معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / با ویتامینE ،f ، K آشنا شوید
Vitamins & minerals
Vitamins & minerals

با ویتامینE ،f ، K آشنا شوید

با ویتامینE ،f ، K آشنا شوید

ویتامینEیا آلفا – تو کوفرول

توکوفرولدر صورت حضور در خون مانع اکسیده شدن و از دست رفتن گلبولهای قرمز خون میگردد و بهمین ترتیب موجب جلوگیری از اکسیده شدن و حفظ ویتامین A و کاروتن در مواد غذائی و در بدن می شود. ذخیرهٔ ویتامین A در جگر حیوانات در مواردی که ویتامین E بخورند محفوظ می ماند ولی اگر کمبود ویتامین E داشته باشند ذخیره کبدی ویتامین A آنها از .می شود A دست می رود و جگر خالی از ویتامین اثرات کمبود ویتامین E در انسان کاملا شناخته شده نیست و به استثنای خاصیت جلوگیری از اکسیده شدن و حفظ گلبولهای قرمز خون در مقابل اکسیده کننده ها نظیر آب اکسیژنه، نقش روشن دیگری برای ویتامین Eمشخص نشده است و به همین دلیل برای مقدار ضروری روزانه مصرف آن نیز معمولاً رقمی تعیین و توصیه نمی شود. . این ویتامین به طور گسترده ای در نسوج گیاهی و حیوانی یافت می شود. برگهای سبز گیاهان و روغن موجود در نطفه گندم و سایر غلات منابع غنی توکوفرول هستند. همین طور روغن ذرت و روغن پنبه دانه. در میوه های تازه، شیر، کره، تخم مرغ، جگر و عسل نیز مقدار زیادی توکوفرول وجود دارد. چون ویتامین E در آب حل نمیشود در جریان پختن مواد غذای با آب ویتامین E از بین نمی رود ولی تماس با اکسیژن و اکسیده شدن و در نتیجه تند شدن و فاسد شدن مواد غذای موجب از بین رفتن توکوفرول می شود.

 ويتامينf

ویتامین F از اسیدهای چرب ضروری و یکی از این اسیدها، اسیدلینولیکاست که برای اعمال بدن ضروری میباشد. اسیدهای چرب اشباع نشده مثل روغن های تصفیه نشده حاوی این ویتامین هستند و در موادی چون پسته، فندق، بادام و نیز ماهی به فراوانی یافت می شود.

ویتامین K

(ویتامین ضد خونریزی) ویتامین K برای تشکیل مادهٔ پروترومبین توسط کبد بسیار ضروری است. پروترومبین یک ماده طبیعی ترکیب خون است و یکی از چند ماده است که با هم عکس العمل نشان داده و موجب تشکیل لختهٔ خون می شوند. در مواردی که کمبود ویتامین K وجود داشته باشد مقدار پروترومبین خون کاهش مییابد و چنین خونی در مدت طولانی تری لخته می شود و باعث خونریزیهای درونی و بیرونی می شود. تعدادی از میکروارگانیسم ها و موجودات ذرهبینی در بستر رودهها موجب تولید ویتامین K می شوند که مورد استفاده بدن قرار میگیرد و نوزادان تازه متولد شده این منبع تولید ویتامین K را در رودهها ندارند.

بنابراین مقدارماده پروترومبین خون آنها خیلی کم است و در موقع تولد به این دلیل در معرض تهدید خونریزی هستند و باید از این نظر مراقبت شوند. کمبود ویتامین K معمولا یک عارضه ثانوی است که در اثر بیماری خاص در بدن ایجاد می شود و اختلال در کار روده ها در امر ساختن ویتامین K معمولاً در اشخاصی که مبتلا به اسهال مزمن یا بیماریهای رودهای دیگری هستند رخ می دهد و بدن دچار کمبود ویتامین می شود. . علاوه بر این که ویتامین K از طریق روده ها به طور طبیعی برای بدن تهیه می شود در بسیاری از مواد غذائی نیز وجود دارد. به طوری که معمولاً کمبود ویتامین K جز در موارد بیماریهای خاص احساس نمی شود. سبزی های برگی سبز، گوجه فرنگی، انواع لوبیا، گل کلم، هویج، زرده تخم مرغ، روغن سویا، جگر انواع حیوانات، چربیها، آرد ماهی، گندم، یونجه، چاودار و عسل منابع غنی از ویتامین K هستند. چون ویتامین K در اب حل نمی شود در جریان پخت معمولی غذاها نیز از بین نمیرود و در خوراک باقی میماند.

همچنین ببینید

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟قسمت دوم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟ تحقیقات نشان داده اند که به دلیل مصرف زیاد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *