معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / تنطیم تپش قلب دمنوش زعفران
دمنوش زعفران

تنطیم تپش قلب دمنوش زعفران

تنطیم تپش قلب دمنوش زعفران

دمنوش زعفران

زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع ۳۰-۱۰ سانتی متر و پیازدار، که پیاز آن تقریباً کروی و پوشیده از غشاهای نازک قهوه ای است. از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک دراز خارج می شوند. از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می شود. گل ها بسیار زیبا و دارای ۶ گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند. گل ها دارای سه پرچم و یک مادگی منتهی به کلاله سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است.

قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ می باشد.

زعفران در استان خراسان (قائنات، بیرجند و گناباد) یزد، کرمان، گیلان و مازندران می باشد.

 طبیعت (مزاج): گرم و خشک

خواص و کاربرد درمانی دمنوش زعفران

۱- درمان غش و تشنج

۲- تنظیم تپش قلب

۳- تقویت کننده نیروی جنسی

۴- کاهش تب

۵- درمان آسم

۶- درمان کم خونی

۷-درمان بواسیر

۸- درمان سردرد

۹- درمان بیماری های کبدی

۱۰- ضد نفخ و گاز معده

۱۱- ضد سرفه

۱۲-اشتهاآور

۱۳- درمان فشارهای عصبی، آرام بخش و ضد افسردگی

۱۴- کمک به هضم غذا

۱۵- ضد درد

۱۶- ضد سم

۱۷- ضد ادم – ضد اکسیدان

۱۸- ضد تومور

۱۹- مقوی معده

۲۰- کمک به گردش خون

۲۱- قاعده آور

۲۲- کاهش خونریزی بعد از زایمان و ترشحات رحمی

۲۳- تقویت مغز و حواس

۲۴- مؤثر و مفید برای درمان برونشیت

۲۵- پاکسازی کلیه و مثانه

۲۶- خواب آور (با منشاء تحریکات مغزی)

۲۷- درمان درد رحم و مقعد

درمان گیاهی دفع سنگ مثانه

۲۸- دفع سنگ مثانه

۲۹- ضد حملات عصبی (هیستری)

۳۰- ادرارآور

۳۱- ضد تومور و سرطان

۳۲- ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات

درمان گیاهی افزایش تعریق

۳۳- افزایشی تعریق

۳۴- تسریع در وضع حمل

۳۵- غیرفعال کننده رادیکال ها و پایین آورنده چربی خون

۳۶- مؤثر برای حافظه و یادگیری

۳۷- درمان ناهنجاریهای عصبی همراه با اختلالات حافظه

۳۸- افزایش حرکات دودی روده و تسریع حرکت غذا در لوله گوارش

درمان گیاهی ترس

۳۹- درمان ترس

۴۰- درمان زگیل در ناحیه تناسلی و مخرج

41- درمان دیابت

42-درمان التهاب مغز

۴۳- درمان کلیه

۴۴- درمان التهاب و عفونت رحم

۴۵- کمک به درمان بیماری های غدد لنفاوی

۴۶- درمان بیماری های قلبی

۴۷- درمان التهاب غدد بنا گوشی

۴۸- درمان انواع عفونت و التهاب

۴۹- کمک به درمان نقرس

・○- کاهش دهنده فشار خون

۵۱- گشاد کنندہ عروق

۵۲- کاهش دهنده تری گلیسرید و کلسترول

۵۳- کمک به تحریک خودکشی سلول های سرطان زا

۵۴- تقویت سیستم ایمنی بدن

۵۵- ضدویروس و توقف رشد باکتریها

۵۶- ضد عفونی کننده

۵۷- تقویت کننده و حمایت کننده کبد

۵۸- فرح آور و شادی بخش قوی

۵۹- باز کننده گرفتگیهای طحالب

۶۰- کمک به درمان آلزایمر و پارکینسون

۱- در دوره بارداری با احتیاط مصرف شود (بهتر است مصرف نشود)

۲- مصرف زیاد آن تأثیر مشابه ای مانند مخدر عمل خواهد کرد.

۳- زعفران دارای ماده ای است که بر روی سیستم اعصاب مرکزی اثر می گذارد و نیز می تواند باعث آسیب دیدن کلیه ها شود.

4- مصرف زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است.

۵- آلمانی ها مخلوط زعفران با شیر را هنگام ابتلا به بیماری سرخک می نوشند.

6- زعفران با دز کم ترشحات معده و با دز بالا عضلات صاف رحم را تحریک می کند.

۷- کمک به درمان و کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی

۸- مصرف زعفران با عسل برای خرد کردن سنگ مثانه درمان خوبی محسوب می شود.

۹- مصرف دمنوش زعفران به همراه دارچین، خرما و یا عسل سبب تقویت بیشتر قوای جنسی می گردد.

آماده سازی و مصرف دمنوش زعفران

روش اول: ۲ گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت نیم ساعت روی آتش بسیار ملایم بگذارید تا دم بکشد و با عسل شیرین نموده جرعه جرعه بنوشید.

روش دوم: مقداری زعفران را که از نصف قاشق چایخوری بیشتر نباشد در یک قوری با ۲ یا ۳ استکان آب جوش ریخته و مدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت صبر کنید تا خوب دم بکشد و سپس با عسل مخلوط نموده و جرعه جرعه بنوشید.

نظریه دانشمندان طب قدیم ایران در مورد دمنوش زعفران

دیدگاه دانشمند حکیم ایرانی، بوعلی سینا: خشک و گرم است، گدازنده و به سبب قبوضیتی که دارد پزاننده است. چسبنده است و گرمای معتدل دارد و بازکننده است. خوردن زعفران رنگ و رو را صفا دهد. ورم را می گدازد، بر باد سرخ مالند مفید است. سردرد آورد، زیان به سر می رساند خواب آور است و مایهٔ تیرگی حواس است. زعفران داروی ورم گرم داخل گوش است. دیده را جلا می دهد. اشک ریزی را منع کند. تیرگی چشم را برطرف کند. شادی افزا و توانبخش قلب است. بیمارانی که از التهاب حجاب حاجز و پیچش شکم رنج می برند.

زعفران یا روغن آن را بوی کنند به خواب روند و نفس روان شود و ابزار تنفسی را نیرو بخشد دل به هم آور است. مخالف ترشی است که اشتها را در معده برانگیزد و از این رو زعفران اشتها را از بین میبرد و لیکن با حرارتی که دارد کبد و معده را تقویت کند و معده را دباغ دهد و قبض گرداند. بعضی گویند زعفران برای طحال خوب است. شهوت انگیز است. ادرار بول کند. زعفران را با موم یا زرده تخم مرغ و دو چندان روغن زیتون قاطی کنند، در علاج سخت شدن زهدان و به هم آمدن دهان آن و قرحه های پلید زهدان نافع است.

جالینوس گوید: حرارتش از قبوصیتش قوی تر است و روغنش گرمی دهد.

خوزی گوید: زعفران به هیچ وجه غلظت را تغییر نخواهد داد. بلکه آن را در حال خشکی نگه می دارد. عفونت را می زداید و تقویت درون کند.

همچنین ببینید

سرکه انگبین

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید…

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید… سرکه انگبین انگبین مواد شیرینی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *