معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / تابستان همگام با طب سنتی!!
تابستان همگام با طب سنتی
تابستان همگام با طب سنتی

تابستان همگام با طب سنتی!!

تابستان همگام با طب سنتی!!

فصل تابستان در طب سنتی ایرانی – اسلامی، فصلی با مزاج گرم و خشک تعریف و شناخته شده است و گرما و خشکی هوا نیز تا حد امکان پرهیز شود در این فصل بیشتر از سایر فصول سال  گرم وخشک است. در این فصل،  افراد صفراوی بیشتر در معرض آسیب و سوءمزاج احتمالی هستند، بنابراین به این افراد توصیه شده است در فصل گرم سال، تا حدامکان از تمام خوردنی ها و نوشیدنی هایی که اندازه حرارت بدن را بالا میبرند و باعث خشکی می شوند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سس های تند، خردل، سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعناع، تره، شاهی را به سوءمزاج  نظایرآن پرهیز و به جای آن از غذاهای پخته ساده بدون  ادویه جات استفاده کنند. در فصل تابستان به دلیل شدت از گرمای  گرمای زیاد هوا قوت هاضمه معده کاهش می یابد. لذا باید از غذاهای سبک که هضم راحتی دارند استفاده کرد و غذای اصلی را به ساعات معتدل و خنک روز منتقل نمود.

تدابیر ویژه فصل تابستان

افراد با مزاج گرم و خشک باید در فصل تابستان در مصرف نمک و غذاهای شور و تنقلات (مانند چیپس شور، آجیل شور ) احتیاط و در صورت مصرف بادام یا فندق، از انواع خام آن و به مقدار کم استفاده کنند. سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن خشکبار، تنقلات و مواد غذایی عموما باعث گرم و خشک شدن مزاج می شود،بنابراین در فصل تابستان با توجه به گرم وخشک بودن هوا،بهتر است تا جایی که امکان دارد از مصرف غذاهای تهیه شده به روش های مذکور خودداری کرد. شیرینی جات تر هم دارای پایه مزاج گرم هستند. فصل تابستان نباید در مصرف شیرینی و شکلات  وحتی شیرینی جات طبیعی مانند عسل وکشمش ومویز خودداری کرد  گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد باید در فصل تابستان کمتر مصرف شود. همچنین بهتر است گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین  زیاد مصرف نشود. در این فصل بهتر است  از غذا هایی مانند فسنجان خودداری کرد  همچنین موادی مانند گردو و کنجد به سبب طبع گرم آنها تا حدامکان خودداری کرد در مصرف میوه های این فصل مراقب باشید و خصوصا برهم خوری و خوردن اب بعد از میوه ها پرهیز نمایید.

افراد دارای مزاج گرم در صورت داشتن بنیه قوی، بهتر است در فصل تابستان تا حدامکان با اب ولرم حمام کرده و از حمام گرم یا سونای خشک دوری کنند. همچنین دوش اب سرد، اگر چهار ساعت پس از خوردن غذا انجام شود، موجب تقویت هضم و قوای بدنی میشود. هنگام خروج از منزل، تمام بدن به ویژه سر را از نور مستقیم آفتاب بپوشانید و با معده پر در زیر آفتاب و گرما حرکت نکنید. برای جلوگیری از یبوست، از آب میوه ها و در صورت نیاز بیشتراز شیرخشت، شربت گل سرخ، شربت بنفشه و روغن بادام شیرین استفاده کنید. مصرف گوشت سفید مانند مرغ و ماهی در این فصل مناسب تر است به شرطی که خیلی سرخ نشده و ادویهجات تند هم خیلی به آن اضافه نشود.

شربت عناب

با شروع تابستان طبی، در افراد مبتلا به انباشتگی بدن از اخلاط مختلف به ویژه در افرادی که فشارخون بالا، افزایش  غلظت خون، حرارت و جوشش دم دارند مصرف روزانه شربت  عناب توصیه می شود.

طرز تهیه :

تهیه یک مشت عناب را زخمی کرده و دوازده ساعت خیسانده سپس بجوشانید تا پخته شوند و از پارچه صاف کرده و مجدد جوشانده تا نصف شود و با یک و نیم برابر آن شکر بپزید تا به قوام برسد. برای هر بار استفاده نصف استکان شربت را با نصفی استکان آب خنک مخلوط نماید.

همچنین ببینید

خواص شاه توت

شاه توت اسهال را درمان میکند!!

شاه توت اسهال را درمان میکند!! خواص شاه توت 1- شامل ویتامین های C B1 …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *