معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / خواص معجزه آسا دمنوش تمشک
دمنوش تمشک
دمنوش تمشک

خواص معجزه آسا دمنوش تمشک

  خواص معجزه آسا دمنوش تمشک

دمنوش تمشک:

گیاهی است چند ساله با شاخه های کوتاه، ساده و کمی پوشیده از تار و تیغهای تیز، برگ هایسبز آن از کرک پوشیده است. گلهای آن به تعداد سه تا شش عدد می باشد که در انتهای شاخهگل دار با رنگ صورتی ظاهر می شوند.

طبیعت (مزاج): متعادل (تمایل به سردی و خشکی)

خواص درمانی دمنوش تمشک:

1- تصفیه کننده خون

2- افزایش اشتها

3- ادرار آور

4- درمان یبوست مزمن

5- مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت

6- فعال کننده غده های مولد عرق ، افزایش تعریق

7- درمان اسهال کودکان

8- ضد اسهال

9- ضد تومور بر علیه سرطان از نوع کارسینو سارکما

10- درمان التهاب شدید مفاصل و ناراحتی های استخوانی ، رماتیسم ، نقرس

11- درمان درد و التهاب مثانه و مجاری ادراری

۱۲- درمان ترشحات سفید زنانه

۱۳- درمان قاعدگی های دردناک

۱۴- درمان آفت دهان

۱۵- درمان خلط ریوی و خون روی از سینه

۱۶- درمان خونریزی بیش از حد رحم (خونریزی های شدید دوره پریود)

۱۷- درمان بدبوئی دهان

۱۸- تقویت معده

۱۹- درمان خونریزی بواسیر

درمان گیاهی تقویت روده

۲۰- تقویت روده

۲۱- تقویت ماهیچه های رحم و سطح لگن خاصره

۲۲- جلوگیری از سقط جنین

درمان گیاهی استفراغ

۲۳- درمان تهوع و استفراغ

۲۴- تب بر

25- نیرو زا و انرژی بخش و شاداب کننده

26- تحریک کننده ترشح صفرا

درمان گیاهی سوهاضمه:

27- درمان سوء هاضمه

28- تقویت قوای جنسی

29- دفع سموم خونی از راه پوست

30- راه ورود میکروبی را به عروق سد می کند

۳۱- درمان گرفتگی و انسداد عروق قلبی

۳۲- درمان اختلالات کبدی و یرقان

۳۳- درمان تب، آبله مرغان، سرخک، ورم لثه

۳۴- درمان خونریزی سینه و تومور بدخیم ریه

35- ضد نفخ و گاز شکم

1- مصرف تمشک برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه و کیسه صفرا مضر است

2- مصرف برک درخت تمشک ( دمنوش ) برای زنان بار دار پس ز 6 ماهگی بسیار مقوی و مغذی می باشد

نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش تمشک

روش اول : ۴۰ تا ۵۰ گرم خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا به جوش آید و ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشد سپس ۱۰ دقیقه آن را دم کرده و صاف نمایید دمنوش فوق راجرعه جرعه بنوشید.

روش دوم: ۲۰ گرم گل را به مدت ۱۰ دقیقه در یک لیتر آب جوش دم کنید

روش سوم: هر شب اول صورت خود را با صابون بشویید و خشک کنید، بعد آب تمشک تازه را بگیرید و به صورت بمالید و بخوابید، کک و مک صورت را بر طرف می کند

نظریه دانشمندان طب قدیم ایران در مورد دمنوش تمشک

دیدگاه حکیم ابوعلی سینا:

سرد و خشک است و ثمر رسیده اش تا اندازه ای گرمی دارد. همه اجزایش قبض و خشکاننده است. لیکن برگش که دارای ماده آبی است کمتر قبض و خشکاننده است. شاخه و برگها را با هم در آب بپزند رنگ مو است. ضماد علیق و برگ علیق در منع سرایت مورچگی و علاج باد سرخ مفید است. علیق خلط غلیظ (پرمایه) میدهند. علیق را اگر بخشکانند قبوضیاتش آشکارتر است. گلش هم قبض است.

در بیخ علیق لطافتی همراه گیرندگی موجود است. و از این روی سنگ را خرد کند. زخمها را به هم آرد و در علاج قرحه سر نافع است برگ یا ثمر رسیده اش را بخایند زخم دهان را شفا دهد و لثه را استوار کند. افشره برگ و برش درد گرم دهان را شفا دهد. برگش بهترین داروی قرحه سر است. زیاد خوردن بر علیق سردرد آورد. از برآمدگی اطراف چشم مفید است. همه اجزایش از خون برآوردن نافع است.

برگ آن را ضماد کنند معده ناتوان و آماده پذیرش مواد نامناسب را قوی گرداند. بند آورنده شکم است. اگر ثمر علیق الکلب را از پشم، داخلش جداسازند و بپزند آب پزش شکم را بند آرد و رطوبت های زهدان را منع کند و ضمادش هر علاج بواسیر پیری که خون از پیری آید مفید است. ثمر و گلش که لطافت دارد، در علاج قرحه روده و بسیار اسهال شدن سودمند است و سنگ را خرد می نماید. (علیق همان تمشک میباشد).

همچنین ببینید

سرکه انگبین

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید…

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید… سرکه انگبین انگبین مواد شیرینی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *