معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / تهیه سکنجبین معتدل با تخم گیاهان دارویی برای بیماران کبدی
سکنجبین
سکنجبین

تهیه سکنجبین معتدل با تخم گیاهان دارویی برای بیماران کبدی

سکنجبین معتدل با تخم گیاهان

این سکنجبین برای رفع انسداد کبدی و طحال خوب اما مدر است و برای انواع تب ها و استسقامفید است.

هر غذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح می‌باشد. منظور از مصلح یعنی نوعی مادهٔ غذایی یا گیاهی دارویی که مصرف آن به همراه غذای مورد نظر، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا و جذب غذا و اثر گذاری غذا را در بدن و ارگانهای مربوطه مضاعف خواهد کرد. در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می‌شده است و تقریباً غذایی و میوه‌های یافت نمی‌شود که بدون مصلحات مصرف شود. سکنجبین نیز از ان جمله است: برای تسکین عطش، بازکردن انسداد عروق، رفع سر درد، گرم، برای تقویت معده و کبد مفید است. اگر سرکه و عسل برابر باشد برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تب‌های مزمن نافع است ولی اگر از سرکه و شکر سرخ برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد بود و نوشابه مایل به سردی است و برای رفع صفرا، تب، بازکردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتی‌های طحال، کبد و معده مصرف می‌شود.

اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورند، اشتها آور است.
اگر شیرین‌بیان را در آب سکنجبین و فراسیون یا با ماءالجبن بخورید برای قولنج که در اثر غلبه سردی است، مفید خواهد بود.
اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تب‌های طولانی و مداوم است.
در درد کبد اگر با سرخی رنگ و امتلا بدن همرا باشد. علاجش زدن رگ باسلیق، دادن شیره کاسنی با سکنجبین بزوری، مالیدن صندل سفید با گلاب و کافور به ناحیه کبد و نوشاندن جو آب و سکنجبین و خوراندن نان با آبغوره است.
اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر که همه می‌توانند از آن استفاده کنند. فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی می‌شود. اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند.

طرز تهیه سکنجبین

تخم کاسنی ۱۰ گرم، تخم رازیانه ۱۰ گرم، تخم کرفس ۱۰ گرم، تخم خیار ۱۶ گرم، مغز تخم خربزه ۱۶ گرم، پوست ریشهٔ کاسنی ۱۶ گرم و پوست ریشهٔ رازیانه ۱۶ گرم. مجموع را نیم کوب و در ۱/۵ لیتر آب و ۷۵۰ گرم سرکه انگوری کهنه ۲۴ ساعت بخیسانند و سپس با حرارت ملایم بجوشانند تا ۵۰۰ گرم بماند، آن را صاف نموده با ۳ کیلوگرم قند مخلوط و بجوشانند تا قوام آید.

همچنین ببینید

زنجفیل

بررسی خواص طبی زوفا و زنجفیل

بررسی خواص طبی زوفا و زنجفیل خواص طبی زوفا( Hyssop) گرم و خشک سرفه و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *