معماری
خانه / دسته‌بندی نشده / بیماری دیفتری یا خناق چیست؟
دیفتری
دیفتری

بیماری دیفتری یا خناق چیست؟

 بیماری دیفتری یا خناق  چیست؟

اگر در گلو برآمدگی پدیدار شد و به اندازه ی یک نخود و یا یک فندق رسید و در انتهای آن غده ی سفیدرنگی که توام با درد بود، دیفتری یا خناق می باشد. اغلب اطفال دچار این بیماری میشوند. علائم دیفتری این است که بیمار ۲ تا ۱۶ روز پس از ورود میکروب به گلو احساس گلودرد میکند و درجه ی تب او به ۳۸ تا ۳۸/۵ درجه میرسد. ضمن گلودرد لکه های سفیدرنگ کوچکی روی زبان کوچک (در انتهای حلق) و لوزتین ظاهر شده و به تدریج پهن گشته و پرده ای سفید مایل به خاکستری را تشکیل میدهد که به آن غشاء کاذب میگویند. پس از چند روز غشاء کاذب در حنجره و اوایل نای نیز به وجود می آید و راه عبور هوا را تنگ میسازد که ایجاد دیفتری یا خناق می کند.

در این موقع بیمار سرفه های خشک و خشن می کند، صدایش گرفته و خاموش است و به زحمت تنفس میکند. دائم دستش را به طرف گلو پیش می برد تا شاید مانع تنفس را رفع سازد و بالاخره پس از فلج شدن ماهیچه های حلق و ماهیچه های تنفسی ممکن است بیمار به حالت خفگی برسد.

میکروب دیفتری نوعی باسیل است که یک دانشمند آلمانی به نام لفلر آن را کشف کرده است. نوعاً دیفتری در اثر کثافات و حرارت خون ایجاد میشود. مبتلایان به این بیماری باید از دیگران فاصله بگیرند و با افراد دیگر هم غذا نشوند و از خوردن و نوشیدن در خارج از منزل اجتناب کنند و بدین طریق به صحت و سلامتی دیگران احترام بگذارند.

اگر به بیماری دیفتری (خناق) مبتلا شده اید، قبل از هر چیز کثافات و حرارت خون را برطرف کنید و برای برطرف کردن آن اول حجامت کرده و خون کم کنید و حرارت خون را پایین بیاورید. همچنین از این خوراکی ها بیشتر استفاده کنید. کاهوی پخته شده، جوشانده ی ترب سیاه، آب پیاز خام، پیاز رنده شده در آب لیموترش، شیر خنک، محلول نشاسته، پاچه ی گوسفند بدون فلفل، آب پرتقال، مغز خیارهای درشت و کاملاً رسیده، سیر خام یا پخته، آش گشنیز ساده، بذر ترب کوبیده شده با سنکجبین، شربت توت، آب جوشانده ی ساقه و برگ و گل گاوزبان، اگر خواستید برای درمان اقدام کنید ابتدا زیر گلو همچنین روی ورم و محل تورم را چند عدد زالو ببیندازید تا عفونت و خون های کثیف جمع شود. سپس قراقوروت  در کمی آب مقطر یا  آب جوشیده ی سرد شده حل کنید و از داخل به اطراف حلق بمالید.

درمان دیفتری

  •  تاجریزی و عدس را مخلوط بجوشانید و با آب نیمگرم آن را مرتب غرغره کنید.
  •  آب گشنیز تازه را با آبغوره مخلوط و روزی چند مرتبه با آن غرغره کنید و بعد از دهان خارج کنید.
  •  محلول بلودومتیل ۱۰٪ را به پنبه آغشته و از داخل به اطراف حلق بمالید.
  •  آب شاه توت، آب گشنیز تازه، آب تاج ریزی تازه و آب جوشانده ی سماق را مخلوط کنید و هر ۵ دقیقه یک بار به وسیله ی یک قطعه پنبه از داخل به اطراف حلق بمالید. ۲۴ ساعت مرتباً این عمل را تکرار کنید.
  •  ریشه ی شیرین بیان، پولک های مغز فلوس، تاجریزی، گلنار فارسی، پوست خشخاش و تخم گشنیز همه را به نسبت مساوی مخلوط بجوشانید. چندین مرتبه در روز کمی از آن را غرغره و بلع کنید.
  •  پنج گرم نشادر را در نصف لیوان عرق کاسنی حل و از خارج به گلو بمالید. (نشادر سمی است مراقب باشید خورده نشود)
  • به روش طب جدید، قرص پرانتوزیل (بایر) مصرف کنید چون برای اصلاح خون و آرامش بیماری نافع است. مصرف آن بدین طریق است که با روزی یک عدد شروع می شود تا به روزی شش عدد برسد. سپس برعکس کم می شود، تا به روزی یک قرص برسد و قطع می شود. خوردن قرص های سولفی نیلامید، تزریق آمپول های پنی سیلین و آنتی دیفتری، قرص و کپسول های ضدعفونت بسیار مفید خواهند بود.
  • در روزهای اول که هنوز تب و سنگینی احساس نشده است آب انار را بگیرید، بعد پرده های لابلای دانه های اناروپیه های بین دانه های انار و پوست را جدا کرده و نرم بکوبید، داخل آب انار بریزید و بنوشید. روزی سه مرتبه این عمل را تکرار کنید.
  • آب جوشانده ی ریشه ی اصلی سوس را روزی سه   بار بنوشید و هر ظهر و شب سوپ کلم میل فرمایید.
  • گل خطمی را در کمی آب بپزید و به صورت ضماد از خارج روی آن بگذارید و ببندید.
  • فلفل هندی و زفت را مخلوط و از خارج روی آن ضماد کنید.
  • اسفرزه را بکوبید و با شیرمادری که نوزاد دختر زاییده است، مخلوط و از خارج روی موضع ضماد کنید. .
  • آرد گندم را در سرکه بپزید و از خارج روی آن ضماد کنید.
  • آرد جو را در سرکه بپزید و از خارج روی آن ضماد گذارید.
  • آبغوره را با آب ترهای تازه مخلوط و در گلو غرغره کنید
  • هیچ خوراکی مصرف نکنید تا شکم خالی بماندبعد گل بنفشه و گل خطمی را با شکر بجوشانید و با آب صاف کردهای آن تنقیه کنید. سپس با آبغوره یا سرکه یا آب انار ترشی یا آب خیسانده ی عناب یا آب گشنیز تازه به صورت نیمگرم روزی چند مرتبه در گلو غرغره کنید. بعد جو را بجوشانید و ابش را با اب اسفرزه، اب خرفه ی تازه، آب هندوانه و شکر مخلوط و در طول روز کم کم و به مرور بنوشید.

همچنین ببینید

فواید زالو درمانی

از فواید زالو درمانی چه میدانید؟!

از فواید زالو درمانی چه میدانید؟! داروها و مواد بهداشتی تهیه شده از زالو بدن …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *