معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / برنامه کاملی از هندوانه در طب سنتی
هندوانه
هندوانه

برنامه کاملی از هندوانه در طب سنتی

برنامه کاملی از هندوانه در طب سنتی

هندوانه

هندوانه میوه  با پوست ضخیم و اندازه های متفاوت است.رنگ پوست آن زرد و سبز پررنگ است، داخل آن به رنگ قرمز صورتی و یا سفید دیده می شود، کمی معطر است و در کشورهای گرمسیر در فصل تابستان مصرف بسیار زیادی دارد.

watermelon-%d9%87%d9%86%d8%af%d9%88%d8%a7%d9%86%d9%87

صد گرم آن دارای ۳۰ کیلو کالری، ۰/۴ گرم پروتئین، ۰/۲ گرم چربی، ۶/۴ گرم قند، ۰/۳ گرم فیبر، ۱ میلی گرم سدیم، ۷ میلی گرم کلسیم، ۱۰۰ میلی گرم پتاسیم، ۷ میلی گرم ویتامین C و ۵۹۰ واحد بین المللی ویتامین A می باشد.

هندوانه خواص بسیاری دارد که از آن جمله ضد استفراغ و تهوع است. مخصوصاً برای افرادی که در تابستان دچار گرمازدگی می شوند، نوشیدن آب هندوانه با کمی گلاب می تواند مفید باشد. ضدعفونی کننده بدن و در واقع پاک کننده روده ها بوده است. در طب سنتی چین، پوست هندوانه را خوب می شویند و جلوی خورشید می گذارند تا خشک شود، سپس از آن برای مبارزه با بیماری استفاده می کنند، بدین صورت که ۵۰ گرم پوست هندوانه را در کمی آب می جوشانند و مانند چای آن را می نوشند. چون این محلول داری پتاسیم بالاست برای مبتلایان به فشار خون بالا، فشارهای عصبی و هم چنین برای بیماران مبتلا به مرض قند مفید است. هندوانه با داشتن بیش از ۹۰٪ آب، برای رفع تشنگی بسیار مناسب است. هیچ میوه ای تا این اندازه آب ندارد. چون هنداونه دارای مقدار خیلی کمی سدیم است، آب زیادی از بدن دفع می شود و برای کسانیکه ناراحتی کلیه دارند و افرادی که ادرار غلیظو زردرنگ با بوی تند دارند، بسیار خوب می باشد. حتی با نوشیدن آب هندوانه و آب به مقدار زیادی این مشکل را از بین می برند.

هنداونه به خاطر داشتن ویتامین C، ویتامین A بتا-کاروتن و لیکوپین، صدماتی را که در اثر استرس، استعمال دخانیات، سموم محیطی و داروها وارد می شود کاهش می دهد. علاوه بر این ابتلاء به خیلی از امراض دنیای متمدن مثل سخت شدن دیواره سرخرگ، سرطان (خصوصا سرطان پروستات) و امراض دوران پیری مثل آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد. علت این امراض رادیکالهای آزاد هستند. ویتامین های هندوانه خطر حمله آنها را به بدن تضعیف می کنند. دانشمندان دانشگاه بوستون کشف کردند که لیکوپن موجود در هندوانه، پوست را در مقابل اشعه ماوراء بنفش حفظ می کند.

درطب نتروپت خوردن هسته های هندوانه اهمیت زیادی دارد، بدین صورت که هسته را همراه هندوانه در مخلوط کن ریخته تا هسته ها در آب هندوانه خرد شوند. شخص که آب هندوانه را با هسته خردشده میل کند و هسته را خوب بجود، کمک زیادی به پاک کردن روده می کند. برای افرادی که یبوست دارند، خوردن آب هندوانه به این ترتیب و آب ولرم بلافاصله بعد از آب هندوانه در حالت ناشتا بسیار مفید است.

از سایر خواص هندانه می توان موارد زیر را نام برد:

۱- آب هنداونه به عنوان خنکی برای بیماران مبتلا به تب و بیماریهای عفونی مفید است زیرا عطش و التهاب بیمار را برطرف می کند.

۲- هندوانه نرم کننده، ادرارآور و زیاد کننده عرق است، لذا پس از مصرف هندوانه سموم بدن از سه طریق (ادرار، مدفوع، عرق) دفع می شوند و به زودی شادابی و طراوت مخصوصی به انسان دست می دهد. تخم هندوانه ضد کرم می باشد.

تذکراتی درباره مصرف هندوانه:

۱- خوردن هندوانه برای معده و نیروی جنسی اشخاص که مزاج سرد دارند، زیان آور است.

۲- خوردن هندوانه برای اشخاص سرد مزاج درد مفصل می دهد و در این موارد

خنثی کننده زیان هندوانه، عسل، قند و امثال آن است.

۳- زیاده روی در خوردن هندوانه برای طحال زیان آور است.

۴- هندوانه طبیعت سرد دارد، از این رو از مصرف زیاد آن در شب یلدا بپرهیزید.

همچنین ببینید

زالو

زالو درمانی در غرب

زالو درمانی در غرب در حال حاضر زالو درمانی در کشورهای پیشرفته غربی جایگاه شناخته …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *