معماری
خانه / بیماریهای دستگاه گوارش دهان و دندان / بررسی رفع سوزش معده و پیشگیری از آن…..
سوزش معده
سوزش معده

بررسی رفع سوزش معده و پیشگیری از آن…..

بررسی رفع سوزش معده و پیشگیری از آن…..

 سوزش معده و پیشگیری از آن

مصرف مقدار زیاد غذا در یک وعده به صورتی که باعث افزایش حجم زیاد برہم به گردد می تواند باعث احساس پری معده و سوء هاضمه و در شرایط بدتر،ایجاد سوزش و درد در ناحیه پشت جناع سینه گردد.البته پرخوری و ناراحتی حاصل از آن تنها خاص اوقات تعطی امکان وقوع آن همیشه وجود دارد ولی اغلب بعد از خوردن بیش از حد غذای پرحجم روی می دهد.سوزش معده بر قلب و مری (مجرای بین دهان تا معده) تأثیر سوء دارد.

ناراحتی مذکور سوء هاضمه یا اختلال هاضمه هم نامیده میشود و زمانی روی می دهد که اسیدهای قوی معده به داخل مری جریان یابند. معده به وسیله بافت مخصوص در مقابل اسیدها حفاظت می شود ولی عدم وجود این بافت در مری باعث آسیب آن می گردد. در اثر تماس طولانی با اسید، بافت های حساس آن آزرده و شروع به سوزش میکند.دکتر آرتور جی دی کراس (متخصص بیماری های معده و روده) سوزش معده  را به حرکت سریع انگشت در یک شعله تشبیه می کند. حرکتی که می توان بار انجام داد بدون اینکه انگشت بسوزد ولی اگر انگشت داخل شعله ثابت گردد حتماً میسوزد که اشاره تماس طولانی بافت های معده و مری با اسیدهای قوی مذکور است.

پیشگیری از بروز ناراحتی

در حالت نرمال ورود اسیدهای معده به مری به وسیله عملکرد بافت عضلانی مخصوص به نام اسفنکتر تحتانی مری مسدود می گردد.

دکتر ری کراس معتقد است که گاهی این عضله کار خود را خوب انجامنمی دهد که نتیجهٔ آن حرکت اسیدهای مذکور به طرف بالا و به داخل مری است. توجه به توصیه های زیر باعث می شود که عملکرد اسفنکتر تقویت شده و با کارآیی بیشتری مانع ورود اسید از معده به مری گردد :

پرهیز از پرخوری :

به نظر متخصصین پرخوری عامل اصلی بروز سوزش معده است دکتردی کراسی عقیده دارد صرف غذای زیاد احتمال نفوذ اسیدهای معده را داخل مری افزایش می دهد. کم و آهسته خوردن بهترین راه جلوگیری از بروز این ناراحتی است. .

دقت در نوع غذا :

بسیاری از غذاها و نوشیدنیها باعث ضعیف شدن عملکرد اسفنکتر محافظ مری می شوند. دکتر لاری آی گود (رئیس بخش بیماری های معده و روده بیمارستان ناسای جنوبی) عقیده دارد شکلات، شیرینی، الکل و غذاهای چرب از مهم ترین عوامل تولید سوزش معده است و چای، نوشابه و آب میوه هم می توانند مشکل آفرین باشند. . البته عکس العمل معده افراد در ارتباط با غذاهای مذکور متفاوت است. بعضی افراد با خوردن شکلات دچار مشکل نمیشوند ولی عدهای با خوردن یک .تکه از آن دچار سوزش معده می شوند دکتر گود معتقد است توجه به شروع سوزش معده عاملی مؤثر در انتخاب غذای مناسب جهت پرهیز از ابتلاء به ناراحتی است.

نوشیدن قهوه :

در صرف قهوه احتیاط کنید زیرا مصرف قهوه معمولی یا فاقد کافئین باعث تحریک ترشح اسید توسط معده و تضعیف مخاط محافظت کننده در مری می شود

خواب بعد از صرف غذا:

بعد از صرف غذای زیاد، بلافاصله نخوابید، توصیه می شود چند ساعتی را بنشینید زیرا خوابیدن موجب حرکت اسیدهای معده به طرف مری میگردد. متخصصین چند ساعت راه رفتن و یا نشستن را بعد از صرف غذا توصیه می کنند.

همچنین ببینید

پوسیدگی دندان

عوامل پوسیدگی دندان چیست؟قسمت اول

عوامل پوسیدگی دندان چیست؟ پوسیدگی دندان و عوامل آن  باهر بار خوردن غذا، قطعات کوچکی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *