلاش و فعالیت چشمگیر او دلیل این است که اوتنها برای خودکار نمی کند بلکه آنچنانکه قرآن میگوید (للناس) برایهمه  انسانها تلاش می کند. یک نکته بسیار مهم این است که اگر مردم ماهیت عسل را خوب بشناسند و بی جهت هر نوع عسلی را به تقلبی بودن محکوم نکنند و به طور صحیح عسل را وارد تغذیه  روزانه خود بکنند، بدون هیچ تردیدی عسل به عنوان یک مکمل غذایی بسیار پرارزش موجب رفع بسیاری از کمبودهای غذایی آنها می شود لذا با مصرف روزانه و مناسب عسل می توان از بروز بسیاری از بیماریهای ناشی از سوء تغذیه جلوگیری کرد. عسل علاوه بر اینکه میتواند به عنوان یک مکمل بسیار مفید، کمبودهای غذایی متعددی را برطرف کند، در برخی از بیماریها می تواند به عنوان دارو و در برخی موارد به عنوان یک کمک دارو مورد استفاده قرار گیرد. عسل هیچگاه فاسد نمی شود و همیشه می توانید به سلامت آن اطمینان داشته باشید چنانچه عسل هایی که در مقابر فراعنه  مصر پیدا کرده اند. پس از چندین هزار سال خراب نشده بودند از آن جهت که زنبورعسل به آن یک ماده  ضدعفونی کننده  طبیعی می افزاید که ضرر و زیان مواد ضد عفونیشیمیایی را ندارد.

این ماده  ضد عفونی اسید فرمیک نام دارد ولی علاوه بر آن عسلهای کوهستانی یک ماده  ضدمیکروبی هم دارند که میکروب ها را نابود میسازند و میکروب هایی که در شربت غلیظ رشد می کنند نمی توانند وارد عسل شوند. عامل دیگر پر ارزش تشعشع اتمی است. بنابراین غلظت بالا، تشعشع رادیواکتیو، آنتی بیوتیکها و آنزیمهای موجود در عسل، از این ماده یک محیط سترون و ضد حیات می سازند و به دلیل امکان عدم رشد و تکثیر و زنده ماندن عوامل فاسدکننده عسل رسیده یک ماده  فاسد نشدنی است که تا مدت نامعلوم سالم می ماند.

عسل همچنین قابلیت از بین بردن هر نوع قارچی را دارد. بنابراین عسل رسیده از فساد توسط انواع مخمر و کپک در امان است.

از عسل می توان به عنوان یک ماده  ضد عفونی کننده زخمها به ویژه زخم های دهان و گلو استفاده کرد. این خاصیت عسل معلول وجود چهار عامل ضدعفونی کننده  فوق الذکر در عسل است.این خاصیت در گلها و داروهای حیات بخش نهفته است که هنوزمعلومات ما با اطلاعات وسیعی که از داروهای گیاهی داریم نسبت به آنناچیز است، جالب اینکه دانشمندان از طریق تجربه به این حقیقت رسیده اندکه زنبوران به هنگام ساختن عسل آنچنان ماهرانه عمل می کنند که به سراغتمام گیاهان طبی و گل های شفابخش می روند و عوامل مؤثر آنها را گرفته و

به بهترین وجه به ما عطا می نمایند.

 

همچنین ببینید

درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!!

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!! میگرن، سردردهای مزمن، سردردهای عصبی، گریپ فصلی، سینوزیت بادرنجبویه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *