معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / توصیه های لازم برای پیشگیری از سوء تغذیه..!
سوء تغذیه
سوء تغذیه

توصیه های لازم برای پیشگیری از سوء تغذیه..!

توصیه های لازم برای پیشگیری از سوء تغذیه..!

جلو گیری از سوء تغذیه

در ادامه به شیوهای مطمئن در تغذیه جلوگیری از ابتلاء به سوء تغذیه (رویارویی بدن با کمبود مواد غذایی) اشاره می گردد:

صرف غذای مناسب

توصیه ها و اطلاعات دربارهٔ گروه های غذایی و راهنمایی های مربوط به مصرف مکمل های غذایی منجر به درگیری های ذهنی می گردد. توصیهٔ اداره کشاورزی آمریکا در ارتباط با میزان مصرف مواد غذایی مورد نیاز یک فرد عبارت است از:

6 تا ۱۱ واحد دانه های گیاهی (غلات)

۳ تا ۵ وعده سبزیجات

۲ تا ۶ وعده میوه

۲ تا ۳ وعده شیر

ماست یا پنیر

۲ تا ۳ وعده گوشت، مرغ، حبوبات خشک، تخم مرغ و آجیل

بسیاری از متخصصان عقیده دارند اهمیت توجه به تنوع واعتدال درصرفمواد غذایی بیش از مصرف آن ها است. در وعده های غذایی سعی کنید در طولروز از شیر و پنیرکم چرب، سبزیجات، مقدار قابل توجهی انواع نان، میوه و غیره استفاده کنید. برای مثال اگر امروز غذایی مرکب از آرد و تخم مرغ می خورید، روز بعد مصرف ماهی فراموش نشود. با صرف غذاهای سالم و متنوع در طول روز حتی بدون توجه به دفعات یاد شده می توان از سلامت کامل برخوردار شد.

مصرف فیبر بیشتر

 درگذشته های دور بجای واژهٔ فیبراز واژهٔ (غنی در سبوس) در فروش غلات مخصوص صبحانه استفاده می شد. ولی امروزه از واژهٔ بازار پسند فیبر استفاده میگردد. مواد فیبری به دو گروه محلول و غیر محلول تقسیم می شوند که هرگروه دارای منابع متنوع و از فواید خاصی برخوردارند. ولی درمصرف آن ها نباید زیاده روی گردد. با مصرف غلات و انواع نان تهیه شده از آن ها، سیب زمینی، بقولات، سبزیجات و میوه همراه با مواد فیبردار، نیاز بدن به هردو نوع فیبر تأمین می گردد. مصرف غذاهای دارای فیبر بالا برای بدن مفید و باعث افزایش کارایی بدن، کاهش کلسترول و از خطر ابتلاء به سرطان رودهٔ بزرگ می کاهد. متخصصان تغذیه صرف حداقل ۲ گرم فیبر را در روز توصیه می کنند که با صرف صبحانه شامل نان جوی دوسر، نان تست ، نان گندم و دو تکه میوه نیمی از مقدار توصیهشده تأمین می گردد

پرهیز از مصرف چربی زیاد 

صرف چربی بیش از حد در رژیم غذایی باعث بروز بیماری هایی چون ناراحتی قلبی، حمله مغزی، سرطان، انواع دیابت، وغیره در مردان می گردد. ولی اغلب آقایان از میزان چربی مناسب در رژیم غذایی بی اطلاهند. چربی ها به سه شکل اشباع شده، ترکیب چندتایی و اشباع نشدهوجود دارند. توصیهٔ متخصصان تغذیه، مصرف محدود چربی ها است هرچند بعضی از انواع آن برای بدن مفید است.وصیه می شود حدود ۳۰ درصد از انرژی بدن از چربی ها تأمین گردد،درحالى که بیشتر مردان در آمریکا حدود ۳۷ درصد کالری مورد نیاز بدن رااز چربی ها تأمین می کنند. کاهش مصرف چربی ها باعث سلامتی کامل بدن و کاهش وزن می گردد. زیرا سوخت هیدروکربورات ها (انرژی به دست آمده از مصرف غلات، پاستا، میوه و سبزیجات) سریع تر از سوخت انرژی حاصل از چربی ها باعث کاهش چربی شکم می گردد.

کاهش کلسترول

درگذشته آقایان پائین بودن میزان کلسترول را نشانهٔ سلامت می دانستند ولی جریان کلسترول مناسب بسیار پیچیده است. مهم تر از میزان کلسترول کلی بدن، نسبت کلسترول کلی به میزان کلسترول مفید، لیپو پروتئین با غلظت بالا HDLhigh density lipoprotein است که در حفظ سلامت بدن مؤثر است، بدین مفهوم که اگر این نسبت ۳/۵ یا به ۱ یا کمتر باشد فرد وضعیت جسمی مناسبی دارد و بالاتر از آن نیاز به توجه و کاهش مصرف کلسترول دارد. ورزش مرتب و مصرف مواد کم چرب با کلسترول پائین و مواد فیبردار مذکور در رژیم غذایی راه حل مسئله است. مطالعات نشان می دهد، مصرف ماهی بویژه ماهی آبهای سرد (یک وعده در روز) کلسترول مفید خون را افزایش می دهد.

غذای کافی

هیچ متخصصی صرف بیش از سه وعده غذا در روز را تغذیهٔ سالم نمی داند. ولی دربین وعده های غذا می توان مقداری میوه، پنیر و یا بیسکویت نمکی مصرف نمود ولی صرف غذایی مختصر(Snakes) توصیه نمی شود

صرف صبحانه 

صرف غذا به طور مرتب و در اوقات معین با توجه به صرف اوقات طولانی دروسایل نقلیه جهت رفت و آمد و شب زنده داری های شبانه کمی بعید به نظر می رسد. در صورتی که قرار است در طول روز یک وعده غذامیل کنید توصیه می شود صبحانه صرف کنید، زیرا بدن بعد از ۸ ساعتخواب یا بیشتر فاقد انرژی و نیاز مبرم به تأمین آن دارد.

پروفسورجوآن کارن سلن تاتو (استاد یار تغذیه و علوم غذایی دانشگاه نیو هامپ شایر)می گوید صبحانه را چون پادشاهان، ناهار را چون شاهزادگان و شام را همانند یک فرد تهی دست ساده و مختصر صرف کنید. که همانند ضرب المثل ایرانی است که می گوید: صبحانه را تنها و ناهار را همراه دوست صرف کنید ولی صرف شام را به دشمن واگذار۔ در صورتی که فرصت تهیهٔ نیمرو را ندارید، مقداری از غذای شب قبل را برای صبحانه صرف کنید.

سازگاری با شرایط

 این روزها با توجه به شرایط زندگی و کاری، افراد کمتر فرصت می کنند رأس ساعت مقرر غذای سالم مانند گوشت، سیب زمینی و سبزیجات صرف کنند. به عبارتی دیگر صرف غذا در محیط کار انجام می شود. با وجود این می توان تغذیه صحیح داشت. در ساعت کاری به جای خوردن چیپس، ازسبزیجات تازه چون هویج، کلم بروکلی و کرفس استفاده کنید و از صرف انواع سالاد که در سس های چرب غوطه ورند بپرهیزید. در صورتی که تمام روز را با اتومبیل در تردد هستید، تعدادی سیب و بیسکویت نمکی میل کنید. به عبارتی دیگر مجبور نیستید که حتماً به طور کامل غذا صرف کنید ولی باید متوجه بود که به قدر کفایت و مناسب تغذیه نمود تا مجبور به خوردن میان وعده های غذایی چرب و پر کالری نشوید.

صرف انواع موادغذایی در حد اعتدال

متخصصان امر تغذیه معتقدند غذایبدوجود ندارد به شرطی که درخوردن زیاده روی نشود. دکتر ویکتورهربرت (استاد طب مرکز پزشکی مانت سینایی در شهر نیویورک) می گوید زیاده روی در صرف هرغذایی مضر و زیان اور است

ادامه این مطلب را می تواند در قسمت دوم مشاهده نمایید

همچنین ببینید

نمناکی دست ها

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟ نمناکی دست ها عرق کردن کف دست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *