معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / تقویت معده با چغندر لبویی در طب سنتی
چغندر لبویی
چغندر لبویی

تقویت معده با چغندر لبویی در طب سنتی

 تقویت معده با چغندر لبویی در طب سنتی

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی چغندر لبویی است . چغندر لبویی غده ی زیرزمینی گیاهی است دو ساله، دارای برگ های پهن و چین دار، به رنگ سبز تیره که مستقیماً از ریشه خارج می شود و انتهای برگ ها یعنی داخل زمین غده ی زیرزمینی بزرگی تشکیل خواهد شد که آن را چغندر نامند. ساقه ی گل دهنده در سال دوم یا به طور کلی پس از دیدن یک دوره سرمای زمستان به گل می نشیند و میوه میدهد. دانه های آن در اطراف شاخه ی گل دهنده می رسند و در هر میوه چند دانه وجود دارد، میوه هایی هستند که فقط یک دانه بیشتر نمی دهند، این نوع را مونوژرم نامند. این گیاه به طور وحشی در مناطق شمال غرب ایران دیده شده است و به طور پرورشی در اغلب مناطق نیز کاشته می شود.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از: لیو سلق سلق – سلق – چکندر- چندر – لبلبو

طبیعت چغندر لبویی:معتدل است.

ترکیبات شیمیایی چغندر لبویی:

در هر یک صد گرم قسمت قابل خوردن خام آن مواد زیر وجود دارد: آب ۸۷ گرم – پروتئین ۱/۶ گرم – مواد چرب ۰/۱ گرم – مواد قندی و سایر هیدرات های کربن ۹/۹ گرم – خاکستر ۱/۱ گرم – کلسیم ۱۶ میلی گرم – فسفر ۳۳ میلی گرم – آهن ۰/۷ میل یگرم – سدیم ۶۰ میلی گرم – پتاسیم ۳۳۵ میلی گرم – تیامین ۰/۰۳ میلی گرم – بایبوفلاوین ۰/۰۵ میلی گرم – نیاسین ۰/۴ میلی گرم -لوسين – ايزولوسين – فنیل آلانین – ساپونی زید -فیتوسترول – اوراز – ساکاروز – سلولز – تایروزین -تایروزیناز – آرژی نین – هیستیدین،

ویتامین ها:A ۲۰ واحد بین المللی – C2 – B1 – B ۱۰B میلی گرم و همچنین ویتامین G در آن وجود دارد. در هر یک صد گرم قسمت قابل خوردن پخته ی با آب کم مواد زیر موجود است: آب ۹۰ گرم – پروتئین ۱/۱ گرم – مواد چرب ۰/۱ گرم – مواد قنةی و سایر هیدرات های کربن ۷/۲ گرم – خاکستر ۰/۷ گرم – کلسیم ۱۴ میلی گرم – فسفر ۲۳ میلی گرم – آهن ۰/۵ میلی گرم – سدیم، ۴۳ میلی گرم – پتاسیم ۲۰۰۸ میلی گرم – تیامین ۰/۰۳ میلی گرم – رایبوفلاوین ۰/۰۴ میلی گرم – نیاسین ۰/۳ میلی گرم.

خواص درمانی چغندر لبویی:

آن را بخورید. مدر، اشتهاآور و آرام بخش است،

کار عضلات را تقویت می کند،

خون را بند می آورد،

درمان گیاهی تقویت معده

معده را تقویت می کند،

اسهال خونی را متوقف می سازد.

آب پخته شده ی آن برای درمان التهاب مثانه، یبوست، بواسیر و بیماری های پوستی مصرف می شود.

آب چغندر خام را بگیرید و با ماست مخلوط کنید و صبح ناشتا بخورید و هر روز تکرار نمایید. از سفید شدن موها جلوگیری می کند.

درمان گیاهی سردرد

در یک استکان آب آن نیم مثقال قاریقون کوبیده را مخلوط کنید و بخورید. سردرد را درمان می کند.

هر شب با آب گرم پخته ی آن موضع را بشویید. ترک خوردگی های پوست که از سرماخوردگی باشد را برطرف می کند.

درمان گیاهی ورم واریس

آب پخته ی آن را با گل ارمنی مخلوط کرده و تا گرم است بر موضع بمالید. ورم واریس را برطرف می کند.

درمان گیاهی ورم روده

آن را بپزید و با آب نیم گرم آن تنقیه کنید ورم روده را درمان می کند.

مضر معده است و اسراف در خوردن آن قی آور و موجب سوزاندن خون است و دل پیچه ایجاد می کندمصلح آن عدس پخته، خردل و آبغوره می باشد.

همچنین ببینید

درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!!

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!! میگرن، سردردهای مزمن، سردردهای عصبی، گریپ فصلی، سینوزیت بادرنجبویه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *