معماری
خانه / درمان بیماریها با سرد نوشها و دمنوشهای گیاهی / باز کردن رگهای کبد به وسیله سکنجبین
باز کردن رگهای کبد به وسیله سکنجبین
باز کردن رگهای کبد به وسیله سکنجبین

باز کردن رگهای کبد به وسیله سکنجبین

باز کردن رگهای کبد به وسیله سکنجبین

از دیگر فواید سکنجبین باز کردن رگ های کبد همراه با سرد کردن معتدل آن استو از ایجاد التهاب و یا ورم های حاد در کبد جلوگیری می کند و این شربت همچنین باعث تلطیف غلظت طحال و کوچک شدن آن و رقیق شدن خون ته نشین شده در آن گردیده و بیشتر آن را در روده ها ریخته و اندکی از آن را در گلوگاه معده میریزد که در این کار فواید بسیار، نهفته است و از آن جمله باعث کاهش روزانه تولید خلط سیاه در بدن به خاطر خروج ماده اولیه آن به سوی روده ها می گردد و نیز باعث تحریک اشتها می شود زیرا که این خلط سیاه که بر روی گلوگاه معده می ریزد دارای تأثیری همانند سرکه تیز و تند است، و میدانیم که ارکان حفظ سلامتی متکی بر دو اندام، یعنی کبد و طحال است و سکنجبین باعث حفظ شرایط طبیعی این دو عضو میشود، چراکه سلامتی کبد در حقیقت مرتبط به باز کردن رگ های کوچکی است که از ناحیه مقعر به سوی ناحیه محدب کبد می رود و نیز جلوگیری از التهاب و ورم حاد در آن است، و اما بیشترین ورم های طحال به خاطر نفوذ خون غلیظ بهدرون آن است، و از دیگر فواید سکنجبین قطع و جلوگیری اخلاط غلیظ موجود در ریه است که دفع آن برای بدن ضروری است، و از این روست که سکنجبین برای بیماری تنگی نفس یا آسم و نیز سرفه های ناشی از مواد غلیظ موجود در ریه سودمند است، نه به این خاطر که مانع سرفه می شود، بلکه به این خاطر که باعث تهییج سرفه و جلوگیری و قطع آن اخلاط میگردد و در نتیجه منجر به بیرون راندن اخلاط از نای و تصفیه نای می شود و به همین دلیل است که «بقراط» و سایر پزشکان پیشین برای درمان ذات الجنب و تنگی نفس شدید و سایر بیماری های سینه و ریه آن را به کار می برده اند.

مطالب فوق شمه ای از فواید و خواص سکنجبین است که ما از آن اطلاع داریم و این شربت را فواید بسیار دیگری است که از جمله سودبخشی آن برای بیماری صرع و مخصوصاً نوع سکنجبین عنصلی آن و نیز خناق ” است که البته در صورتی که سکنجبین مذکور را غرغره نمایند و نیز برای بیرون راندن بلغم و خشک کردن زبان و زدودن اخلاط از تمامی نواحی دهان و درمان وزیکول و زخمهای دهان و بوی بد دهان ناشی از گرمی معده و جلوگیری از پدید آمدن انگلها و کرم ها و کرم کدو” در شکم سودمند باشد و به استفراغ و قی کردن و شستشوی معده و تحلیل بردن آماس گلو کمک می کند، البته در صورتی که خمیر آرد جو با آن بدون گرم کردن افزوده شود.

خواصں دیگر سکنجبین

سکنجبین را فواید بسیاری است و اما آن چه که قدما درباره آن میگویند، باید گفت که دیسقوریدوس در این باره میگوید: «سکنجبین تهیه شده از آب دریا باعث تسهیل در بیرون راندن اخلاط غلیظ می گردد و برای درمان بیماری سیاتیک و دردهای مفصلی و صرع و نیش افعی و خوردن افیون نیکو باشد و برای درمان خناق می توان آن را به همراه ثافسیا که همان صمغ سداب کوهی ” است، غرغره کرد». جالینوس گوید: ” «بهترین نوشیدنی برای همه مزاج ها و همه سنین به منظور حفظ سلامتی، سکنجبین است، که این شربت رگها و مجاری تنگ را باز کرده و اجازه نمی دهد که کیموس” غلیظ در آن تجمع کند، و این دارو از داروهای سلامت زامی باشد». و چه شرافتی برای یک نوشیدنی از این بالاتر که جالینوس درباره آن چنین گوید، چه این که جالینوس، طبیبی بسیار محتاط بوده، در هنگام سخن از تأثیر داروها شرط و شروط بسیارینهاده و در این خصوص به ضرورت، اظهارنظر می کند. و نیز جالینوس گوید: «سکنجبین تهیه شده از سرکه و عنصل ضرری برای اعصاب ندارد و سکنجبین آمیخته با عصاره «به» نیز برای معده ضرری ندارد». روفس” گوید: «این شربت ضد بلغم و اخلاط بوده و از پدید آمدن آنها جلوگیری میکند و باعث تهییج شهوت می گردد».

همچنین ببینید

سکنجبین گل سرخ

سکنجبین گل سرخ را چگونه تهیه کنیم …؟؟

سکنجبین گل سرخ را چگونه تهیه کنیم …؟؟   گل سرخ چیست ؟ گل سرخ …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *