معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / دانستنیهای گوشت در روایات
دانستنیهای گوشت
دانستنیهای گوشت

دانستنیهای گوشت در روایات

دانستنیهای گوشت در روایات

گوشت قدید

گوشت قدید همان خواص مذکوره دربارهٔ گوشت تازه را دارد، با این تفاوت که قبضی، گرمی و کندی آن با نمک افزوده می شود و اگر فلفل یا آویشن یا نانخواه (زنیان یا انیسون) اضافه شده باشد، گوشت را گرم و اگر زیره اضافه شود، کمتر گرم میسازد. گوشت قدید در سرکه خیسانده شود، سریع الهضم

می شود. قدید غذائیتش کم شده، برای مزاج های مرطوب مفید و جهت قولنجی ها مضر است و مداومت در خوردن قدید ایجاد خارش و جرب نموده، خون را غلیظ و سوداوی میسازد، به ویژه اگر گوشت شکار بوده باشد، ولی برای استسقاء خوب است در صورتی که نمک نداشته و به آن دانه های مدر اضافه شده باشد. قدید را باید در آب خیساند و با سبزی های لزج (اسفناج، چغندر، قطف و…) پخت و به آن پیه یا روغن های زیتون، کنجد، کره و… افزود. با سرکه خورده شود، رطوبت را می خشکاند (تا این جا هرچه از قدید گفته شد، از گوشت نمک سود مقصود بود).

قدید با نان خشک بدون روغن، گرسنگی کاذبی که برای مستان حاصل می شود، مرتفع می سازد و اگر زیادتر از معمول خورده شود، عطش پیدا شده که با خوردن مکرر آب رفع عطش می شود و اگر نشد، خوردن مسهل لازم است و اگر قبل از اجابت مزاج مجدد خورده شود، قولنج به وجود می آید و اصلاح عطش مذکور با سکنجبین خنک و رفع احساس عطش در گلو، گلاب و سوپ جرعه جرعه خوردن و جهت برطرف ساختن احساس گرمای بدن، نان فطیر روغنی با کمی روغن بادام و مغز خیار نافع است.

گوشت ماهی

رازی با جا لینوس هم عقیده است که جملهٔ ماهی ها گوشتشان پست و هضم مشکل دارند و زیاد خوردنش ایجاد بلغم می نماید و برحسب نوع جنس و بزرگی و کوچکی آن و خوبی و بدی محل و این که پخته یا کباب شود، در آب شور یا شیرینزندگی کند، در ترشی ها خوابانده شود یا نه، خواص متفاوتی دارند.

ماهی بزرگ

غذائیت بیشتری دارد. ماهی بدبو (سهک) خلط بسیار می آورد. ماهی لذیذ در آبهای راکد و باتلاق ها کمتر بوده و در رودخانه های بزرگ و قناتهایی که آب گوارا دارند، بیشتر یافت می شود و انواع زردرنگ و سیاهرنگ، نامرغوب محسوب می شوند. ماهی هازبا با سرکه اصلاح می شود و برای بیماری  های جگر و یرقان نافع است. با مزاج سرد و معده های بلغمی اگر به خوردن ماهی ادامه دهند، بیماری های سلسلهٔ اعصاب و مغز پیش می ایند و اگر با روغن گردو و زیتون بپزند یا کباب کنند و فلفل بیافزایند، بهتر است. گوئست ماهی اگر عطش زیاد آورد، خوردن زنجبیل پرورده و خوردن مسهل و خوردن عسل خوب است. گوشت ماهی، بلغم را رقیق می کند، به خصوص اگر با کمی ادویه خورده شود و اگر عسل با ماهی تشنگی اورد، با سرکه اصلاح می گردد. افزودن آرد به کباب ماهی بهتر است. ماهی شور  نیز ایجاد بلغم و بیماری جرب و کهیر کرده و گاه موجب استنسقاء  شده ولی قولنج ایجاد نمیکند و با خوردن سرکه اصلاح می شود.

ماهی شور،

سرخ شده با خوردن عسل و یا شیرهٔ قند اصلاح می شود و اگر گرم مزاجان، گوشت ماهی شور خوردند، باید سکنجبین بخورند. گوشت ماهی با تخم مرغ ایجاد اسهال می نماید و نباید خورده شود، که با شربت گلاب و عسل و قند و اگر استفراغ دارند، با شربت رب اصلاح می شود.

صحنها (ماهی شور نمک زده)

زیاد خورده شود، مضر است و گرم مزاجان باید با سرکه بخورند و سرد مزاجان با آویشن کوهی و روغن زیتون و یا روغن گردو؛ و اگر با تخم مرغ کوکو تهیه می شود، باید روغن زیتون مصرف نمود.

ماهی های ریز خواص ماهی شور دارند و اصلاح انواع آنها با سرکه می باشد.

 

همچنین ببینید

زيره پلو

زيره پلو در طب سنتی

زيره پلو در طب سنتی مواد لازم مواد لازم برای تهیه  «زیره پلو» به شرح …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *