معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / اگر از ناراحتی ها پس از زایمان رنج میبرید از گیاه داروویی جوانه جو استفاده کنید…
جوانه جو
جوانه جو

اگر از ناراحتی ها پس از زایمان رنج میبرید از گیاه داروویی جوانه جو استفاده کنید…

اگر از ناراحتی ها  پس از زایمان رنج میبرید از گیاه داروویی جوانه جو استفاده کنید…

جوانه جو چیست؟

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی جوانه جو است . جوانه جو  را یک شب در آب سرد بخیسانید، بعد در پارچه  نخی بپیچید و ظرفی زیر آن قرار دهید و در جا سایه و خنک گذاشته و دائم آن را نمناک بگذارید تا ریشه کند و جوانه بزند. قبل از این که جوانه ها سبزشود آن ها را از هم باز کرده و در آفتاب پهن کنید تا خشک شود.
نام دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از:     Malt marchand

ترکیب شیمیایی: در هر یک صد گرم جوانه  خشک، جو مواد زیر وجود دارد: آب ۵/۲ گرم – انرژی غذایی ۳۶۸ کالری – پروتئین ۱۳ گرم – مواد چرب ۱/۹ گرم – هیدرات کربن ۷۷ گرم – خاکستر ۲/۴ گرم – آهن ۴ میلی گرم – تیامین ۰/۴۹ میلی گرم – رایبوفلاوین ۰/۳۱ میلی گرم – نیاسین ۹ میلی گرم ۔ الکالوئیدی به نام ھوردئین۔ است

خواص جوانه جو 

برای معالجعه  سوء هاضمه مصرف می شود ،برای رفع نارا حتی  پس از زایمان نافع است، قلیان صفرا و خون و عطش را تسکین می دهد، حدت تب  گرم و تب  سل را تقلیل می دهد

مضر مثانه است جنین را سقط می کند

خواص جوانه‌ ها

دانه جوانه زده غنی تر است

اما چرا می گوییم غلات یا حبوبات جوانه زده مفیدتر است؟ طی جوانه زدن، نشاسته، پروتئین و چربی  موجود در دانه به واحد کوچک تری تجزیه می شود و قابلیت هضم و جذب بهتر پیدا می کند. در این فرآیند میزان ویتامین و املاح معدنی دانه همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، ویتامین های گروه B و پروتئین آن دو تا سه برابر و حتی بیشتر افزایش می یابد، اما از کالری و کربوهیدرات آن دو برابر کاسته می شود. البته لازم است بدانید کاهش کالری به معنا حذف کالری نیست. اگر در صد گرم گندم 400 کالری انرژی نهفته باشد در همین میزان جوانه آن 200 کالری انرژی وجود دارد و مصرف یک فنجان جوانه می تواند تامین کننده بخش عمده  از نیاز روزانه بدن ما باشد.

خواص جوانه حبوبات با جوانه غلات برابری می کند

در مورد ارزش تغذیه ا جوانه غلات در مقایسه با جوانه حبوبات باید گفت این جوانه ها از نظر خواص درمانی و میزان ریزمغذی ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد، البته با توجه به این که حبوبات پروتئین و غلات کربوهیدرات بیشتری دارد، می توان اندکی تفاوت در میزان درشت مغذی های این دو گروه جوانه قائل شد، اما همان طور که گفته شد، ریزمغذی  هر دو گروه خواص برابری داشته و ویتامین  B، C و E آنها برای آرامش اعصاب، رفع استرس و خستگی نافع، منیزیم و پتاسیم آن برای کنترل بی خوابی و تنظیم فشارخون مفید، روی آن برای جلوگیری از ریزش مو و به تعادل رساندن هورمون ها در زمان بلوغ جنسی نوجوانان موثر، سلنیوم آن برای سلامت قلب و عروق و بخصوص افزایش تعداد اسپرم و کمک به باروری آن در مردان مثمرثمر و فیبر آنها با کمک به خروج هر چه سریع تر مدفوع برای تنظیم چربی و قند خون فوق العاده مفید است. در ضمن به دلیل آن که جوانه ها خاصیت نفخ زایی خود را از دست داده و از حساسیت زایی پروتئین آن کاسته شده است، مصرف آن برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بی ضرر است.

این را هم بدانید بسیاری از افراد براین باورند که هر چقدر دانه، جوانه بلندترداشته باشد همچون دانه شبدر یا ماش ارزش تغذیه بیشتری دارد. در حالی که این گونه نیست! همه دانه  جوانه زده غنی از املاح و ویتامین بوده و ارزش غذایی آنها به بلند یا کوتاه بودن جوانه شان بستگی ندارد.هر جوانه 1000 مزیت دارد…

جوانه ها در تغذیه سالمندان چه نقشی دارند؟

گاهی سالمندان به دلیل احساس تنهایی بی اشتها می شوند. در واقع تنهایی عاملی است که سالمند علاقه ای برای تهیه و طبخ غذا برای خود نداشته باشد. البته گاهی تاثیر برخی داروها یا افزایش سن هم سبب کم شدن اشتها به غذا می شود. گاهی هم برخی سالمندان به دلیل پرهیز غذایی مجبور به استفاده از خوردنی  کم چرب و کم شیرین با حداقل نمک هستند و همین عامل موجب بی مزه یا بدمزه شدن غذای آنان می شود. بر این اساس برای آن که سالمندان دچار سوءتغذیه نشوند، باید از مواد غذایی مقوی و مغذی استفاده کنند و بهترین توصیه به آنان اضافه کردن جوانه گندم، ماش، عدس یا پودر آن به غذاهایشان است. جوانه ها با وجود حجم کم ، اشتهاآور خوبی بوده و انرژی و پروتئین از دست رفته را جبران می کند. بسیاری از پزشکان مصرف جوانه ها را برای کاهش تورم، افسردگی و حتی استرس و بسیاری از مشکلات کبدی به سالمندان توصیه می کنند.

ردپا جوانه ها در غذا مکمل کودک

اما بیشترین سوالی که خانواده ها از متخصصان و کارشناسان علوم غذایی می پرسند این است که آیا می توان در غذا مکمل کودک از جوانه ها استفاده کرد؟ در منابع جدید علمی در مورد استفاده از جوانه ها بخصوص جوانه گندم در رژیم غذایی کودک اختلاف نظر فراوان وجود دارد. ولی آنچه مورد تائید استادان انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر است، استفاده از گندم و فرآورده ها آن به بعد از پایان هشت ماهگی کودک موکول شده است.

توصیه می شود برای بچه ها بین دو تا پنج سال جوانه گندم را به ماست اضافه کنید. اگر هم کودک بالا پنج سال دارد، جوانه ها را به سالاد او بیفزایید. بهتر است جوانه عدس و ماش به سبب هضم آسان تر و مقوی و مغذی تر بودن در سوپ، آش یا در پوره و فرنی کودک استفاده شود. مصرف جوانه همراه با سالاد یا ساندویچ خانگی، میان وعده ای مناسب برای تمام افراد بخصوص دانش آموزان است.

پودر جوانه خوب است، اما…

این روزها در برخی مغازه ها بسته های پودر جوانه گندم یا پودر مالت (جوانه جو) عرضه می شود و به گفته فروشندگان از این پودر می توان در تهیه سوپ، غذا کودک، غذاها رژیمی، نان، کتلت، سمنو و حلوا استفاده یا با نوشیدنی هایی چون شیر، آبمیوه و حتی آب میل کرد. این پودر از نشاسته و جوانه دانه تشکیل شده و اغلب بدون سبوس است و از این رو جوانه تازه بهتر از پودر آن است. البته این پودرها هم حاوی مواد مغذی است و می تواند بخشی از نیازهای روزانه و کمبود تغذیه  ما را جبران کند و بخصوص موجب لینت مزاج شود و التیام دهنده بیماری  گوارشی است.

همچنین ببینید

شفاف شدن صورت

شفاف شدن صورت با روش کاملا طبیعی!!

شفاف شدن صورت با روش کاملا طبیعی!! شفاف شدن صورت، خوشرو شدن، باز شدن رنگ …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *