معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / با انواع گوشت آشنا شوید
شناخت گوشت ها
شناخت گوشت ها

با انواع گوشت آشنا شوید

با انواع  گوشت آشنا شوید

شناخت گوشت ها

برای خانوادههایی که مصرف گوشت دارند، بی نهایت ضروری است، تا از گوشتی استفاده کنند که دارای مفاسدی از نظر بهداشتی نباشد. گوشت ها را می توان به سه بخش طبقه بندی کرد: گوشت های زمینی، دریایی و هوایی، شناسایی گوشت را می توان با یک دقت کلی به دست آورد؛ مثلاً گوشت گاو سالم باید قرمزرنگ، گوشت گوساله صورتی رنگ و گوشت گوسفند صورتی مایل به قرمز باشد.

۱- گوشت های زمینی

در ایران، بهترین گوشتی که مورد توجه مردم هم می باشد، گوaت گوسفند است که از سایر گوشت ها، سالمتر و چربی آن از گوشت گاو و گوساله زیادتر است؛ ولی برعکس، در کشورهای اروپایی و آمریکا، مصرف گوشت گوسفند تحت الشعاع گوشت

گاو و گوساله و خوک است. گوشت گاو اگر از سلامت برخوردار باشد، دارای رنگی قرمز می باشد، ولی در صورت ناسالمی، تیره رنگ است و بوی زننده دارد و به هنگام لمس نمودن، سست و شل میباشد. گونشت گوساله که از همان خانوادهٔ گاو است، دارای رنگی روشن تر از گوشت گاو است و چربی آن ۱۴ درصد نسبت به گوشت گاو کمتر است که البته این گوشت برای افراد مبتلا به امراض نقرس و روماتیسم مناسب نیست.

گوشت بره

اصولاً گوشت های حیوانات خیلی جوان، دیرهضم می باشند. در این صورت، به طور یقین گوشت بره تودلی چون هنوز رسیده نیست، بطئی الهضم تر است، اما این گونه گوشتها لطیف و ترد هستند. گوشت بز مواد مغذی اش از گوشت گوسفند کمتر است، اما گوشت مفید و کم ضرری است.

گوشت خوک

چربی زیاد دارد و از تمامی گوشت های ذکر شده، چربی آن زیادتر است، بی نهایت سنگین و هضم آن مشکل است. به دلیل دارا بودن انگل و میکروبهای زیاد در این گوشت و جهات دیگری که نزد قرآن و شارع مقدس اسلام معلوم است، خوردن و مصرف این گوشت در اسلام حرام است، زیرا خوک، پلید و نجاست خوار است؛ به علاوه از نظر غیرت نسبت به ناموس خود بی بندوبار و بدون مبالات است. از این رو خوردن این گوشت تحریم شده است.

گوشت شکار

مقصود از این گوشت، گوشت حیوانی است که انسان آن را شکار می کند و سپس مورد مصرف قرار میدهد. اما باید در نظر داشت چون اغلب گوشت های شکاری سخت هستند، باید آنها را بیات نمود و آنگاه مورد مصرف قرار داد. باید توجه داشت این حیوان به هنگام شکار خسته می شود تا دردام می افتد و بر اثر خستگی، مواد سمی و مواد سمی سیتونی در بدن حیوان پیدا می شود. به همین جهت در بعضی مواقع خوردن این گوشت مضر و گاهی هم خطرناک است.

۲- گوشت های دریایی

گوشت ماهی ها را بسیار زود هضم اعلام کرده اند، مواد پروتئینی آنها از گوشت های گوسفند و گاو کمتر ولی چربی مفید و امگا- ۳ آنها زیادتر است. در کنار دریا عده ای زیاد از مردم تنها به گوشت ماهیها اکتفا می کنند. گوشت بعضی از ماهی ها اشتها را تحریک نموده، بدین مناسبت قبل از غذای اصلی از آن تناول میشود. گوشت ماهی ها را باید عموما تازه خورد، وگرنه اگر یکی دو روز از آنها بگذرد، صلاحیت خوردن را ندارد، مگر آن که فریز کرده باشند. طبع گوشت اکثر ماهی ها، سرد است. ماهی ها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد: اول، ماهی های لاغر و کم چربی مانند ساردین، قزل – آلا و امثال آنها که البته چون چربی آنها کم است، کمتر مغذی اما زود هضم میباشند.

دوم، ماهیهای چرب چون ماهی آزاد که چربی آن از ۱۰ درصد تجاوز میکند و بسیار مقوی و مغذیخانمها سعی کنند که در هنگام آبستنی از گوشت ماهی زیاد استفاده نمایند، مخصوصاً اگر ماهی در دریای آزاد باشد، زیرا علاوه بر داشتن فسفر، املاح زیاد به ویژه ید و منگنز که در آنهایافت می شود، بسیار مفید می باشند. در خوردن ماهی هم تنوع به خرج دهید و از انواع و اقسام ماهی ها استفاده کنیدپس از مصرف ماهی حتماً خوردن چند عدد خرما را فراموش نکنید تا طبع سرد ماهی موجب اذیت و آزار شما نشود.در کشورهای خارج، صدف هایی وجود دارد که آنها را در کنار دریاها پرورش و تکثیر می کنند و برای تغذیهٔ بیماران مصرف می شوند. این صدفها از نظر تحریک اشتها بسیار مؤثر است و هضم آن بینهایت سریع انجام می شود. در موقع ایام نقاهت (دوران پس از بیماری) به بیماران داده می شود. لکن اغلب دیده شده است که باعث انتقال بیماری ها میگردد.

ترکیبات این صدفها عبارتند از: آب ۸۵-۸۰ درصد، پروتئین ۷-۸ درصد، لیپیدها ۲/۱۴-۲ درصد، گلوسیدها ۶/۴۱-۴ درصد، املاح معدنی ۲-۱/۳۰ درصد، به علاوه ویتامین های B ،A و مخصوصا ویتامین C.

۳- گوشت های هوایی گوست پرندگان مانند کبک، غاز، قرقاول، کبوتر، بوقلمون، شترمرغ، بلدرچین و امثال آنها چون دارای چربی کمی هستند، بسیار مفید می باشند، ولی هرقدر پرنده پیرتر باشد، چربی آن اربادتر است و در نتیجه هضم آن هم سخت است. در بین پرندگان، گوشت غار چربی زیادی دارد. چنانچه یک روز از این گوشت استفاده کردید، از مقدار چربی بکاهید. گوشت خروس آخته چنانچه پیدا شود، مفید است.همراه با مصرف انواع گوشت، از لیموترش تازه استفاده کنید تا مواد پروتئینی و در نتیجه اوره و اسید اوریک و پورینها در بدن ایجاد نقرس نکند.

ادامه این مطلب را می توانید در قسمت دوم مشاهده نمایید

همچنین ببینید

کلم

با کلم شیمی درمانی کنید..!!

با کلم شیمی درمانی کنید..!! هورمون استروژن یکی از عوامل شناخته شدهٔ محرل سرطان پستان” …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *