معماری
خانه / درمان دیابت / تغذیه در دیابت چگونه است؟!
تغذیه و دیابت
تغذیه و دیابت

تغذیه در دیابت چگونه است؟!

تغذیه در دیابت چگونه است؟!

تغذیه و دیابت

وقتی از رژیم غذایی و بیماری صحبت می شود فوراً بیماری دیابت به فکر می رسدو اینکه دیابت اختلالی متابولیکی است که در آن انسولین به اندازهٔ کافی نیست همانگونه که میدانید انسولین ماده ایی است که از غدهٔ لوزالمعده (پانکراس) ترشح میشود به گلوکزاجازه می دهد از خارج سلول به داخل آن عبور کند. دیابت، بیماری خیلی پیچیده ای است و تمامی کسانی که مبتلا به این بیماری هستند باید تحت نظر پزشک، الگوی  تغذیه را رعایت کنند. استعداد هرکسی برای هضم مواد نشاسته ای (هیدرات کربن ها) مربوط به امکانات تولید انسولین اوست و در اینمورد بیمار مبتلا به دیابت باید راهنمایی شود چون تقریباً تمام غذاها به استثنای گوشت ها و چربی ها دارای مقداری مواد نشاسته ای (هیدرات های کربن) میباشند. تعیین کنند با این حال در موضوع غذایی بیماران مبتلا به دیابت توصیه هایی لازم است، زیرا بیشترغذاهایی که به بیماران مبتلا به دیابت میدهند از مواد پروتئینی و چربی است و دیگر جایی برای غذاهای سرشار از املاح معدنی و ویتامین ها باقی نمی گذارد.به بیماران دیابت توصیه می شود از پزشک خود بخواهند مقداری که ممکن است سبزی های گوناگون را در رژیم غذایی (به علت محدودیتی که در مصرف هیدرات کربن وجود دارد) وارد کند. معمولاً پزشکان به بیماران دیابتی اجازه مصرف سبزی ها را می دهند چون دارای مقدار کمی هیدرات های کربن و نشاسته می باشند و بیشتر آنها منابع عالی ویتامین ها هستند. خود بیماران دیابتی سبزی هایی را باید انتخاب کنند که برای آنها بیشترین ویتامین ها و املاح معدنی را فراهم آورد و این سبزی ها را گهگاه تغییر دهند تا تنوع کامل ایجاد شود. جایگزینی سبزی ها و میوه ها با قرص و کپسول اشتباه محض است، زیرا فیبر سبزی ها و میوه ها بهترین عامل بهبود دهنده و درمان دیابت است. غذا، سوخت بدن است و انرژی لازم برای کار و آثار حیاتی بدن را فراهم می آورد همچنین مواد غذایی لازم برای رشد، ترمیم و تولید سلول های جدید لازم است. مواد غذایی در معده و روده هضم و جذب می شود و از آنجا برای استفاده فوری و یا ذخیره شدن در بدن منتشر می گردد. غذا شامل مواد قندی، نشاسته ای، پروتئینی، چربی، مواد معدنی و ویتامین ها است، بیشترغذاهای مصرفی ترکیبی از این مواد اصلی است. درک این نکته حایز اهمیت است که هر گرم مادهٔ قندی – نشاسته ای ۴ کالری، هرگرم پروتئین خالص نیز ۴ کالری و هرگرم چربی خالص ۹ کالری ایجاد می کند.

همچنین ببینید

دیابت نوع ۱

دیابت نوع ۱ چیست؟!

دیابت نوع ۱ چیست؟! دیابت نوع ۱ این نوع دیابت، یک بیماری خودایمنی است. بیماری …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *