معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / بیماری فشار خون را بهتر بشناسیم ….
فشار خون
فشار خون

بیماری فشار خون را بهتر بشناسیم ….

بیماری فشار خون را بهتر بشناسیم ….

فشار خون (به انگلیسی: Blood pressure) به مقدار فشار گفته می‌شود که توسط خون در جریان، به دیوارهٔ رگ‌ وارد می‌آید و یکی از علائم حیاتی است. فشار یک مفهوم فیزیکی است، مقصود از فشار اشاره به «قدرت» یک مایع متحرک است.
فشار خون با جریان یافتن به شاهرگ‌ و به رگ‌ کم می‌شود. اصولاً فشارخون در بخش مختلف سیستم گردش خون متفاوت است. معمول‌ترین روش اندازه‌گیری فشار خون به‌وسیله فشارسنج است که با استفاده از ارتفاع جیوه برای اندازه‌گیری فشار خون در حال چرخش در رگ‌ استفاده می‌کند. با این‌که خیلی از فشارسنج‌ فعلی دیگر از جیوه استفاده نمی‌کنند، فشار خون هنوز در تمام دنیا با mmHg یا میلی‌متر جیوه اندازه‌گیری می‌شود.

علائم فشار خون

فشار خون بالا به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌گردد. در دسته اول علت فشار خون بالا مشخص نمی‌باشد و به صورت اولیه ایجاد شده است. در فشار خون ثانویه افزایش فشار خون به دنبال یک بیماری دیگر اتفاق می‌افتد و آن بیماری را می‌توان به عنوان علت افزایش فشار خون در نظر گرفت که در صورت کنترل بیماری اصلی، پرفشاری خون نیز به صورت مناسب تری کنترل می‌گردد.
افرادی که مبتلا به فشار خون بالا اولیه هستند، ممکن است سالها بدون علامت باشند و از بیماری خود اطلاعی نداشته باشند و زمانی متوجه بیماری خود می‌گردند که دچار علائم (مثل سردرد، تاری و اختلال دید، درد قفسه سینه، سرگیجه و تنگی نفس به هنگام فعالیت) می‌شوند که در واقع این علائم عوارض فشار خون بالاست، لذا تنها راهی که می‌توان در زمان مناسب به آن پی برد، اندازه گیری دوره‌ و منظم فشار خون به وسیله دستگاه فشارسنج است.

علل فشار خون

سن
جنس
وراثت
چاقی و اضافه وزن
رژیم غذایی
دیابت
کم‌تحرکی
عوامل اجتماعی و روانی
دخانیات
الکل

درمان گیاهی فشار خون

برگ‌ زیتون از ماده‌ تلخ به نام اولئوروپئین سرشار بوده و حاوی مقداری اسید چرب و عناصری مانند نیتروژن،فسفر،کلسیم،منیزیم و مواد قندی است.بهترین زمان جمع‌آوری برگ‌ زیتون،زمان گل‌دادن گیاه یعنی اردیبهشت ماه است.دم ‌کرده برگ زیتون،دارو خوبی برای پایین‌آوردن فشارخون است.20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید؛سپس کمی قند به آن اضافه کنید و روزانه یک فنجان از آن را بنوشید.از همان گیاهی تهیه می‌شود که شاخ و برگ آن را در طبخ غذا استفاده می‌کنیم.

تخم‌ کرفس – كه خیلی ریز هستند – از گل‌ این گیاه تهیه شده و رنگ قهوه‌ای سیر و بوی قوی و خوشایندی دارند.تخم کرفس در طول قرن‌ متمادی،در سراسر جهان کاربرد متنوعی داشته است.برخی عناصر شیمیایی موجود در تخم کرفس در کاهش شدید فشارخون نقش دارد.این گیاه حاوی مقدار زیادی کلسیم است که این عنصر نیز فشار خون را پایین می‌آورد. برای تهیه چای از تخم کرفس،مقداری آب جوش روی یک قاشق چای‌خوری از تخم تازه کوبیده شده بریزید و قبل از خوردن،بگذارید به مدت 10 تا 20 دقیقه خوب دم بکشد و روزی 2 فنجان میل کنید.

اگر باردار هستید،از مصرف این گیاه بپرهیزید.تخم کرفس گیاه طبی بی‌خطری است اما این نکته را مد نظر داشته باشید كه اگر می‌خواهید از آن به عنوان ادرار آور استفاده‌کنید،ابتدا با پزشک خود مشورت کنید زیرا مواد و دارو ادرارآور می‌توانند پتاسیم بدن شما را – که ماده مقوی و ضروری‌ است – دفع کنند. همچنین تخم کرفس را که مستقیما از مزرعه می‌چینید مصرف نکنید.اغلب تخم‌که به قصد تکثیر گیاه به فروش می‌رسند،آغشته به مواد شیمیایی‌اند و نباید مصرف شوند.

گیاهی كه به پادشاه گیاهان بوته‌ای معروف است،در دوران گذشته از چنان ارزش والایی در شرق برخوردار بود که به عنوان مثال در چین،فقط امپراتوران حق جمع‌آوری و نگهداری ریشه‌ آن را داشتند و در دوره‌ بعد نیز به عنوان جزئی جدایی‌ناپذیر از وعده غذایی پادشاهان و امپراتوران – به منظور افزایش قوای جسمانی و ذهنی و به عنوان اکسیر جوانی و شادابی – جایگاه خود را همچنان حفظ كرد.این گیاه دارویی،اثر شگفت‌انگیزی روی تنظیم فشارخون دارد؛یعنی کاهش‌دهنده فشار خون درصورت بالابودن آن و افزایش‌دهنده فشارخون درصورت پایین بودن است.خواص دارویی جین‌سینگ، تنها در ریشه این گیاه وجود دارد .

همچنین ببینید

درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!!

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!! میگرن، سردردهای مزمن، سردردهای عصبی، گریپ فصلی، سینوزیت بادرنجبویه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *