معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / با گیاهان ضد دیابت آشنا شوید!!!
دیابت
دیابت

با گیاهان ضد دیابت آشنا شوید!!!

با گیاهان ضد دیابت آشنا شوید!!!

دیابت و انواع آن

دیابت نوعی اختلال در سوخت وساز(متابولیسم) بدن است. سوخت وساز روش است که به کمک آن، بدن مواد غذایی را برای رشد و تأمین انرژی به کار می گیرد. غذایی که ما می خوریم، به صورت گلوکز و مواد ساده تر دیگر می شکند و از طریق خون در اختیار سلول های بدن قرار میگیرد. گلوکز، قند اصلی موجود در خون و تأمین کننده اصلی انرژی مورد نیاز بدن است. گلوکز تنها در حضور هورمون انسولین می تواند به راحتی وارد سلولهای بدن شود. این هورمون از گروهی از سلولهای لوزالمعده ترشح میشود که «جزایر لانگرهانس» نام گرفته اند. وقتی غذا می خوریم، جزایر لانگرهانس لوزالمعده به طور خودکار مقدار مناسب انسولین به خون ترشح می کنند. انسولین ورود گلوکز را به سلول های بدن به خصوص سلولهای کبد، تسهیل می کند. گلوکز در سلولهای کبد، به صورت گلیکوژن، ذخیره می شود تا در موقع نیاز بهگلوکز بشکند و نیاز سایر سلول ها را برآورده سازد. مقداری از گلوکز نیز در ماهیچه ها اندوخته میشود و در هنگام فعالیت بدنی مصرف می شود. در افرادی که به دیابت مبتلا هستند، یا لوزالمعده مقدار کمی انسولین تولید می کند؛ یا سلولهای بدن به انسولین پاسخ مناسبی نمی دهند. در هر دو حالت، میزان گلوکز خون بالا میرود که بخشی از آنها از طریق ادرار دفع می شود و بخش عمده آن در خون می ماند و به بخش های مختلف بدن آسیب می رساند. بنابراین، با وجودی که مقدار زیادی گلوکز در خون وجود دارد، سلولهای بیمار دیابتی، از منبع اصلی انرژی محروم می مانند.

درمان گیاهی دیابت

۱) پیاز و سیر:

سیر از سبزی هایی است که تاریخی بسیار کهن دارد. انسان خواص درمانی این گیاه را ۵ قرن قبل از میلاد مسیح(ع) شناخته بود. سیر هزاران سال برای اهداف پزشکی استفاده می شد. این گیاه حداقل ۳ هزار سال در طب چین کاربرد داشته است. پیاز نیز یکی از قدیمی ترین گیاهان زراعی است که از هزاران سال قبل به عنوان طعم دهنده غذاها و همچنین دارو از آن استفاده می شود. ترکیبات فعال گوگردی مانند آلیل پروپیل دی سولفید موجود در پیاز و اکسیدآلیل دی سولفید موجود در سیر نقش اصلی را در کاهش قندخون دارند. پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین در خون می شوند. هر چقدر مصرف این مواد بیشتر باشد، قند خون بیشتر کاهش می یابد. مصرف قرص های سیر به میزان ۲۴۰۰ میلی گرم در روز به مدت ۳ ماه، قند خون را مختصرا کاهش می دهد.

۲) خیار تلخ:

این میوه شبیه کدوی زگیل دار است و در نواحی گرمسیر مانند آمازون، آفریقای شرقی و آسیا رشد می کند و در آمریکای جنوبی به عنوان غذا و دارو کشت می شود. میوه تازه آن به رنگ سبز است که با رسیدن به رنگ نارنجی زرد تبدیل می شود. تمام قسمت های این میوه بسیار تلخ است. میوه خیار تلخ حاوی ماده ای شبیه انسولین است و مصرف روزانه حدود ۶۰ گرم شیره این گیاه به کاهش مختصر قندخون منجر می شود.

۳) شنبلیله:

گیاهی از تیره پروانه داران است و به همین دلیل توانایی همزیستی با باکتری های تثبیت کننده ازت را دارد و می تواند بخش زیادی از نیتروژن مورد استفاده خود را تولید کند. این گیاه بومی ایران است و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان می روید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته شده و مصرف می شود. تجویز ۱۵ تا ۵۰ گرم پودر دانه شنبلیله خیسانده در آب موجب کاهش قندخون ناشتا و بعد از غذا می شود. پودر دانه شنبلیله علاوه بر کاهش مختصر قندخون باعث کاهش چربی های خون نیز می شود.

همچنین ببینید

آلرژی در نوزادان

معمول ترین غذاهای آلرژی زا چه هستند؟

معمول ترین غذاهای آلرژی زا چه هستند؟ بدون شک شیرگاو معمولترین ماده  غذایی آلرژی زاست. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *