معماری
خانه / بیماری و عوامل ایجاد کننده / بررسی رابطه قند خون و پیری در طب سنتی
رابطه قندخون و پیری
رابطه قندخون و پیری

بررسی رابطه قند خون و پیری در طب سنتی

بررسی رابطه قند خون و پیری در طب سنتی

افزایش قند خون عامل پیری

به طور کلی تنها یک عامل منحصربه فرد در بدن ما باعث پیر شدن نمی گردد ولی مهمترین عامل  قند خون است و این حاصل تحقیقاتی است که دانشمندان در «دانشگاه راکفلر نیویورک» انجام داده اند. پیر شدن در اثر افزایش قند خون به این شکل است که توسط قند خون یا گلوکز پروتئینهایی در بدن ساخته می شود که به درون سلول ها نفوذ کرده و در ضمن لابه لای آنها حرکت میکند. این پروتئین های ساخته شده با تحریک گلوکز باعث چسبیدن سلول های بدن به یکدیگر می گردند و بین آنها یک رابطهٔ سخت و محکم ایجاد میشود.

این چسبندگی غیرطبیعی باعث میگردد که سلول ها نتواند کارهای روزمره خود را به نحو عادی و طبیعی انجام دهند. میتوان گفت که سلول های بدن در بند کشیده وزندانی می شوند و آزادی عمل خود را از دست می دهند. البته از این پروتئین ها نمی توان اجتناب کرد زیرا که حاصل نهایی کار و فعالیت خود سلول ها است، مثل بنزین اتومبیل که وقتی سوخت پس مانده این سوختن مقداری دود است که از لوله اگڑوزاتومبیل خارج می شود در بدن انسان در اثر انجام اعمال متابولیک در سلولها خود به خود این پروتئینها ساخته شده و لابه لای سلول ها منتشر می شود. به عبارت دیگر سلولها در پس ماندهٔ اعمال متابولیک خود غرق میشوند.

برای آن که بهتر از نتایج بد این چسبندگی سلول ها مطلع شوید، تصور کنید که سراسر بدن شما را به وسیله یک خمیر چسبنده بپوشانند. به طوری که حرکات بدنشما محدود گردد. آن وقت در چنین حالتی از شما بخواهند که مثلاً دندان خود را مسواک بزنید و یا کمی ورزش کنید و یا کفش خود را واکس بزنید. ملاحظه می فرمایید که انجام هیچ کدام از این اعمال به راحتی عملی نیست و اگر هم شما سعی کنید که کم و بیش این کارها را انجام دهید آنها را خیلی با سختی و مشکل انجام خواهید داد. به این نوع چسبیده شدن سلول ها به یکدیگر در داخلبدن به اصطلاح «چسبندگی متقابل» نام داده اند که مشکلات فراوانی در بدن ایجاد میکند.

چه این چسب درونی باعث اختلال دیدن، موجب مسدود کردن عروق،  سبب خسته کردن قلب در اثر پرکاری، علت ایجاد نقص فراوان در کار کلیه ها و باعث آزردگی شدید ریه ها می شود. این عوارض وقتی ادامه یابد سبب فرسوده شدن سلول های بدن و پیر شدن انسان می گردد یعنی پیر شدن عبارت است از: کندی و محدودیت حرکت طبیعی کار سلول ها در اثر مواد سمّی چسبنده ای که از آن ترشح می شود. «متخصصان علوم زیستی» در خصوص بیماری دیابت عقیده دارند که افرادی که به دیابت یعنی مرض قند دچار می شوند و قند خون آنها بیشتر از حد طبیعی است، خیلی سریع تر از افراد عادی و سالم پیر می شوند و طول عمر آن ها نیز به طور مشخص و روشن از افراد سالم کمتر است. شما میتوانید این حقیقت را در افراد فامیل به روشنی ملاحظه کنید.

افراد هم سال و هم جنس فامیل هایی را در نظر بگیرید، آن هایی که به دیابت دچارند، به وضوح زودتر از افراد سالم فامیل به سوی پیری گام برمی دارند. زودتر صورتشان چین و چروک میخورد و زودتر فرسوده و از کار افتاده می شوند و غبار پیری خیلی زودتر از زمان معمول بر چهره شان مینشیند. بدین ترتیب می توان قند را «دزد جوانی» نام داد که پنهانی می آید و سریع جوانی را با خود می برد.

دانشمندان و محققان به دنبال یافتن یک یا چند مادهٔ شیمیایی هستند که بتوانند این چسبندگی متقابل را برهم زنند و سلول ها را از قید چسبیدن به هم آزاد این دانشمندان عقیده دارند که با کم کردن مصرف قند، این چسبندگی ها برطرف نمی شود زیرا فقط قندی که ما میخوریم باعث زیاد شدن گلوکز خون نیست و عوامل دیگری نیز به افزایش آن کمک میکند، چه اصولاً بسیاری از غذاها پس از مصرف سبب افزایش قند خون می شوند اگرچه بعضی از محققان از جمله دکتر جان مک داگیل  نویسندهٔ کتاب « دوازده روز فعالیت برای زندگی بهتر و برخی دیگر از محققان عقیده دارند که چربی ها بیش از هرعامل دیگری باعث افزایش قند خون می شوند و هر چه چربی زیادتری بخوریم قند خون ما بیشتر افزایش می یابد.

خوردن غذاهای پرچربی نه تنها موجب بالا رفتن قند خون می گردد بلکه این قند برای زمان بیشتری نسبت به موقعی که ما غذاهای کم چربی میخوریم در خون باقی می ماند ودر نتیجه صدمه ای که بدن در اثر مصرف این نوع غذاها متحمل می شود خیلی طولانی و مداوم تر است و یا به عبارت دیگر خوردن این چنین غذاها به پیر شدن سریع ما کمک می کند. در حالی که غذاهایی که چربی خیلی کمی دارند این خطر را به مراتب کمتر دارند. «قند خون» برای مدت زیادی بالا نمی ماند و زود به حال طبیعی برمی گردد.پری شما کند سازند و نگذارند شما مفت و مسلم پیرو فرتوت بشوید.

برای جلوگیری از پیری چه کنیم؟

پیر شدن در افراد از زمانی که متولد می‌شوند، هم زمان با افزایش سن رخ می‌دهد و محققان اظهار می‌کنند که بعضی از عوامل منجر به پیری زودرس در افراد می‌شود. از این موارد می‌توان به استفاده از محصولات نامناسب برای پوست و مواد غذایی ناسالم اشاره کرد. مواردی نیز باعث تسریع پیری می‌شوند مانند التهاب، کمبود مواد مغذی، کمبود آب و استرس.استفاده از مواد غذایی مناسب نیز در کاهش روند پیری موثر است. مانند مصرف مقدار زیادی سبزیجات غنی از فیبر، زردچوبه، زنجبیل، سبزیجات برگ سبز، پروتئین، دارچین که سطح قند خون را کاهش می‌دهد و استفاده از اسید چرب امگا 3.

قندخون عامل پیری است!

چسبندگی غیرطبیعی سلول ها باعث می شود که سلول نتواند کار خود را به نحومطلوب انجام دهد.
از جمله عوارض این چسبندگی غیرطبیعی می توان به پیر شدن سلولی اشاره کرد.
به بیان دیگر، کم کار شدن سلول ها در اثر مواد سمی چسبنده ای که از آن ها ترشح می شود، باعث پیری می شود.
محققان عقیده دارند، افرادی که دچار دیابت هستند و قندخون شان بیش از حد طبیعی است، خیلی سریع تر از افراد سالم پیر می شوند.
بنابراین می توان قندخون را «دزد جوانی» دانست که پنهانی می آید و سریع جوانی را با خود می برد.

همچنین ببینید

قند

هر آنچه که باید درباره قند بدانید؟؟

هر آنچه که باید درباره قند بدانید؟؟ در مورد قند ما توصیه نمی کنیم که …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *