معماری
خانه / بیماریهای ریه و دستگاه تنفس / با خوردن فقط روزی یک هویج از سرطان ریه دور شوید ….
بتاکاروتن
بتاکاروتن

با خوردن فقط روزی یک هویج از سرطان ریه دور شوید ….

با خوردن فقط روزی یک هویج از سرطان ریه دور شوید ….

 

توصیه دانشمندان این است که باید هر روز مقداری از هویج یا سیب زمینی شیرین،اسفناج و سایر انواع سبزی برگی خورد.

حتی خوردن یک قطعه از  هویج نیز اثرشمحسوساً بیشتر از نخوردن است. و بدیهی است 

 

میزان لازم و کافی بتاکاروتن 

 

سؤال این است که چه مقدار بتاکاروتن باید خورد تا در مبارزه با سرطان ریه کاملاًمؤثر باشد.

این امر به چندین عامل بستگی دارد: از جمله عامل ارثی در خانواده، حدودآسیبی که در اثر دود سیگار به ریه وارد شده و حدود جذب بتاکاروتن در بدن.

دکتر رجینا زیگلر از مؤسسه ملی سرطان امریکا معتقد است که مقدار کاروتن مؤثر برای مبارزه با سرطان ریه در مورد اشخاصی که زیاد در خطر سرطان ریه هستند و آنهایی که خیلی کم در معرض خطر سرطان ریه انداختلاف زیادی ندارد،

مثلاً کافی است آن ها که خیلی زیاد در معرض خطر سرطان ریه هستند روزانه یا پیمانه بیشتر از سبزی با رنگ نارنجی تیره و یا سبز تیره بخورند.

محققان دانشگاه ایالتی نیویورل در بوفالو نیز در تحقیقات خود تقریباً به همین نتیجه رسیده اند و معتقدند که مقدار مؤثر برای انواع افراد در حدیک هویج در روز است.

محققان انگلیسی که در مرکز سلطنتی تحقیقات سرطان در اکسفورد کار می کنند نیز در تحقیقات خود دریافته اند که اختلاف مقدار خوردن مواد غذائی سرشار از بتاکاروتن برای اشخاصی که در معرض خطر شدید سرطان ریه هستند و اشخاصی که در معرض خطر قرار ندارند در حد خوردن یک هویج اضافی در روز است.

دریک تحقیقی که در مورد ۱۹۳ نفر مرد انجام شده محققان دریافته اند آنها که فقط ۲/۷ میلی گرم بتاکاروتن در روز می خورده اند در مقایسه با افرادی که در هر روز ۱/۷ میلی گرم بتاکاروتن میخورده اند ۴۵ درصد احتمال ابتلا به سرطان ریه داشته اند.

یعنی اگر شخصی روزانه ۲/۷ میلی گرم بتاکاروتن بخورد در مقایسه با کسی که روزانه ۱/۷ میلی گرم بتاکاروتن می خورد، ۵۵ درصد کمتر احتمال دارد به سرطان ریه مبتلا شود.

و اختلاف ضدسرطانی بودن این دو مقدار فقط یک میلی گرم بتاکاروتن بوده است و در حالی که یک عدد هویج متوسط در حدود ۶ میلی گرم بتاکاروتن دارد ملاحظه می شود که اختلاف چندان چشم گیرنیست.

این مطالعات همچنین در مورد عکس العمل مقدار هویج در مبارزه با سرطان ریه نشان می دهد اگر مقدار بیشتری بتاکاروتن خورده شود باز هم احتمال سرطان ریه بیشتر کاهش می یابد. نیروی ضدسرطان ریه بتاکاروتن ناشی از دو منبع در گیاه است. یکی خاصیت ضداکسیدکننده بودن آن است و دیگری به علت این است که قدرت سیستم دفاعی بدن را برای جلوگیری و مقابله با سرطان ریه افزایش می دهد.

به هر حال باید توجه شود که هیچ یک از این مطالعات مقدار دقیقی که بتواند به طور کامل از سرطان ریه جلوگیری کند به دست نمی دهد و در حقیقت با توجه به عواملمتعددی که در مورد هر شخص در این امردخیل  است نمی توان رقم کلی به دست آورد.

زیرا حتی آن هائی که هر روز مقدار زیاد و مطلوبی مواد غذائی سرشار از بتاکاروتن می خورند باز از نظر مقدار بتاکاروتن لازم نمی تواند کامل محسوب شود.

و این مسأله هنوزروشن نیست و اگر شخصی در هر روز ۶۵ وعده از مواد غذائی سرشار از بتاکاروتن استفاده کند شاید بازهم ممکن است احتمال خطر سرطان ریه بیشتر کاهش یابد.

همچنین ببینید

گزیدگی حشرات

گزیدگی حشرات را چگونه می توان تشخیص داد؟

گزیدگی حشرات را چگونه می توان تشخیص داد؟ بهترین ابزار تشخیص، سابقه  خوب پزشکی است. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *