معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / با خواص بیشمار گیاه مرّ در طب سنتی آشنا شوید…!!
با خواص بیشمار گیاه مرّ در طب سنتی آشنا شوید...!!
با خواص بیشمار گیاه مرّ در طب سنتی آشنا شوید...!!

با خواص بیشمار گیاه مرّ در طب سنتی آشنا شوید…!!

با خواص بیشمار گیاه مرّ در طب سنتی آشنا شوید…!!

مرّ

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی مرّ است . مُر صمغ رزینی معطری است که از درختچه ای از خانواده Burseraceae، جنس Commiphora، به نام مران گرفته می شود که از این جنس گیاه گونه های مختلفی وجود دارد. درختچه ای است. خاردار و دارای شاخه های کوتاه. گلهای آن دو نوع نر و ماده است. میوه  آن گرد به شکل گلابی و کمی گوشتی است. محل رویش این درختچه و گونه های مختلف آن مناطق گرمسیری جنوب عربستان، حبشه قسمت جنوبی دریای سرخ مقابل بندر عدن و سواحل آفریقایی دریای سرخ و سواحل سومالی در آفریقا میباشد.

مزمکی در فصل گرما به مقدار کمی خود به خود از تنه و ساقه ی درخت ترشح می شود ولی به منظور گرفتن مقدار زیادتر از هر درختچه تنه آن را شکاف می دهند تا مقدار بیشتری ترشح کند. این صمغ ابتدا سفید است و پس از ماندن قرمز مایل به قهوه ای می شود، طعم آن تلخ است. روش دیگر گرفتن صمغ این است که قطعات تنه یا ساقه های آن را در آب جوش می پزند و آب آن را صاف و تبخیر می کنند و رسوبات باقی مانده را می گیرند. رنگ این نوع صمغ سیاه است و کیفیت آن کمتر از نوع اول می باشد.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از: مُرمکی – مُر حجازی – مقل باد.

 

طبیعت آن: خیلی گرم و خشک است.

ترکیب شیمیایی: یک ماده  تلخ – ۲/۵ درصد اسانس شامل ترپن – ۴۰ – ۳۰ درصد صمغ شامل آرابینوز،  گالاکتوز، اسید متیلگل کورونیک – حدود ۴۰ – ۳۰ درصد رزین که حدود ۶۰ درصد آن را الکل ها و اسیدهای ترپنیک تشکیل می دهد

خواص درمانی مرّ:

۱- اگر هر بار نیمگرم از آن را بخورید، اعتدال دهنده است،

خشک کننده  رطوبت های بدن میباشد،

برای رفع سستی معده،

سوء هاضمه،

دفع رطوبات و تحلیل بادهای معده،

تحلیل خون منجمد در رحم،

تسهیل دفع زرد آب و بلغم،

درمان زخم های معده،

رفع دل پیه و ورم طحال،

درد کلیه،

درمان بیماری کروز مؤثر است،

برای تسکین دردهای سر معده،

رفع ناراحتی های معده و دفع اخلاط سینه مفید می باشد،

برای رفع زکام مزمن

در مراحل اولیه ی بیماری سل،

بیماری کمی ویتامین C

درمان آنژین های قانقاریایی،

سیاه سرفه و قانقاریا مؤثر است،

انسداد و گرفتگی های مجاری را باز میکند،

ورم های سرد بلغمی را تحلیل می برد

مانع تعفن اخلاط می شود،

در مورد یبوست مسهل است،

در مورد اسهال قابض می باشد،

برای رفع ناراحتی های رحم

بندآمدن عادت ماهیانه در دورانی که به طور طبیعی باید وجود داشته باشد مؤثر است.

۲- آن را با آب مرزنجوش مخلوط کنید و بخورید. برای پیشگیری و ممانعت از زکام شدن بسیار مؤثر است.

۳- آن را با آب دمکرده  نعناع مخلوط کرده بخورید. برای رفع بدبویی بینی اثر مفید دارد.

۴- آن را در سرکه و آب دمکرده  مارچوبه مخلوط نمایید و در دهان مزمزه کنید. برای رفع تعفن، زخمهای دهان مفید است.

۵- آن را با سرکه  عنصل مخلوط کنید و در دهان مزمزه نمایید. برای رفع و قطع خون بن دندان نافع است

۶- کمی از آن را نرم بسایید و در کمی آب جوش حل کنید و شبی یک قطره در چشم بچکانید. قرمزی چشم را برطرف می کند.

۷- به اندازه  یک عدد از آن را با اندازه یک عدس تریاک مخلوط کنید و در مقعد شیاف نمایید. اسهالی که با پیچش شکم همراه باشد را درمان می کند.

۸- پاشیدن گرد آن روی زخم ها برای خشک کردن زخم های سرد مؤثر است.

۹- آن را با کندر بکوبید و ضماد کنید. برای التیام اغلب زخم های سر سریع الاثر است.

۱۰ – کمی از آن را در آب ترب حل کنید و بر موضع بمالید. برای درمان بهق و کلف، فروکش کردن خال های صورت و تحلیل خون منجمد زیر پوست نافع است.

 مضر مثانه است، برای اشخاصں گرم مزاج مضرمی ہاشد.

همچنین ببینید

درمان زخم های کهنه

زخمهای کهنه را با رزماری درمان کنید!!

زخمهای کهنه را با رزماری درمان کنید!! زخمهای کهنه، عفونت های مزمن پوست موم ۵ گرم، …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *