معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / خرما چه خاصیتی دارد
میوه خرما
میوه خرما

خرما چه خاصیتی دارد

خرما

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی میوه خرما است .

خرما میوه ی گیاهی است از خانواده ی Palmaceae، درختی است که ارتفاع آن به ده تا بیست متر می رسد. تنه ای استوانه ای، صاف و قائم و بدون  انشعاب دارد که آثار بریدگی های قدیم درخت روی آن به صورت برجستگی هایی باقی می ماند. برگ های آن پری، در قاعده خاردار، دراز به طول سه تا شش متر به رنگ سبز تیره می باشد که دارای برگچه هایی سخت و خشن و مومی است درختی است دو پایه که پایه ی نر و ماده از هم جدا هستند. میوه ی آن که شکل خوشه های بزرگ دارد با رنگ های قهوه ای روشن و قهوه ای تیره ی مایل به سیاه، گوشتی و شیرین می باشد، بعضی از آن ها هسته دار و بعضی بدون هسته است، هسته ی آن دراز به طول ۳-۱ سانتی متر و قطر آن ۵-۲ میلی متر است، میوه ی خرما چند نوع می باشد که رنگ و طعم آنها با یکدیگر متفاوت است. کشاورزان از مرحله ی گل تا خرما شدن را هفت مرحله نام گذاری کرده اند، ۱- بهار خرما را طلع ۲- گل های ماده ی تلقیح شده را بلح ۳- غوره ی خرما که هنوز سبز است و شیرین نشده خلال ۴- غوره ی خرما که زرد شده باشد بسره ۵ -خرمای سنگ شکن را قسب یا قسبک ۶ -خرمای تازه و رسیده که رطوبت آن زیاد است را رطب ۷- خرمای رنگ گرفته و رسیده که کمی خشک تر از رطب است را تمر نامیده اند. خرما بومی مناطق گرمسیر آفریقا و عربستان است و در سایر مناطق گرم جهان نیز کاشته می شود، در ایران در تمام مناطق گرمسیر کشور از جملهدر قصر شیرین، مناطق مختلف خوزستان، کرمان، فارس، بلوچستان و نواحی مرکزی کاشته می شود.
نام های دیگر این گیاه در طب سنتی عبارت است از:تمر – رطب.

 

 

طبیعت آن: طبیعت آن را بعضی گرم و کمی تر و بعضی گرم و کمی خشک می دانند.

ترکیب شیمیایی: در هر یک صد گرم قسمت قابل خوردن خرمای خام و خشک مواد زیر وجود دارد: آب ۲۲ گرم – پروتئین ۲/۲ گرم – مواد چرب، ۰/۵ گرم – هیدرات های کربن ۷۲ گرم – خاکستر ۱/۹ گرم -| کلسیم ۵۹ میلی گرم – فسفر ۶۳ میلی گرم – آهن ۳ میلی گرم – سدیم ۱ میلی گرم – پتاسیم ۶۴۸ میلی گرم -| تیامین ۰/۰۹ میلی گرم – رایبوفلاوین ۰/۱ میلی گرم – نیاسین ۲/۲ میلی گرم – گلوکز ۴۵ درصد – ساکاروز ۲۵ درصد – سایر هیدرات های کربن – مواد لعابی – مواد معدنی – پروتید – اینولین – تانن – سلولز – منیزیم – گوگردی به شکل کلوتاتیون – کاروتن (عامل ویتامین A)

ویتامین ها: A ۵۰ واحد بین المللی – C11 – B – B ۱  میلی گرم – D و E در میوه ی خرما وجود دارد.

خواص میوه خرما در طب سنتی:

درمان گیاهی کم خونی

۱- آن را بخورید. مولد خون متین است و کم خونی را درمان می کند، مقوی گرده ی لاغر شده است، بدن را چاق می کند، فالج القوه و درد کمر و مفاصل را درمان می کند.

۲- چهل روز هر روز یک عدد خرمای سیاه بخورید. رطوبت منجمده در معده را برطرف می کند.

داروی گیاهی افزایش حافظه

۳- اگر می خواهید هوشتان زیاد شود، خرمای سیاه را بدین ترتیب بخورید، روز اول یک عدد، روز دوم دو عدد تا روز دوازدهم به دوازده عدد برسد، از روز سیزدهم برعکس تعداد را کم کنید تا به یک عدد برسد.

درمان گیاهی عفونت ریه

۴- خوردن جوشانده ی آن زکام و عفونت های ریه را درمان می کند.

۵- جویدن خرما خرک، باعث محکم شدن لثه می شود.

درمان گیاهی سرفه

۶. آن را با انجیر خشک، کشمش و عناب زخمی شده بجوشانید و آب آن را بنوشید. سینه را نرم می کند، به عنوان ملین برای آسم و تسکین سرفه استفاده می شود، تب بر نیز می باشد.

۷- آن را در شیر تازه بخیسانید و کمی دارچین اضافه کرده بخورید و بعد از آن باز مقداری شیر تازه بنوشید. هوس های جنسی و شهوت مردان را زیاد می کند و در تقویت باء مبردین بیعدیل است.

درمان گیاهی سنگ مثانه

۸- آن را با شنبلیله دم کنید و آب آن را بنوشید. برای رفع تب بلغمی مفید است، سنگ مثانه را خرد می کند.

 ثقیل و بطئی الهضم و مضر محرورین و گرم مزاجان است، در جاهایی که خرما در آن حاصل نمی شود، زیاد خوردن خرما جایز نیست؛ چون مولد سودا، سده ی جگر، سردرد و درد دندان می شود.

مصلح میوه خرما:

آب انار – سکنجبین – روغن ها – تخم خشخاش – مغز بادام بدون پوست – جویدن ترخون  یا شستوشوی دهان با آب سماق خیسانده در آب گرم است

همچنین ببینید

هوفاريقون

با عرق هوفاریقون میگرن را برای همیشه درمان کنید …!

با عرق هوفاریقون میگرن را برای همیشه درمان کنید …!   هوفاريقون چیست ؟ گل …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *