معماری
ته چین میگو
ته چین میگو

ته چین میگو در طب سنتی

ته چین میگو در طب سنتی

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه  «ته چین میگو» به شرح زیر است:

میگوی دریایی  1کیلو گرم

ادویه مخصوص ماهی به مقدار لازم

پیاز متوسط ۱ عدد

نمک به مقدار لازم

سیر 2 تا 4حبه

روغن مایع4 تا ۵ قاشق غذاخوری

زیتون سیاه و سبز    از هر کدام ۵۰۰ گرم

جعفری پاک شده 100 گرم 

مغز گردوی آسیاب شده50 گرم 

برنج ایرانی مرغوب4 پیمانه 

زعفران ساییده 2گرم

زرشک 2 قاشق غذا خوری

خلالپسته 50 گرم

خلال بادام50 گرم 

لیموترش تازه500 گرم 

تخم مرغ بومی ۱ عدد

گلاب  نصف استکان

هل ساییده 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه

ابتدا میگو را به روش قبل آماده میکنیم و در کناری می گذاریم، سپس زعفران ساییده را با نصف لیوان آب جوش دم می کنیم تا آماده گردد. پس از آن، برنج را که از فبل به مدت ۲ تا ۳ ساعت با آب نمک خیس کرده ایم، روی اجاق قرار می دهیم تا آماده آبکش کردن شود. بعد از آبکش کردن برنج، ظرف را روی اجاق گذاشته و حرارت زیر آن را کم میکنیم و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع در ته ظرف می ریزیم و نصف آب زعفران دم شده را به آن اضافه می کنیم و در آخر، تخم مرغ را شکسته و آن را هم میزنیم و به روغن و آب زعفران ته ظرف اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم تا یکنواخت شود. حال مقداری از برنج را که آبکش کرده ایم به ارتفاع حدود ۱/۵ سانتیمتر در کف ظرف ریخته و به طور یک نواخت پهن می کنیم. بعد میگو را به آرامی روی برنج می چینیم تا کف ظرف پر شود، سپس بقیه  برنج را روی میگو ریخته و برنج را دم می گذاریم تا با حرارت ملایم دم کشیده و آماده شود. اکنون خلال بادام و پسته و زرشک را پاک کرده و خوب بشویید و همراه با نصف لیوان آب، روی اجاقی با حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا کمی پخته و نرم شود. در آخر، گلاب و زعفران و هل را نیز به مواد پخته شده بیفزایید. پس از ذشت ۵ دقیقه، مواذ آماده خواهد شد. حال برنج را پس از دم کشیدن، در یک دیس کشیده و چند قاشق روغن و مقداری از مواذ آماده شده را روی برنج بریزید. سپس ته دیگ را در یک سینی بر گردانده و آن را در یک ظرف مناسب چیده و با جعفری و زیتون و لیموترش تازه تزیین کنید. در آخر، پودر گردو را روی تهدیگ بپاشید. اکنون غذا آمادهاست. آن را نوش جان کنید و شکر نعمت های الاهی را به جای آورید. همچنینمی توانید مقداری از ته چین را روی برنج بگذارید و بدین صورت، آن را تزیین کنید 

: باید توجه داشته باشید که رمز خوشمزه و خوش رنگ شدن. ته دیگغذا در حرارت ملایم اجاق است.

همچنین ببینید

تخم کاهو

تخم کاهو و خواص درمانی آن….

 تخم کاهو و خواص درمانی آن…. خواص تخم کاهو: تخم کاهو از نظر طب قدیم …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *