معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / تغذیه با شیر خشک خوب است؟!
شیر خشک
شیر خشک

تغذیه با شیر خشک خوب است؟!

تغذیه با شیر خشک خوب است؟!

تغذیه با شیر خشک

تهیه شیر به هیچ وجه مرموز و اسرارآمیز نیست. بلکه عبارت است از مخلوطی از شیر گاو، آب و شکر (گاهی شکر نیز حذف می گردد). منظور از اضافه کردن آب و شکر به شیر گاو آن است که آن را به لحاظ ترکیب شبیه شیر مادر کنند. شیر گاو ممکن است به شکل شیر تازه، پاستوریزه یا تبخیر شده و یا شیر خشک باشد. هرکدام از این شیرها مزایای مخصوص به خود را دارند. شکر هم انواع مختلفی دارد و معمول ترین آن عبارت است از: شکر معمولی، شکر زرد، شربت ذرت و مخلوطی از دکسترین

دلیل این که باید این شکر، شیر، بطریها و سایر وسایل را جوشاند و استریل کرد این است که میکروبها در محیط آغشته به شیر خیلی سریع رشد می کنند، به خصوص اگر شیر در جای سردی مانند یخچال نگهداری نشده باشد. دلیل دیگر جوشاندن شیر این است که شیر بدین وسیله قابل هضم تر می شود. پزشک بهترین شیر موجود را با توجه به نیازمندی نوزاد، برای شما و طفل تان تجویز خواهد کرد، اما برای افزایش اطلاعات شما در این مورد بهتر است معمولی ترین انواع شیر را بشناسد.

انتخاب نوع شیرخشک

تغذیه با شیشه معمولاً با شیرخشک های تهیه شده از شیر گاو می باشد، اما گاهی فرآورده های سویا نیز(به دلیل حساسیت کودک به شیر گاو) مورد استفاده قرار میگیرند. شیر گاو تازه برای کودکان زیر نه ماه توصیه نمی شود. شیر بز نیز نبایستی به نوزادان داده شود. در انتخاب نوع شیرخشک به توصیه های پزشک توجه کنید و نیز به میزان مواد ترکیبی هر شیر دقت داشته باشید و بالاخره باید نوعی از آن را انتخاب کنید که موجب رشد بهتر کودک میشود.وقتی کودک به دوازده هفتگی رسید، باید ویتامین های A.C,D اضافی به او بدهید، زیرا معمولاً مقدار این ویتامینها در شیرخشک ها کم است.

شیر تبخیر شده

شیر تبخیر شده، شیری است که کمی بیشتر از نصف آبش را از دست داده باشد. این شیر معمولاً در قوطی های حلبی بسته بندی شده است (شیر تبخیر شده را با شیر غلیظ یا عسل اشتباه نکنید. شیر غلیظ با مقدار زیادی شکر شیرین شده است و به هیچ وجه برای تغذیه اطفال مناسب نیست). مزایای شیر تبخیر شده عبارتند از: ۱- این نوع شیر هنگام بسته بندی کاملا استریل شده است. بنابراین وقتی قوطی را باز می کنید شیر محتوی آن کاملا استریل و عاری از میکروب است. ۲- در بعضی نقاط، قیمت این شیراز شیر تازه و پاستوریزه ارزان تر است. ۳- قوطی سربسته آن را میتوانید بدون گذاشتن در یخچال برای مدتی نگاه دارید، بدون آن که خراب شود. ۴- از هرکجا آن را بخرید یکسان است. بنابراین در موقع مسافرت نوع شیر تغییری نکرده و برای نوزاد تولید دردسر نمی کند. ۵- هضم آن از شیر تازه آسانتر است و کمتر تولید آلرژی و حساسیت می کند.

همچنین ببینید

زيره پلو

زيره پلو در طب سنتی

زيره پلو در طب سنتی مواد لازم مواد لازم برای تهیه  «زیره پلو» به شرح …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *