معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / خواص کاسنی (Cichorium intybus)از منظر طب سنتی
کاسنی
کاسنی

خواص کاسنی (Cichorium intybus)از منظر طب سنتی

خواص کاسنی (Cichorium intybus)از منظر طب سنتی

کاسنی (Cichorium intybus)

اسامی عمومی دیگر: کاسنی تلخ، کاسنی وحشی، شکوریه، هندبا ،کاسنی صحرائی، شلکوریا، سریس، سرس

نامهای علمی دیگر: سیکوریوم اینتیوس (Cichorium intybus).vdzsfvf

نام خانواده: خانوادهٔ کاسنی [(Compositeae (Asteraceae)]

نوع گیاه: بوته.

قسمت مورد استفاده: اندام هوائی، ریشه .

مواد متشکله موثر داروئی: مواد تلخ (شیکورین)، کولین، اینولین، املاح معدنی، مقدار کمی روغن فرار، لاکتوسین، اینتیین، اوتین، تانن، فلاونوئیدها، الکالوئیدها، بتائین، رزین، پکتین،

خواص درمانی: کاسنی را به عنوان پائین آورندهٔ قند خون، مقوی معده، مدر، تصفیه کنندهٔ خون، ملین، صفرابر و تب بر به کار میبرند.fgvdfb

موارد استعمال در پزشکی سنتی ایران: مصرف کاسنی از قدیم الایام حتی قبل از میلاد مسیح معمول بوده و برای آن اثرات درمانی متعدی قائل بوده اند، از جمله خواص پائین آورندهٔ قند خون، مقوی معده، درمان تبهای توبه، تصفیه کنندهٔ خون، مدر، ضد درد، معرق برای آن قائل بوده اند.

مقدار و دستور مصرف: ریشه به مقدار ۱۵ – ۵ گرم روزی سه مرتبه به صورت دم کرده یا جوشاندهٔ ملایم در یکی فنجان.

عوارض جانبی و سمیت: ندارد.

موارد عدم استعمال: ندارد.

 

همچنین ببینید

درمان میگرن

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!!

درمان گیاهی میگرن در طب سنتی!! میگرن، سردردهای مزمن، سردردهای عصبی، گریپ فصلی، سینوزیت بادرنجبویه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *