معماری
خانه / درمان دیابت / باید ها و نباید های غذایی افراد دیابتی
توصیه های مهم غذایی بیماران دیابتی
توصیه های مهم غذایی بیماران دیابتی

باید ها و نباید های غذایی افراد دیابتی

باید ها و نباید های غذایی افراد دیابتی

توصیه های مهم غذایی بیماران دیابتی:

در برنامهٔ غذایی خود، فیبر (غذاهای حاوی الیاف گیاهی) را به مقدار کافی مصرف کنید. بسیاری از برگ، ساقه ها، پوست میوه ها، دانه ها و پوست حبوبات و گیاهان حاوی فیبر خوراکی هستند.diabetes-weight-management-diet

 مقدار فیبر مصرفی باید تا اندازه ای امکان افزایش یابد تا باعث سیری و کاهش زمان تخلیه مواد غذایی از معده و روده ها شود.

 هرروز دست کم سه وعده میوه پوست دار بخورید.

اگر می خواهید مقدار الیاف غذایی برنامهٔ غذایی خود را افزایش دهید، باید از مصرف آب میوه های آماده و نوشابه های گازدار شیرین که فاقد الیاف غذایی هستند، خودداری کنید و به خوردن میوه های خام تازه و آب دار روآورید. در فاصلهٔ بین غذاها هم، به جای خوردن شکلات و شیرینی از میوه و آجیل بی نمک استفاده کنید. (آجیل و خشکباری که با نمک کلرورسدیم و با رنگ و روغن های صنعتی تهیه میشوند، سرطان زا بوده و در بسیاری موارد موجب سرطان کبد و کبد چرب می شوند).

 اگر تاکنون به مقدار کافی از الیاف غذایی مصرف نکرده اید بهتر است مقدار مصرف آن را کم کم زیاد کنید. توجه داشته باشید که مصرف ناگهانی و زیاد الیاف غذایی، باعث بروز نفخ و اسهال می شود.  

هربار که مقداری فیبر غذایی مصرف می کنید باید به همان نسبت آب بیاشامید، در غیر این صورت خطر ابتلا به یبوست وجود خواهد داشت. پودر سبوس گندم و برنج را داخل شیر و ماست نریخته و مصرف نکنید، زیرا سبوس گندم و برنج به علت داشتناسید فیتیک با کلسیم شیر و ماست ترکیب فیتات کلسیم را می دهد و موجب کاهش کلسیم و دفع آن از روده ها می گردد.

  •  در بین وعده های غذا (میان وعده ها)، میوه های تازه مصرف کنید.
  •  هرروز دست کم سه وعده میوه پوست دار بخورید. بعضی از میوه ها مانند: سیب، شاه توت، گلابی و توت فرنگی سرشار از الیاف غذایی می باشند.
  • برای تنوع در استفاده از مواد فیبردار می توان از غذاهایی مانند ذرت بوداده، سیب زمینی پخته و نخود فرنگی استفاده کنید، البته از مخلوط این مواد، سالاد خوشمزه ای به دست می آید.
  • همه سبزی های سبز، کاهو، کلم بروکلی، گل کلم، اسفناج، کرفس از سبزیهای مفید با فیبر بالا هستند، مصرف آنها با مقداری روغن زیتون وکمی سس سویا بهترین پاکسازهای معده و روده می باشند و طراوت و نشاط را به ارمغان می آورند.
  • همه مواد غذایی فیبردار بیشتری مصرف نمایید. برای مصرف بیشتر فیبر گیاهی، میوه و سبزی های کاملی، دانه کامل غلات و نخود و لوبیای بیشتری استفاده کنید. غلاتی که تصفیه نشده اند ( سبوس دارها ) سرشار از الیاف هستند . نخود سبز ، انواع لوبیا مخصوصاً لوبياچيتی و عدسی هم مقدار زیادی الیاف دارند. میوه های خشک شده و سبزیهایی مانند اسفناج نیز پر از الیاف می باشند. گرچه میزان الیاف کاهوقدری کمتر است. تره ضد یبوست بوده و برای طحال، مفید است. نعناع برای معده و روده، جعفری برای شش ها و دستگاه تنفسی، مرزه وریحان و ترخون برای هضم غذا و تنظیم فشارخون، تربچهٔ قرمز همراه با برگ آن، برای تیروئید و کلیه ها و هضم غذا بسیار مفید می باشند.
  •  مصرف غلات (مانند جو، گندم، بلغور) را افزایش دهید. در صورت تمایل میتوانید از جوانهٔ گندم به همراه غذایا در سالاد مصرف کنید.
  • درصبحانه از غلات به میزان فراوان استفاده نمایید.
  • از توت خشک و دیگر میوه های خشک شده در کنار دامنوش ها استفاده  کنید
  •  برای داشتن یک برنامهٔ غذایی پرالیاف، باید مقدار زیادی میوه و سبزیجات بخوریم و از مصرف فرآورده های حیوانی مانند گوشت گاو و پنیرهای صنعتی پارافینی بکاهیم.
  • جای مواد غذایی که از آردهای تصفیه شده و غلات فرآیند شده تهیه شده اند (مانند نان های سفید)، از محصولاتی با آرد گندم سبوس دار و غلات کامل استفاده کنید. به طور کلی باید غذاهای تصفیه شده را که بخش عمدهٔ الیاف شان را از دست داده اند، با غذاهای کامل جایگزین کنید. به جای نان سفید، نان قهوه ای مصرف کنید. برنج قهوه ای نیز بربرنج سفید و سبوس گرفته ترجیح دارد. در لایهٔ نازک، سبوس نرم چسبیده به نشاسته سفید برنج، انواع ویتامینهای گروه B وجود دارد. بعد از لایهٔ ضخیم و چوبی (خشبی) برنج که به نام چلتوک برنج است و نباید آن را استفاده کرد، لایهٔ نازک سبوس برنج، بهترین منبع دارای ویتامینهای B میباشد که مصرف آن همراه با برنج و یا جداگانه داخل و همراه و مخلوط با آب هویج یا سوپ و خورشتها و آش ها، مقوی و مغذی بوده و از ریزش مو، جوش های صورت و بیماری های عصبی پیشگیری می کند و برای درمان انواع بیماری های جلدی بسیار مفید است.

همچنین ببینید

تغذیه بیماران دیابتی

باید ها و نباید های تغذیه بیماران دیابتی!!

باید ها و نباید های تغذیه بیماران دیابتی!! خوراک بیماران دیابت تمام غذاهای سنتی ایرانی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *