معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / با دمنوش اشتها آور آشنا شوید
دمنوش اشتها آور
دمنوش اشتها آور

با دمنوش اشتها آور آشنا شوید

 با دمنوش اشتها آور آشنا شوید

دمنوش اشتها آور

برگ شبدر یا یونجه، گیاه قنطوریون، افسانتین 

طرز تهیه و مقدار مصرف:

مقدار یک قاشق غذاخوری از مخلوط فوق را که قبلا خرد شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت ۳۰ دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار هر بار یک فنجان نیم ساعت قبل از غذا میل کنید

دمنوش ها خواص فوق العاده ی مختلفی دارند. برای درمان بسیاری از بیماری ها و ناراحتی های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از این ناراحتی ها مشکل بی اشتها بودن است. خوشبختانه طب سنتی برای این مشکل نیز نسخه ای فوق العاده دارد. در ادامه دمنوش هایی را به شما معرفی میکنیم که اشتها آور بوده و خواص متعددی نیز دارند. اما فراموش نکنید که اگر بیماری خاصی دارید حتما قبل از مصرف با متخصص و پزشک خود مشورت کنید. و همینطور در مصرف دمنوش ها زیاده روی نفرمایید.

دمنوش های اشتها آور :

دمنوش بابونه

بابونه، گیاهی معطر و به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتی‌متر است. بابونه از نظر طب قدیم ایران طبع گرم و خشک دارد. این گیاه دارویی به دلیل داشتن خواص آرامش بخشی، به داشتن خوابی راحت کمک می‌کند. این گیاه کاهش‌دهنده‌ی استرس است و به «دکتر گیاهان» معروف است.
استفاده از بابونه در زیبایی به اندازه‌ی قدمت به کارگیری آن در عطاری‌ها سابقه دارد. دم‌کرده‌ی ساده‌ی بابونه در استعمال خارجی روی پوست صورت برای حفاظت از آن، بهترین تاثیرها را دارد، اما یکی دیگر از خواص این نوشیدنی قدیمی و کهن، اشتها آور بودن آن است.
طرز تهیه‌:

چای بابونه از گیاهان خشک شده‌ی بابونه که منبع غنی از آنتی اکسیدان‌های مختلف است، تهیه می‌شود.‌ یک قاشق چای‏‌خوری از گیاه خشک شده‌ی بابونه را در یک لیوان آب جوش بریزید و روی شعله‌ی غیر مستقیم بگذارید. دمنوش بعد از ۱۰ دقیقه، آماده است.
هشدار: برخی از افراد واکنش‌های آلرژی (از جمله آنافیلاکتیک) نسبت به بابونه دارند. اگر شما‌ به گیاهان مشابه در همین گروه مانند گل آفتابگردان، گل مینا، گل داوودی یا گل‌های همیشه بهار حساسیت دارید باید هنگام استفاده مراقب باشید! در دوران بارداری نباید بابونه مصرف کرد، زیرا ممکن است به عنوان محرک رحم عمل کند و در نتیجه احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد. افرادی که مبتلا به انواع بیماری‌های خونی هستند، باید از بابونه حذر کنند، زیرا حاوی کومارین بوده و ممکن است احتمال خونریزی را افزایش دهد.

دمنوش بهار نارنج:

بهار نارنج، شکوفه‌ی درخت نارنج است‌؛ گل‌هایی بسیار معطر، ترد، شکننده و سفید رنگ. بهار نارنج از نظر طب سنتی ایران طبیعتی گرم و خشک دارد. نوشیدن دمنوش بهار نارنج قبل از خواب موجب رفع بی‌خوابی می‌شود. از سوی دیگر جزو‌ دمنوش‌های گیاهی اشتها آور است.
طرز تهیه: یک قاشق غذاخوری بهار نارنج را در قوری ریخته،آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، می‌توانید از نبات یا عسل استفاده کنید. اگر مبتلا به دیابت هستید این دمنوش را با عسل میل کنید. دمنوش را می‌توان با چند قطره آبلیموی تازه هم میل کرد.
هشدار: استفاده‌ی زیاد از دمنوش بهار نارنج باعث بالا رفتن فشارخون و ضربان قلب می‌شود. همچنین باید این دمنوش را در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف کرد.

دمنوش میخک:

میخک گیاهی بسیار کوچک با خواص درمانی فراوان است که در عین حال به عنوان یک ادویه‌ی شفابخش و خوش عطر در تهیه‌ی غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
میخک معمولا به عنوان یک ادویه‌ی آشپزخانه و در ترکیب با فلفل، دارچین، زردچوبه و سایر ادویه‌ها برای تهیه‌ی پودر ادویه‌ی کاری مورد استفاده است. از نظر طب سنتی ایران، میخک مزاج بسیار گرم و خشکی دارد.
در قدیم میخک ادویه‌ای گران قیمت بود که تنها پادشاهان و ثروتمندان می‌توانستند از آن استفاده کنند. این ادویه برای تقویت ‌مغز هم مفید است و به کسانی که حافظه‌ی ضعیفی دارند استفاده از آن توصیه می‌شود. علاوه بر این میخک خاصیت اشتها‌آوری دارد.

طرز تهیه‌:

برای تهیه‌ی چای یا دم‌کرده‌ی میخک، ۱۰ گرم از آن را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت پنج دقیقه آن را دم کنید.
هشدار: استفاده‌ی بی‌رویه از هر گیاه مفیدی، ممکن است نتیجه‌ی عکس داشته باشد و باعث ایجاد مشکلاتی در بدن ‌شود. در مورد مصرف میخک نیز به همین شکل است. از آنجایی که مزاج میخک گرم و خشک است، مصرف آن برای افرادی که طبع‌شان گرم است، مناسب نیست و ممکن است باعث ایجاد ناراحتی کلیه و روده‌ها شود. این افراد باید میخک را با گیاهی که مزاج سرد دارد و زیر نظر مستقیم پزشک مصرف کنند.

دمنوش رازیانه

رازیانه گیاهی دارویی است که طبع گرم و خشکی دارد و ریشه‌ی آن گرم‌تر از بقیه‌ی قسمت‌های گیاه است. در طب سنتی ایران، از آن به گیاه ضد بلغم و صفرا یاد می‌شود. چون گیاه بسیار گرمی است، اگر بخواهید از خاصیت مسهل بودن آن بهره‌مند شوید، باید آن را با ماده‌ای مصرف کنید که حرارت گیاه را کم کند و بهترین گزینه سکنجبین و عسل است. دمنوش رازیانه برای رفع سرماخوردگی مناسب و اشتها‌آور است.
طرز تهیه: یک قاشق چای‌خوری رازیانه را کوبیده، در یک لیوان آب جوش (با دمای۸۰ درجه)‌ بریزید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. در صورت تمایل به شیرین کردن این دمنوش، می‌توانید از عسل استفاده کنید.
هشدار: با وجود خواص این دمنوش، مصرف آن برای مدت طولانی باید زیر نظر پزشک انجام گیرد. همچنین مصرف آن در دوران بارداری و برای نوزادان توصیه نمی‌شود.
دمنوش هل
هل گیاهی دارویی و به دو رنگ، سبز (که برگ‌های کوچک و سبزی دارد) و سیاه (که برگ‌های پهن و قهوه‌ای رنگی دارد) است. برای تهیه‌ی دمنوش هل از میوه‌های گیاه استفاده می‌شود که بند انگشتی و سبز رنگ هستند. دمنوش هل طبیعتی گرم و خشک دارد. این دمنوش نیز اشتها آور است.
طرز تهیه‌: ۳۰ گرم یا یک قاشق از هل را همراه یک و نیم لیوان آب جوش دم کنید. پس از ۱۵ دقیقه دمنوش شما آماده است.
هشدار: مصرف زیاد دمنوش هل باعث می‌شود تا روده‌های شما دچار مشکل بشود. علاوه بر آن تپش قلب را افزایش می‌دهد، به همین دلیل برای بیماران قلبی مضر است.
نکات مهم
* بهتر است برای دم کردنی‌های گیاهی از قوری های چینی یا شیشه‌ای استفاده شود.
* قوری را روی حرارت غیرمستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهید.
* برای دم کشیدن ۱۵دقیقه کافی است؛ اما هرچه بیشتر دم بکشد بهتر است.
* دمنوش را بعد از صاف کردن میل کنید.
* دم کشیده و صاف کرده‌ی این دمنوش‌ها تا چند روز قابل مصرف است.
* بهتر است این دمنوش‌ها با عسل، خرما یا توت می

همچنین ببینید

سرکه انگبین

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید…

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید… سرکه انگبین انگبین مواد شیرینی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *