معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / خواص شگفت انگیز دمنوش زنجبیل(زنجفیل)
دمنوش زنجبیل
دمنوش زنجبیل

خواص شگفت انگیز دمنوش زنجبیل(زنجفیل)

 خواص شگفت انگیز دمنوش زنجبیل(زنجفیل)

دمنوش زنجبیل(زنجفیل)

زنجبیل گیاهی چندساله با ریزوم های متورم و غده ای انشعاب دار است که از این ریزوم ها ساقه هایی خارج می شود که ممکن است تا ۱ متر بلند شود. برگ های آن متناوب، بلند و نوک تیز است که انتهای آن به غلافی تبدیل می شود و دور ساقه را می گیرد. ساقهٔ گلدار از ریزوم خارج شده و در انتها به گل های زرد زیبا با لکه های قهوه ای و به صورت گل آذین سنبله منتهی می شود. این گیاه به حالت خودرو در شرق هندوستان می روید و از کشورهای شرقی به ایران وارد می شود

طبیعت (مزاج):خیلی گرم و خشک

خواص و کاربرد درمانی دمنوش زنجبیل

۱- درمان سرماخوردگی در آنفولانزا و گریپ

۲- دفع مواد سمی از بدن

۳- تحریک عمل جریان و گردش خون

۴- آرام کننده دستگاه گوارش

۵- درمان خستگی، مقوی و انرژی زا

۶- درمان دردهای ناشی از گرفتگی عضلات و التهاب مفاصل روماتیسم و …

۷- درمان اختلالات دستگاه تنفسی، التهاب نایژه ها، تنگی نفس، سرفه و رفع تشنج برونش ها

درمان گیاهی سوهاضمه

۸- درمان سوء هاضمه

۹- دافع انگل خصوصاً برای کودکان

۱۰- کاهش قند در بیماران دیابتی

۱۱- کاهش کلسترولی

۱۲- درمان خونریزی های داخلی

۱۳- صفراآور

۱۴- ضد لخته خون

۱۵- ضدباکتری

۱۶- ضد اکسیدان

۱۷- ضد سرفه

۱۸- ضد سموم کبدی

۱۹- محرک

20-معرق

درمان گیاهی مدر

21-مدر

۲۲- کاهش اسپرم

۲۳- ضد نفخ

۲۴- شیر افزا

۲۵- بالابرنده گلوکز خون

۲۶- کاهش چسبندگی پلاکت

درمان گیاهی خلط آور

۲۷- خلط آور

۲۸- درمان اسهال خونی

۲۹- درمان فلج دست و پا

۳۰- درمان طاسی و ریزش مو

۳۱- درمان ترشحات زنانه

۳۲- درمان و تسکین تحریکات ناحیه حنجره

۳۳- تقویت روده ها و معده

درمان گیاهی تقویت کبد

۳۴- تقویت کبد

۳۵- درمان و تسکین درد رحم

۳۶- کمک به درمان در بیماری های کلیوی

۳۷- افزایش اشتها

۳۸- ضد باکتری و ضدعفونی کننده

درمان گیاهی تقویت حافظه

۳۹- تقویت حافظه

۴۰- ضد نفخ و بادشکن و دلپیچه

۴۱- ضد رطوبت

درمان گیاهی تقویت بینایی

۴۲- تقویت بینایی

۴۳- افزایش ترشح ادرار

۴۴- تنظیم اختلالات قاعدگی

۴۵- درمان سل ریوی

۴۶- درمان درد کمر و سیاتیک

۴۷- درمان وبا و مالاریا

۴۸- درمان قطعی اورهٔ اضافی خون

۴۹- در تقویت اعصاب بسیار مؤثر است و کج خلقی و عصبانیت را کاهش می دهد

۵۰- کمک به افزایش ترشح اسپرم

۵۱- درمان دردها و التهابات میگرنی

۵۲- ضد انعقاد لخته خون

۵۳- آنتی بیوتیک طبیعی

۵۴- کاهش رشد سلول های سرطانی

درمان گیاهی ضد افسردگی

۵۵- ضد افسردگی

۵۶- کاهش رطوبت مفصلی

۵۷- جلوگیری از حمله های قلبی و حمله های – مغزی

۵۸- درمان تهوع و استفراغ (خصوصا در سفر)

۵۹- درمان تهوع صبحگاهی خانمها

۶۰- کاهش عوارض شیمی درمانی و پرتودرمانی

۶۱- درمان تورم خوش خیم پروستات

۶۲- درمان دردهای ناشی از سنگ کلیه

۱- هنگام خرید زنجبیل تازه آنهایی را انتخاب کنید که گوشتالو و گره دار هستند و پوست آنها صاف و بدون چروک است.

۲- این گیاه به خصوص در معالجهٔ بیماری هایی که در هوای سرد و مرطوب عارض می شوند، بکار میرود.

۳- برای گرم مزاجان مناسب نمی باشد و کسانی که دارای مزاج گرم می باشند باید آن را همراه با سرکه یا میوه های ترش مورد مصرف فرار دھند

4- زنجبیل ضد سم خوبی برای مواردی که از داروهای سمی خاصی که بیش از حد مجاز مورد مصرف قرار گرفته باشد و نظایر آن می باشد.

۵- مصرف زنجبیل در موارد ناراحتی های كبدى، خصوصاً کبدهای ضعیف باید با احتیاط مورد مصرف قرار گیرد.

۹- از ریشه زنجبیل، اینولین به دست می آید که در درمان دیابت مورد استفاده قرار می گیرد.

۷- دمنوش زنجبیل، هرچه بیشتر بماند و دم بکشد، تندتر می شود.

۸- شربت زنجبیل برای درمان زخم معده بسیار مفید است. مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یک قاشق چایخوری از این شربت را همراه با کمی آب بنوشند.

۹- زنجبیل در تقویت معده فوق العاده مؤثر است.

۱۰- دمنوش زنجبیل به تولید منی کمک می کند.

۱۱- زنان باردار و شیرده باید در مصرف زنجبیل امساک نمایند زیرا زنجبیل به عنوان سقط کننده شهرت دارد.

۱۲- زنجبیل به عنوان ضد درد اثرش شبیه اثر آسپرین است.

نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش زنجبیل

روش اول: یک قاشق چایخوری ریشه خشک این گیاه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ده دقیقه دم بکشد. مقدار مصرف دمنوش یک فنجان قبل از هر وعده غذا می باشد.

روش دوم: نصف قاشق چایخوری همراه با یک فنجان شیر بعد از غذا میل شود.

روش سوم: یک قاشق چایخوری با مقداری عسل و آب گرم و به مقدار ۱ فنجان بعد از هر وعده غذا میل گردد.

روش چهارم: یک یا دو گرم زنجبیل را در ۳ لیوان آب جوش قوری ریخته و30 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد وآن را دو سه استکان در روز با مقداری عسل بنوشید

مصرف دمنوش زنجبیل برای درمان بیماری های ویژه

دم کرده برای مسهل صفرا و انگل

به مقدار ۱ تا ۲ قاشق مرباخوری از ریشه زنجبیل را در نیم لیتر آب تهیه کرده، مورد مصرف قرار گیرد.

نظریه دانشمندان طب قدیم ایران در مورد دمنوش زنجبیل

دیدگاه حکیم ابوعلی سینا: زنجبیل در آخر سوم گرم و در دوم خشک و رطوبت زائد دارد در گرمی بخشی درنگ می کند. لیکن گرمی بخشی قوی و نیز نرم کننده، ملین و بادشکن است. اگر زنجبیل را با عسل مربا سازند عسل قسمتی از رطوبت آن را برمی چیند و خشک تر می شود هوش و حافظه را زیاد کند، رطوبت های اطراف سر و گلو را می زداید، خوردن یا در چشم کشیدن زنجبیل تیرگی چشم را که از رطوبت باشد علاج می کند. هاضم است و سرمای کبد و معده را بسر حال آرد. برچیدن رطوبت های معده و تری هایی که از خوردن میوه به معده روی آورند علاجش با زنجبیل است. شهوت انگیز، ملین و ملایم.

خوزی گوید: شکم را بند آورد. من میگویم آری اگر از سوء هاضمه و لغزاندن خلط لزج باشد؟ این شکم بند آوردن منفع است.

دیدگاه طبیب ایرانی محمد بن زکریای رازی: بدن را گرم می کند سبب آروغ زدن و تسهیل هضم غذا می گردد. سده های کبد و طحال را باز می کند و برای معده اثر نیکو دارد. سرکه از تندی و سوزانندگی آن می کاهد و چون باسکبا خورده شود احتیاج به اصلاح ندارد. برای مزاج های سرد نافع است و مانع از آن است که غذاهای سرد مانند سرکه و امثال آن به بدن آنان زیان برساند

همچنین ببینید

سرکه انگبین

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید…

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید… سرکه انگبین انگبین مواد شیرینی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *