معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / با خربزه همیشه جوان بمانید !
میوه خربزه
میوه خربزه

با خربزه همیشه جوان بمانید !

خربزه

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی میوه خربزه است .  خربزه میوه ی گیاهی است از خانواده ی Cucurbitaceae، بوته ی آن شبیه بوته ی خیار و مثل ان خزنده و یک ساله می باشد. برگ های آن پهن، پرزدار، خشن و پیچک دارند. گل های آن زردرنگ و یک پایه است، گل های نر روی اولین ساقه ها و گل های ماده بعد از آن روی ساقه های جوان تر ظاهر می شوند. میوه ی آن معمولاً تخم مرغی شکل با هیکلی بزرگ است که تعداد زیادی تخم در آن وجود دارد و طعم میوه معمولاً شیرین و رنگ گوشت داخل آن سفید یا سبز یا نارنجی و پوست آن اکثراً زرد یا سبز بوده و دارای نژادهای مختلفی می باشد.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از:خريزه – بطيخ

طبیعت آن؛ معتدل و تر است و شیرین آن گرم و تر می باشد.

ترکیبات شیمیایی: در هر یک صد گرم گوشت شیرین قابل خوردن آن مواد زیر وجود دارد: آب ۹۱ گرم – هیدرات های کربن ۷/۵ گرم – کلسیم ۱۴ میلی گرم – پتاسیم ۲۵۱ میلی گرم – فسفر ۱۶ میلی گرم – تیامین ۰/۰۴ میلی گرم – رایبوفلاوین ۰/۰۳ میلی گرم – نیاسین ۰/۶ میلی گرم – ترکیبات یددار – مواد از ته – مواد چرب – پروته آز – پپتیداز – اوره آز – سلولز – آهن – مس،

ویتامین ها: A ۳۴۰۰ واحد بین المللی – B2 – B و C ۳۳ میلی گرم در آن وجود دارد.

خواص خربزه در طب سنتی :

۱- آن را بخورید. عرق و شیر را زیاد می کند، ادرارآور و قاعده آور است، دماغ را مرطوب می نماید، سلول های بدن را ترمیم می کند و کم خونی های مختلف را برطرف می سازد، بدن را چاق می کند، جوانی را تجدید می نماید، برای کلیه مفید است و سنگ مثانه را خارج می کند، سل ریوی، استسقا، یرقان، نقرس، بواسیر و رماتیسم را درمان می کند.

داروی گیاهی چاق کننده

۲- اگر قبل از غذاخورده شود، اشتها را باز می کند.

۳- اگر به جای شام شب سه کیلو خربزه ی تنها خورده شود، مسهل است.

درمان گیاهی سو هاضمه

۴- خربزه ی آب تراش کرده را با نیشکر مخلوط کنید و بخورید. نفخ معده و سوء هاضمه را برطرف می کند.

۵- اگر آن را با تمام اجزا خشک کنید و به صورت گرد درآورید و بخورید، برای ضدقی و تسکین آشفتگی مفید است.

۶-گوشت آن را له کنید و به شکل ضماد روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید. بهبود حاصل می شود، ضماد مزبور هم چنین برای تسکین ورم دور چشم و درمان ورم های سخت نافع است.

 تذکر: اگر با شکم خالی و ناشتا خورده شود، ممکن است ایجاد تب های صفراوی کند، اگر قبل از غذاخورده شود ممکن است تولید ورم روده و اسهال نماید، اگر بعد از غذاخورده شود ممکن است موجب ترش کردن غذا گردد، کسانی که بیماری دستگاه گوارش دارند یا مبتلا به دیابت هستند و کودکانی که اسهال دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند، اگر خربزه ی زیاد شیرین چند روز صبح ناشتا خورده شود، ادرار افراد گرم مزاج را خون آلود می کند.

                                   تخم خربزه

طبیعت آن: گرم و تر است.

ترکیبات شیمیایی: ماده ی گالاکتان – املاح فسفات – روغن ثابت – تریپتوفان – لیزین – سیستین – سیترولین – هیستیدین – میریستیک اسید.

خواص  تخم خربزه:

۱- مغز ان را بخورید. مهارکننده ی سرطان است، برای افزایش ترشحات عادت ماهانه مصرف می شود، برای درمان سرفه های گرم، درد سینه و خشنونت زبان و حلق مفید است، تب های گرم و عطش و سوزش مجرای ادرار را تسکین می دهد، زخم و خراش حادث در مجرای آلت مرد که در اثر عبور سنگ مثانه ایجاد شده باشد را التیام می بخشد، بازکننده ی گرفتگی های کبد و زیاد کننده ی ترشح ادرار است،کلیه و مثانه را پاک می کند، ملین است، قوه ی باه را افزایش می دهد، برای خارج کردن انگل معده نافع است.

۲- با جوشانده ی نیم کوب شده ی تخم خربزه همراه با پوست خربزه بخور دهید. برای تحلیل ورمی که از سرماخوردگی و برف در چشم ایجاد شده باشد بسیار مفید است.

درمان گیاهی کک و مک

۳- مغز آن را بکوبید و با موزله شده مخلوط کنید و بر پوست بمالید. رنگ پوست صورت را روشن می کند، کک مک و لک های قهوه ای صورت را برطرف می سازد.

                            پوست خربزه

خواص پوست خربزه :

هر بار هشت گرم پوست خشک و ساییده ی آن را بخورید. برای خرد کردن سنگ مثانه مفید می باشد

                           گل خربزه

خواص گل خربزه:

آن را بودهید، بعد بکوبید و به صورت گرد درآورید و در ظرفی چینی یا شیشه ای نگه دارید. برای پاک کردن شکم در موارد سنگینی معده و یا در موارد مسمومیت ها که احتیاج به قی و استفراغ باشد از آن بخورید، اگر آن گرد را در بینی کسی فوت کنید، برای رفع زخم های داخل بینی مفید است، کشیدن آن در بینی برای معالجه ی یرقان خوب می باشد.

                           ریشه خربزه

ترکیبات شیمیایی: ملون امتین در آن وجود دارد.

خواص ریشه خربزه :

اگر می خواهید استفراغ کنید، آب دم کرده ی آن را بنوشید و یا هفت تا هشت گرم از خشک کوبیده شده ی آن را بخورید.

همچنین ببینید

تیکت عصبی

تیک عصبی ژوما را جدی بگیرید!!

تیک عصبی ژوما را جدی بگیرید!! تیک عصبی ژوما  تیک ها حرکات غیر اردای و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *