معماری
خانه / درمان بیماری ها با داروهای گیاهی / تسکین انواع سرفه با گیاهان دارویی در طب سنتی
تسکین انواع سرفه با گیاهان دارویی
تسکین انواع سرفه با گیاهان دارویی

تسکین انواع سرفه با گیاهان دارویی در طب سنتی

تسکین انواع سرفه با گیاهان دارویی در طب سنتی

 سرفه

اگر به هر دلیلی دچار سرفه شده اید، از مصرف دخانیات، رفتن به مکانهایی که هوایش کثیف است و گردوغبار دارد، خوردن ترشی جات، غذاهای بودار و سرخ کرده، آب یخ، نوشیدنی های یخ کرده و بستنی پرهیز کنید و در عوض از خوراکی های زیر بیشتر استفاده کنید: انجیر تازه، برگهای هلو، سنجد، بادام، پسته، فندق، شیر، حریرهای بادام، روغن بادام شیرین، زرده ی تخم مرغ آب پز، آب عدس پخته، مربای پوست هندوانه که با عسل مرغوب درست شده باشد، استفاج پخته، شنبلیله با عسل، تره ی تازه با جوجه ی آب پز، روغن فندق، لعاب به دانه، قدومه، بارهنگ، بالنگو، تخم ریحان کوهی، تخم مرو، چهار تخم سینه، شیره ی تخم هند اونه، شربت بنفشه، شربت نیلوفر، آب شلغم خام، شربت عناب، مربای به، آب جوشانده ی تره، کمی بادام تلخ با نشاسته، سیب زمینی ترشی (قلقاسی)، بامیه ی خورشتی، ترنجبین، تخم بزرگ، شکر تیقال، پسته ی وحشی، تخم یونجه، رب اصل سوس، ماش، نعناع سبز، سه پستان، تره فرنگی، ریوند چینی، قهوه. ضمنا می توانید از بخور سیاه دانه نیز استفاده کنیدبرای تسکین سرفه، نشاسته ی پخته را با روغن بادام شیرین مخلوط و آن را کمی شیرین کرده و به صورت نیم گرم به مرور میل کنید.

درمان سرفه

  •  آب ریحان تازه را بگیرید و با شیر مخلوط کنید و بنوشید
  • یک مثقال صمغ عربی کوبیده شده را با آب جوش مخلوط و به صورت نیمگرم به مرور بنوشید.
  •  صمغ درخت آلبالو یا گیلاسی را بکوبید و با آب ولرم بخورید.
  •  چند عدد انجیر را بپزید و آبش را بنوشید. شیرین ساخته و بخورید.
  •  صبح ناشتا ۸ مثقال روغن گاو را انگشت انگشت بخورید.
  •  پنجاه گرم شکوفه ی درخت سیب را در یک لیتر آب جوش دم کنید بعد آب آن را صاف کرده و در طول روز بنوشید.
  •  بذر رازیانه و پر سیاوشان و انجیر را مخلوط کنید . و آب آن را بنوشید.
  •  مقداری گل خطمی را با چند عدد عناب نیم کوب کرده و بجوشانید. با آن بخور دهید و آب آن را هم گرما گرم بنوشید.
  •  پنجاه گرم شکوفه های درخت به را در یک لیتر آب جوش دم کنید بعد آب صاف کرده ی آن را در طول روز به مرور بنوشید.
  •  اسطو خودوس هندی دم کنید و آب صاف کرده ی آن را بین هر دو غذای روزانه یک فنجان بنوشید.
  •  سی گرم برهای درخت انجیر را در یک لیتر آب جوش دم کنید. صبح، ظهر و شب هر بار یک سوم از ه یک عدد نارنج را از وسط نصف کنید. مقداری نبات نرم شدہ بر نصف آن و مقداری نشاسته بر نصف دیگر آن بپاشید و رو ی آتش ملایم قرار دهید تا یکی  دو جوش بخورند و بعد آب آنها را در ظرفی بریزید و بنوشید.
  •  پانزده عدد بادام خام را با پوست سفت آن خرد کنید و در نیم لیتر شیر بجوشانید، سپس آب آن را صاف کرده و بنوشید.
  •  ترب سیاه را رنده کنید بعد نبات ساییده را روی آن بپاشید و یک روز در جای خنک نگهدارید تا شربت غلیظی به وجود آید. یا این که وسط یک ترب سیاه را گود و آن را از نبات ساییده شده پر کنید و در جای خنک یک روز نگهدارید تا نباتها به صورت شربت درآید و هر ساعت یک قاشق سوپخوری از آن را بخورید.
  •  عناب نیم کوب شده ۱۰۰ گرم. سه پستان و بادرنجبویه از هر کدام ۱۵ گرم، مریم نخودی، گل گاوزبان، پر سیاوشان و گل زوفا از هر کدام ۱۰ گرم، همه را پس از نیم کوب کردن به ۷ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر روز صبح قبل از صبحانه یک قسمت از آن را بجوشانید سپس آب آن را صاف و شیرین ساخته و بنوشید.
  • یکصد گرم عناب را تکه تکه کرده و در ششی لیتر آب کاملاً بپزید و آنها را له کنید بعد در پارچه ای ریخته و با فشار آب آن را صاف کنید. یک کیلو قند به آن اضافه کرده و بجوشانید. سپس در جای خنک نگهدارید و هر ساعت دو قاشق سوپخوری از آن را میل فرمایید.
  •  روزی یک مرتبه ۲ مثقال ریشه ی درخت فندق تلخ را بجوشانید و آب آن را بنوشید.
  •  پنجاه گرم مغز بادام شیرین را در آب نیمگرم خیس کنید و پس از خیس خوردن پوست بکنید. آن را در یک هاون که مقدار کمی آب سرد در آن ریخته اید بکوبید تا خمیر شود سپس ۵۰ گرم عسل یا شکر به آن اضافه کرده و به مرور بخورید.
  • بیست گرم ساقه های گلدار پونه ی کوهی خشک را در یک لیتر آب جوش، ۱۲ دقیقه دم کنید بعد آب آن راصاف و با عسل شیرین ساخته و هر صبح، ظهر و شب قبل از غذا یک فنجان از آن را بنوشید.
  • کتیرا سفید مفتولی ۵ مثقال، صمغ عربی و به دانه از هر کدام ۲ مثقالی، با هم مخلوط و نرم بکوبید. بعد با کمی آب آن را به صورت خمیر سفتی در آورید و با آن قرصهایی به اندازه ی یک نخود بسازید و هر صبح، ظهر و شب هر بار دو قرص میل فرمایید.
  •  پنج مثقال آویشن شیرازی را در یک لیتر آب بجوشانید بعد آب آن را صاف کنید سپس ۲۵۰ گرم عسل را با آن مخلوط و هر ساعت یک قاشق غذاخوری از آن میل کنید.
  • پنجاه گرم ریشه ی شیرین بیان را خرد کنید و در یک لیتر آب ۵ دقیقه بجوشانید. به مدت ۱۲ ساعت آن را کنار بگذارید سپس آب آن را صاف و به مرور بنوشید (کسانی که دچار فشار خون هستند از این نسخه استفاده نکنند).
  •  یک عدد سیر را خرد کنید. سه برابر آن، روغن وازلین به آن اضافه و مخلوط کنید. آن را کمی حرارت دهید و پس از سرد شدن روی سینه و پشت (مقابلریه) خوب ماساژ دهید و پس از ۲ ساعت بشویید.• مغز پسته ی خام، مغز بادام خام، مغز جلغوزه ی خام و تخم کتان مقشر از هر کدام ۲۰ گرم را با ۵۰ گرم شکر مخلوط و نرم بکوبید. هر صبح، ظهر و شب قبل از غذا یک قاشق شربت خوری از آن را در دهان ریخته و با آب میل کنید.
  • گل گاوزبان، صندل سفید، عوالصلیب و پر سیاوشان از هر کدام ۵ گرم، بادیان و گل محمدی از هر کدام ۱۰ گرم و تخم خطمی ۳۰ گرم همه رانیم کوب و با ۵ گرم پودر شیرین بیان مخلوط و به ده قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس ۱۰۰ گرم مویز را به وسیله ی قیچی خرد و روی آن بریزید و هر قسمت از آن را شب در یک و نیم لیوان آب جوش خیسانده و صبح در همان آب بجوشانید بعد آب آن را صاف و شیرین کنید و بنوشید. تفاله ی آن را  مجدداً در یک و نیم لیوان آب جوش بخیسانید و شب مجدداً جوشانده و آب آن را میل کنید.

سرفه ها خشک

هنگامی که سینه نپخته است و دچار سرفه های خشک گردیده اید و سرفه هایتان سخت و خشن است و اخلاط و ترشحات برونش ها خارج نمیگردد باید از خوردن آب یخ و نوشیدنی های بیخ کرده، بستنی، ترشیجات، غذاهای بودار و سرخ کرده پرهیز کنید و از هوای کثیف، گردوغبار و مصرفدخانیات اجتناب ورزید. از خوراکی هایی مانند خرما،بادام، توت فرنگی، کمپوت  سیب ، لعاب به دانه، صمغ بادام، شربت بنفشه، شربت زوفا بیشتر استفاده کنید.

به عنوان درمان روغن بادام شیرین را با کمی کتیرای سفید مفتولی کوبیده شده مخلوط و با شکر شیرین ساخته و میلی کنید.

یک برابر آب پیاز خام و به همان اندازه عسل را با هم ترکیب کنید و بخورید. به یک انار کامل را بسوزانید، بعد نرم بسایید و با عسل مخلوط وروی سينه ضماد کنید.

سرفه ها شدید و سخت

  • در صورتی که دچار سرفه های شدید و سخت شده اید روزی سه مرتبه هر بار یک فنجان آب انار سیاه را بگیرید و بخورید و یا هر باریک انار سیاه را چند قطعه کرده و بجوشانید و آبش را بنوشید.
  •  شصت گرم ریشه ی زنبق را در یک لیتر آب ۱۰ دقیقه بجوشانید و ۲۰ دقیقه هم دم کنید سپس آب آن را صاف و با عسل شیرین سازید و هر چهل و پنج دقیقه یک فنجان از آن را بنوشید.
  •  داخل ترب سیاه بزرگی را خال کنید و میان آن را از شکر پر کنید. درب آن را ببندید و چند ساعت صبر کنید بعد شکرهای آب شده ی داخل آن را بخورید.
  • شصت گرم گل کلم را در یک لیتر آب بجوشانیدبعد ۶۰ گرم عسل با آب صاف کرده ی آن مخلوط و میل فرمایید.
  • سرفه از رطوبت

  • اگر سرفه در اثر غلبه ی رطوبت و بلغم مزاج باشد، برای رفع رطوبت ابتدا رطوبت را دفع کنید. برای تسکین آن نیز ۸۰ گرم سقز را با ۱۵۰ گرم پیه آب کرده ی جگر بز مخلوط و گرم کنید. هر شب هنگام خواب هر بار یک قاشق از آن را بخورید. ضمناً مفید خواهند بود.
  • سرفه خلط دار

  • برای تسکین سرفه هایی که با خلط همراه است هر روز صبح و شب یک استکان آب و آب لیمو و آب کرفس تازه را مخلوط کنید و بنوشید.

    سرفه همراه با خون

  • برای تسکین سرفه هایی که با خون همراه باشد یک انار کامل را بسوزانید بعد نرم بسایید و با عسل مخلوط و روی سینه ضماد کنید.

    سرفه عصبی

  • برای تسکین سرفه های عصبی باید از کاهو همچنین ابا دم کرده ی گل شقایق استفاده کرد.

    سرفه با گرفتن قلب

  • برای درمان سرفه ای که با گرفتن قلب همراه باشد. ۵گرم سقز دشتی را با ۱۵۰ گرم پیه بز آب کرده مخلوط و گرم کنید و هر شب یک قاشق از آن را هنگام خوابیدن بخورید.

    سرفه با تنگی نفس و درد پهلو

  • اگر سرفه با تنگی نفس و درد پهلو همراه باشد هر روز صبح و عصر ماش پوست کنده ی نرم شده را با اسفناج چرخ کرده و کشک الشعیر مخلوط کرده و بخورید.

    سرفه  کهنه و مزمن

  • برای درمان سرفه هایی که کهنه و مزمن شده است پسته ی خام بخورید و اب جوشانده ی ترب و نیز آب دم کرده ی گل پامچال بنوشید
  • صبح ها قبل از صرف صبحانه یک قاشق چای خوری دارچین نرم شده را در دهان بریزید و بخورید.
  • هفتاد و پنج گرم مغز فندق خام و کوبیده شده را با عسل مخلوط کنید و بخورید.

همچنین ببینید

کاهش فشار خون

باگیاهان دارویی فشار خون را کاهش دهید!!

باگیاهان دارویی فشار خون را کاهش دهید!! نسخه ترکیبی  کاهش قند خون ۱. تخم شوید …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *