معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / با دمنوش شنبلیله دیابت را درمان کنید
دمنوش شنبلیله
دمنوش شنبلیله

با دمنوش شنبلیله دیابت را درمان کنید

با دمنوش شنبلیله دیابت را درمان کنید.

دمنوش شنبلیله

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی دمنوش شنبلیله است . دمنوش شنبلیله  گیاهی است علفی، یک ساله و به ارتفاع ۵۰ سانتیمتر با برگهای بیضی شکل و نوک مدور که حدود نصف بالای پهنک آن دندانه دار است. برگ ها مرکب از سه برگچه بوده که از یک نقطه منشعب می شود. گل ها منفرد و به رنگ زرد روشن و گاهی بنفش مایل به سفید هستند. میوه آن به صورت نیام خمیده، به طول ۱۱ سانتی متر و حاوی ۲۰ دانه است. دانه ها به رنگ نارنجی و گاهی قهوه ای است که طول آن به ۶ میلی متر و عرض تا ۳ میلی متر هستند. قسمت مورد استفاده گیاه دانه های آن است که دارای بویی معطر و طعمی تلخ می باشند. این گیاه در نفاط مختلف ایران کشت می شود.

طبیعت (مزاج): گرم و خشک

خواص و کاربرد درمانی دمنوش شنبلیله

۱- ضد راشیتیسم (نرمی استخوان)

۳- درمان افزایش قند (دیابت)

۲- درمان کم خونی (تقویت کننده لوزالمعده)

۴- درمان التهاب روده

۵- درمان عفونت های محاری تنفسی

۶- انرژی بخش و تقویت کننده

۷- افزایش اشتها

۸- خلط آور

۹- تقویت نیروی جنسی

۱۰- تب بر

۱۱- عمل کننده مشابه هورمون های جنسی بدنی

۱۲- افزایش شیر مادر

۱۳- کمک به رویش مو

۱۴- رفی التهاب  نایژه ها

۱۵- ضد نفخ

۱۶- ضد سرطان

۱۷- پایین آورنده قند خون

درمان گیاهی مسکن درد

۱۸- مسکن درد

۱۹- تسکین دردهای قاعدگی

۲۰- درمان التهاب و ناراحتی های پوستی و جوش

۲۱- درمان عدم نعوظ و ناتوانی جنسی در مردان

22-کمک برای تحریک زایمان ودفع جفت

۲۳- درمان مشکلات مقاربتی در زن ها

درمان گیاهی سل ریوی

۲۴- درمان سل ریوی

۲۵- درمان سل استخوانی اطفال

درمان گیاهی لاغری مفرط

۲۶- درمان لاغری مفرط

۲۷- درمان انسداد عروق (گشاده کننده)

۲۸- کمک به درمان نقرس (کاهش اسید اوریک)

۲۹- درمان سوء هاضمه و کمک به هضم غذا

۳۰- کاهش کلسترول بد خون

۳۱- ضد اسپاسم و ضلد التهاب معدہ

۳۲- کاهش دردهای زایمانی در هنگام زایمان

۳۳- لینت مزاج

۳۵- درمان التهاب و بزرگی کبد و طحال

۳۷- درمان ورم معده

۱- از آنجایی که شنبلیله دارای اثرات تحریک کنندگی رحم می باشد از مصرف آن در دوران بارداری خودداری نمایید. اما از برگ و ساقه آن می توان در هنگام زایمان استفاده نمود.

۲- پیامبر اکرم ( قرمز) میفرماید: بر شما باد مصرف شنبلیله اگرچه به قیمت طلا باشد و باز می فرماید: اگر امت من میدانستند که چه مواد مؤثرهای در شنبلیله وجود دارد، همیشه مصرف می نمودند ولو اینکه به قیمت طلا خریداری کنند.

۳- گرم مزاجان حتماً باید با آب کافی بخورند.

نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش شنبلیله

یک قاشق چایخوری تخم شنبلیله کوبیده را در یک قوری آب جوش ریخته و به مدت ۳۰ دقیقه آن را دم کرده و به همراه لیموترش و عسل روزی چند فنجان جرعه جرعه بنوشید.

نظریه دانشمندان طب قدیم ایران در مورد دمنوش شنبلیله

دیدگاه حکیم ابوعلی سینا:

در آخر دوم گرم و خشک است و رطوبتی بیگانه دارد. رساننده و نرمی بخش است. زیرا حرارتش با لزجی همراه است. آن لزجی نمی گذارد که گرمایش آزار رساند و گرمی ملایم می شود. شنبلیله کیموس زیاد دارد اما کیموس آن خوب نیست. روغنش همراه آس (مورد) برای مو مفید است. اثر قرحه را از بین برد. ماده لعابی تخم شنبلیله و به ویژه اگر با روغن گل باشد ترک های ناشی از سرما را خوب می کند و در داروهای لکه های سیاه رخساره و زیبا شدن رنگ و دگرگونی بوی دهن و بوی بد تن و عرق وارد است. ورم های بلغمی و سخت را می گدازد.

آرد شنبلیله ورم های گرم پدید و ناپدید را شفا دهد. به شرطی که التهاب نکرده باشند و تا اندازه ای سخت باشند. ورم های اندرونی را نرم می نماید و می رساند. با روغن گل داروی قرحه باشد. سرشویه کنند شوره را از بین ببرد. سردرد آورد و به ویژه اگر با (مری) باشد اما مری برای معده خوب است و اگر همراهشنبلیله باشد از گزندش به معده می کاهد. آب پز شنبلیله نقطه سرخ چشم را برطرف کند بر چشم مالند مواد غلیظ را که سبب آماس چشم می شوند از بین ببرد. صدا را صاف کند، کمی غذا به شش می دهد. سینه و گلو را نرم کند. سرفه و برنشیت را تسکین دهد.

و به ویژه اگر با عسل یا انجیر یا خرما بپزند و بهترش آن است که با خرما و هسته آن بپزد و آب آن را با عسل بسیار قاطی کنند و بر آتش زغال گذارند تا به اعتدال گرم شود و مدتی زیاد قبل از غذا بخورند بسیار فایده می بینند. شنبلیله را با نطرون بیامیزند و ضماد کنند و بر طحال گذارند، مفید است. دل به هم خوردن دارد اما سرکه و آبکامه زیان آن را دفع می نمایند. در علاج آماس و درد و به هم آمدن زهدان در آب پزش بنشینند فایده بینند. آب پزش با سرکه داروی قرحه روده است. شنبلیله سبز را بخورند و سرکه بر آن سر کشند. داروی قرحه معده است. آب پزش همراه آب علاج دیزانتری (اسهال) است. روغنش آماس را فرونشاند. حقنه اش در درمان اسهال سودمند است.

و پیچش و درد شکم را برطرف می کند و به ویژه اگر قبل از غذا بکار برند و چون تندمزگی در آن است رسوبات را به حرکت در آورد و به ویژه اگر با عسل بسیار نباشد که مبادا بسیار سوزش دهد. آب پز شنبلیله با عسل رطوبت های پرمایه را از معده سرازیر می کند. بول و حیض را روان سازد. زنانی که زهدان سخت دارند و به دشواری بچه می آورند و زهدان آنها خشک است فرزجهٔ شنبلیله و پیه اردک بسازند و همین را شاف صاحبان بواسیر کنند مفید است و بوی مدفوع را بهتر نماید و بول و عرق را بدبوی کند.

دیدگاه طبیب ایرانی محمد بن زکریای رازی:

شنبلیله برای درد پشت و «ورکا» و سردی مثانه و قطره قطره آمدن ادرار و درد رحم های سرد سودبخشی است

همچنین ببینید

سرکه انگبین

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید…

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید… سرکه انگبین انگبین مواد شیرینی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *