معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / ایا میدانستید برنج قوای جنسی را زیاد میکند
برنج
برنج

ایا میدانستید برنج قوای جنسی را زیاد میکند

برنج

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی برنج است .

برنج ثمره ی گیاهی است از خانواده ی Gramineae، علفی و یک ساله که مخصوص مناطق گرم و پر آب می باشد. ارتفاع ساقه ی آن حدود یک متر یا بیشتر است و برگ های باریک، دراز .3 نوک تیز و گلهایی به صورت سنبلاک هایی با دم کوتاه در اطراف محور گل دهنده ی گیاه دارد. میوه ی آن به شکل خوشه ای متشکل از سنبلک ها در انتهای ساقه در می آید ، در بعضی ارقام خوشه ی برنج دارای ریشک  است  و بعضی از ارقام بدون ریشک می باشد. در هر سنبل سه گل وجود دارد که یکی از گلها که در راس واقع شده کامل و بارور و دوگل دیگر که در طرفین آن قرار دارند عقیم هستند. مغز دانه ی آن به شکل گندم و باریک تر و بدون خط فاق است. برنج از آسیا برخاسته است و از روزگاران کهن در چین، ژاپن، هندوچین و هندوستان و پس از آن در جاوه، سیلان، اندونزی، مصر، ماداگاسکار، برزیل، آمریکا، جنوب اروپا و سایر مناطق دنیا حتا در جنوب شوروی سابق نیز در مناطق گرم مانند سرزمین کوبان کاشته می شود. در ایران انواع آن در مناطق شمال ایران و در جنوب در خوزستان، نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می شود.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از: آواز – آرز- آرز- ارز- آروز – – .گرنج -ثمن

 

دانه  برنج

طبیعت ان: بعضی ها آن را کمی گرم و عدهای کمی سرد و بعضی هامعتدل میدانند.

ترکیب شیمیایی: در هر یکصد گرم برنج سفید شده ی خام موادزیر وجود دارد:

با ۱۲ گرم – پروتئین ۶/۷گرم – مواد چرب ۰/۴ گرم – هیدراتهای کربن ۸۰ گرم – خاکستر ۰/۵ گرم – کلسیم۲۴ میلی گرم – فسفر ۹۴ میلی گرم – آهن ۰/۸ گرم – سدیم ۵ میلی گرم – پتاسیم ۹۲ میلی گرم – تیامین ۰/۰۷ میلی گرم – ریبوفلاوین ۰/۰۳ میلی گرم – نیاسین ۱/۶ میلی گرم – انرژی ۳۶۳ کالری – آلکالوئیدی به نام اوریدین – یک بازوریریانین آدنین – کولین – آرشیدیک اسید – بهنیک اسید – پالمیتیک اسید – اولئیک اسید – فیتوسترین

ویتامینهای: B.BA کمپلکس -E-D در دانه ی برنج وجوددارد

خواص دانه برنج در طب سنتی:

۱- آن را بخورید. چاق کننده است، فشارخون را پایین می آورد، صفرا را کم می کند و مولد خلط صالح است، رنگ رخسار را نیکو می گرداند، سوءهاضمه را برطرف میسازد، خواب آور و مولد خوابهای نیکو است، مولد منی می باشد و نیروی جنسی را تقویت میکند، اختناق رحم و تورم و التهاب عصبی را درمان می کند.

۲- اگر با شیر و شکر خورده شود، کثیرالغذا، مبهی و مسمن بدن است.

۳ -خوردن آن با دوغ تازه و سماق مسکن حرارت، تشنگی و غثیان است، آشفتگی، دل به هم خوردگی و اسهال صفراوی را آرام میکند، برای کلیه و مثانه مفید است و حبس البول صفراوی را درمان میکند.

درمان گیاهی استفراغ خونی

۴- لعاب آن مدر و خنک کننده است، اسهال، اسهال صفراوی و اسهال خونی را متوقف می کند، برای درمان ورم های معده و روده ای و استفراغ های خونی مفید است.

۵- شست وشو با لعاب برنج برای درمان زخم های بد بسیار نافع است و کمپرس آن برای کاهش تب مفید است

درمان گیاهی خون دماغ

6- کشیدن گرد برنج در بینی برای بند آوردن خون دماغ مفید است

۷- آن را بودهید تا حدی که سرخ تیره شود ولی سیاه نشودونسوزد. بعد چهل تا شصت گرم از آن را در چهل تا شصت گرم آب ده تا دوازده ساعت بخیسانید و بخورید. برای دفع کرم معده و دل به هم خوردگی از رطوبت وحرارت نافع است.

درمان گیاهی خلط خونی

۸ آن را با ریشه ی مرغ بسایید و با کمی نبات سفید کوبیده مخلوط کنید و در آب خالص بسایید و شیرهای آن را بگیرید و بخورید. برای قطع خونروی از سینه و رفع اخلاط خونی سینه مفید میباشد.

۹- پا و کشاله ی ران و ناحیه ی دستگاه تناسلی اطفال که به علت آلوده شدن به ادرار تحریک شده و قرمز گشته باشد، برنج را مثل غبار نرم بسایید و روی موضع بپاشید، بهبود حاصل میشود.

۱۰- با شیر بز جهت زحیر مصرف شود.

۱۱- اگر با شیر خر بپزید، برای اصحاب سل نیکو است.

۱۲- آن را با سفیدآب قلع مخلوط کرده، بسایید و مثل پودر بپاشید. گند تاول را درمان میکند.

۱۳- آن را بکوبید و با پی مخلوط کنید و ضماد بگذارید. سر سوزه را  باز   می کند.

برای کسانی که مرض قند یا یبوست دارند مضر است، اسراف در خوردن برنج پوست کنده تولید سردرد می کند و سبب پلاگرو بری بری می شود.

همچنین ببینید

درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!!

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!! میگرن، سردردهای مزمن، سردردهای عصبی، گریپ فصلی، سینوزیت بادرنجبویه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *