معماری
سماق
سماق

خواص سماق چیست؟!

خواص سماق چیست؟!

سماق

از گذشته های دور در ایران سماق به عنوان چاشنی چلوکباب و برخی از غذاها، استفاده می شده است. امروزه مقالات متعددی حاکی از آن است که این ماده خاصیتی چندگانه دارد. سماق مصرفی از میوه گیاهی به دست می آید که به صورت درختچه در بسیاری از نقاط ایران می روید، این گیاه برگهای پاییزی بسیار زیبایی دارد. معمولا گوشت استفاده شده برای طبخ کباب، به خصوص کباب کوبیده چرب است. سماق موجب کاهش کلسترول و کاهش جذب چربی موجود در آن می شود. سماق آلودگی احتمالی موجود در گوشت را از بین میبرد. سماق قابضی (گیرنده) است و اگر التهابات یا زخم هایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبود ان ها می شود. استفاده از سماق موجب تقویت دستگاه گوارش می شود و از سوء هاضمه و تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری می کند. سماق دارای خاصیت سمزدایی و ضدالتهاب برای کبد است. برای تهوع و استفراغ و اسهال، به خصوص اسهال خونی استفاده از سماق بسیار مؤثر است. این ماده خوراکی دارای اثرات ضد میکروبی است و همچنین این ماده به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن عمل می کند. به طور کلی در جریان هضم و گوارش مواد پروتئینی اسید اوریک تولید می شود. در متون پزشکی قدیم از سماق به عنوان کاهش دهندهٔ اسیداوریک یاد شده است، به همین دلیل از قدیم سماق را به همراه کباب استفاده می کرده اند.

سماق از محدود ادویه هایی است که سرد و خشک محسوب می شود.

همچنین ببینید

خواص داروی سیب

سیب خواص شگفت انگیزی دارد!!

سیب خواص شگفت انگیزی دارد!! خواص داروی سیب سیب یک میوه قلیایی و تمیز کننده …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *