معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / ایا میدانستید با تمشک موهای سفید سیاه میشوند
میوه تمشک
میوه تمشک

ایا میدانستید با تمشک موهای سفید سیاه میشوند

تمشک

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی میوه تمشک است . میوه تمشک

تمشک میوه ی گیاهی است از خانواده ی Rosaceae، گونه های مختلفی به شرح زیر دارد:

۱- گونه ی Rubus Frutilicosus، از گونه های معروف است. گیاهی است چند ساله که به کمک تیغ های قوی و زیادی که روی ساقه و شاخه ها دارد به گیاهان مجاور خود بند شده و از آنها بالا می رود. گل های آن سفید، ساقه ها پنج وجهی و برگ های آن سبز، دارای پنج برگچه ی بیضی، دندانه دار و ناصاف است و میوه ی سیاه براق دارد. این گیاه در پرچین های کنار مزارع  مناطق جنگلی بوفور می روید، در اروپا و هندوستان فراوان است، در ایران تا به حال دیده نشده

۲- گونه ی .Rubus saxatilis L، گیاهی است چند ساله با شاخه های کوتاه، ساده و کمی پوشیده از تار و تیغ های تیز، برگ های آن سبز پوشیده از کرک است. گل های آن به تعداد سه تا شش عدد می باشد که در انتهای شاخه ی گلی دار با رنگ صورتی ظاهر می شوند. این گیاه در ایران در لاهیجان می روید و در هندوستان در ناحیه ی تبت از کشمیر تا کومائون به طور خودرو انتشار دارد.

۳- گونه ی Rubus caesius L، به تمشک کبود معروف است و تقریباً در تمام مناطق ایران، شمال غرب، غرب، در منطقه ی اطراف تهران، الوند و اشتران کوه می روید. گیاهی است پایا، دارای ساقه های استوانه ای با شاخه های متعدد، پوشیده از سوزنک های نازک خزنده و خاردار برگ های آن سبز تقریباً بدون دمبرگ مشتمل بر پنج برگچه ی تخم مرغی است، بعضی از آن ها دارای غده و برخی بدون غده می باشد، روی برگها موهای ریز و پشت برگها کرک های نمدی سفید وجود دارد. گل ها سفید و میوه ی آن شبیه شاه توت به رنگ آبی سیر است

طبیعت آن مرکب القوا یعنی متعادل است ولی به طور غالب تمایل به طرف سردی و خشکی دارد.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از: تمیش – تلس – تموش – تموشی – تورک – تودر – توت شوکی – توت سه گل – توتالارض – تلو -لم – لوش – ولش – گیهه کوهی – دردوک – فرواله – هندل – علیق – علیق الجبل – سه گل – توت العلیق

 

ترکیب شیمیایی: در هر یک صد گرم قسمت خوردنی انواع مختلف میوه ی تمشک مواد زیر وجود دارد: آب، ۸۴/۵ گرم – پروتئین ۱/۲ گرم – چربی ۰/۹ گرم – هیدرات های کربن ۹ گرم – خاکستر ۰/۵ گرم – کلسیم ۳۲ میلی گرم – فسفر ۱۹ میلیگرم – آهن ۰/۹ میلی گرم – سدیم ۱ میلی گرم – پتاسیم ۱۷۰ میلی گرم – تیامین ۰/۰۳ میلی گرم – ریبوفلاوین ۰/۰۴ میلی گرم – نیاسین ۰/۴ میلی گرم – مواد ازته گلوبی کزولولوز- ساکاروز-اسید سیتریک – اسید مالیک

ویتامین ها:200Aواحد بین المللی-21Cمیلی گرم در آن وجود دارد.

خواص  میوه تمشک در طب سنتی:

درمان گیاهی یبوست

1-آن را بخورید اشتهاآور است، خون را تصفیه می کند، عرق آور است، ضد اسکوربوت می باشد، یبوست و حتی یبوست مزمن را برطرف می کند، مقوی احشا و اعضای داخل شکم بوده اختلالات معده و روده را برطرف می سازد، خونروی از سینه و خون روی از رحم را بند می آورد، روماتیسم را درمان می کند، تقویت کننده ی نیروی جنسی است.

درمان گیاهی سرخک و مخملک

۲- پانصد گرم از آن را در ۸۷۵ گرم قند روی آتش ملایم آب کنید، بعد در صافی نرمی صاف کرده هربار مقداری از آن را با آب مخلوط کنید و بخورید. جوش، سرخک و مخملک را درمان می کند.

۳- هرشب اول صورت را با صابون بشویید و خوب خشک کنید، بعد آب تمشک تازه را بگیرید و به صورت بمالید و بخوابید. کک ومک صورت را برطرف می کند.

    برگ تمشک

خواص برگ تمشک در طب سنتی:

درمان گیاهی لوزه تین و انژین

۱- چهل تا پنجاه گرم خشک آن را در یک لیتر آب سرد بخیسانید، بعد پنج دقیقه بجوشانید و ده دقیقه دم کنید، سپس آب آن را صاف کرده و هر روز صبح، ظهر و عصر در گلو قرقره کنید. گلودرد را مداوا می کند و اگر هر روز ادامه دهید ورم لوزه تین و آنژین را درمان می نماید و اگر روزی سه فنجان از آن را بین غذاهای روزانه به نوبت بنوشید، نفخ شکم، باد و گاز معده، تشنج و درد آن را برطرف می کند.

۲- هر شب آن را با خود میوه ی تمشک مخلوط کرده و بکوبید و بر سر خضاب کنید. موهای سفید را سیاه میکند .

همچنین ببینید

شفاف شدن صورت

شفاف شدن صورت با روش کاملا طبیعی!!

شفاف شدن صورت با روش کاملا طبیعی!! شفاف شدن صورت، خوشرو شدن، باز شدن رنگ …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *