معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / بیماری کراون و رابطه آن با عدم تحمل غذایی
بیماری کراون
بیماری کراون

بیماری کراون و رابطه آن با عدم تحمل غذایی

بیماری کراون و رابطه آن با عدم تحمل غذایی

بیماری کراون نوعی بیماری التهابی روده بزرگ (کولون) است که بیشتر کودکان و نوجوانان به آن مبتلا می شوند. علت قطعی آن ناشناخته است ولی شواهدی در دست است که ممکن است ناشی از عدم تحمل برخی مواد غذای باشد. گروهی از پزشکان انگلیسی در بیمارستان ادنبروکس در کمبریج، در درمان موفقیتآمیز بیماری کراون با رژیمهای مناسب غذای سالها شهرت داشتند. روش درمانی آنها این بوده که ابتدا بررسی و تعیین می کردند که چه نوع غذا یا غذاهائی با بروز بیماری کراون ارتباط دارد، پس از آن مادهٔ غذای مظنون را از رژیم غذای بیمار حذف می کردند. دکتر جان هانتر” می گوید که این روش درمان در حد جراحی و درمان با داروهای شیمیائی اثر موفقیتآمیز داشت و بررسی با پرتو ایکس رفع کامل التهاب و بهبود بیماری را نشان می داد. نرخ عود بیماری در بیمارانی که با اینروش درمان شده بودند در هر سال در حدود ۱۰ درصد بود که تقریباً با نرخ عود بیماریدر روش جراحی تطبیق می کند و رژیم غذای حتی بیشتر از داروهای شیمیائی مؤثر بود. طبق یافته های دکتر هانتر در تجربیات خود، مواد غذای که با احتمال زیاد در بروز این بیماری مؤثرند، عبارتند از: گندم لبنیات، کلم و خویشان کلم، ذرت، و مخمرها و گوجه فرنگی و مرکبات و تخم مرغ که در مورد هر شخص ممکن است یا یا برخی از مواد فوق آلرژی زا باشند نه همهٔ آنها. در آزمایش دیگری که در دانشکده پزشکی ناین ولز” در اسکاتلند به عمل آمده نشان داده شده که خوردن مخمر بیشتر از سایر مواد خوراکی فوق اثر مضر دارد، به طوری که اگر مقدار بسیار کمی مخمر به غذای بیماران مبتلا به کراون اضافه شود، بیماری تایی ماه با فعالیت و شدت بیشتری خود را نشانمی دهد و همین که بیماران از رژیم غذای دارای مخمر استفاده نمی کردند و یا به مقداربسیار جزئی استفاده میشد بیماری آنها محسوساً تخفیف می یافت. و شدیدترینعکس العملها در مواردی بود که بدن بیمار برای دفع اثر مخمر با ایجاد آنتی بادی مبارزه می کرد که نشانه عکس العمل شدید سیستم دفاع طبیعی بدن با آلرژی است. مخمر معمولاً بیشتر در نان که خمیر آن با زدن مایه خمیر آماده پخت میشود وجود دارد. محققان همچنین در تحقیقات خود مشاهده کرده اند که سیستم دفاع طبیعی بدن برخی بیماران مبتلا به بیماری کراون عکس العمل شدید غیرعادی در برابر برخی غذاهای التهاب آور نشان می دهند، بنابراین توصیه می شود که بیماران مبتلا به بیماری کراون بیشتر از مواد غذائی ضدالتهاب مانند ماهی استفاده کنند (البته اگر به ماهی عدم تحمل نشان ندهند) و از چربی های حیوانی اشباع شده و چربیهای گیاهی دارای اسید چرب اومگا- ۶ که التهاب آور هستند پرهیز کنند. بعلاوه خوردن فراوان شکر نیز با بیماریکراون ارتباط نشان داده است.

همچنین ببینید

آلرژی در نوزادان

معمول ترین غذاهای آلرژی زا چه هستند؟

معمول ترین غذاهای آلرژی زا چه هستند؟ بدون شک شیرگاو معمولترین ماده  غذایی آلرژی زاست. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *