معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / دانستنیهای گوشت در روایات
دانستنیهای گوشت
دانستنیهای گوشت

دانستنیهای گوشت در روایات

دانستنیهای گوشت در روایات

گوشت میش

از گوشت بز خاصیتش بیشتر بوده و حرارت و رطوبت بیشتر به مزاج می دهد و فضولاتش زیادتر و خون حاصله از خوردنش باقوامتر و دارای لزوجت بیشتری است و از خونی که با خوردن گوشت بز حاصل می شود، گرم تر است، لذا گوشت بز برای مزاج های پرحرارت ولی کم کار و کسانی که ورزش نمی کنند، مناسبتر است و خوردنش در فصل تابستان کم ضررتر می باشد. برعکس، گوشت میش برای سرد مزاجان و کسانی که درد اعصاب دارند و در فصل سرد و برای کسانی که زحمت می کشند یا ورزش معتدلی دارند و نیروی کافی باید به آنان برسد، لازم است و اگر قرار شد کسی برخلاف وضع مزاجی اش گوشت میش یا بز بخورد، باید با اضافه نمودن برخی مواد، آنها را اصلاح کند که گواشت میش با سرکه افزودن تلطیف و تبرید و با اجسام تلخ، تلطیف و دفع سریع و با ماست و دوغ و کشک یا دانهٔ انار تبرید خواهد شد.

«گوشت» بهتر است چاق انتخاب شود و با پیاز و روغن زیتون و نخود و شلغم و زردک آن را عمل آورد و قبل و بعد آن سبزی و میوه خورد تا گرمی و رطوبت آن افزوده شود، برعکس گوشت میش کهباید چیزی افزود که تبرید کند و طبیعت خشک یابد

گوشت پروار (جزور) گرم کننده، التهاب آور و دارای غلظت  زیاد بوده و در بیماران عصبی نافع و در اخر بیماری های سرد مانند تب ربع و درد پشت و ورک و عرق النساء (سیاتیک) بدون سرکه خوردن مفید است و با سرکه ومری در دیگران سودمند میباشد. کسانی که به مدت زیاد گوشت پروار میخورند، باید با سرکه و ترشی اشتر غار یا ترشی سرکه اصلاح شود.

گوشت خرگوش

را باید با چربی زیاد میل نمایند یا با آب و نمک و زیتون شسته، مدت زیاد بپزند تا له شود و خورد و مواظب بود بدن را از صفرا پاک کرده، مرطوب و سرد سازند. بریان شدهٔ مغز خرگوش که با خردل و فلفل خورده شود، برای رعشه نافع است.

گوشت آهو

که نزدیکترین گوشت شکار به طبع انسان است، از گوشت بز بیشتر برای طبایع مرطوب، نافع است، سبک بوده، گوارشی سریع و خاصیت غذایی اندک دارد، برای قولنج ها بد بوده و با روغن گردو و زیتون شسته، با آب و نمک میل کنند، باد سرد را برطرف می سازد. سرخ کرده اش هضم و دفع کندی داشته لذا برای یبوست ها و قولنج ها بد می باشد. گوشت آهو لازم نیست با سرکه صرف شود.

گوشت گوره خر، بسیار سنگین و با آب و نمک پخته شود و زنجبیل و دارچین افزوده شود و گوشت چاقش خورده شود، برای درد مفاصل و بادهای سخت بدن مفید است. کسی که مدت طولانی از این گوشت می خورد، باید دفع سودا کند. گوشت شتر جوان بهتر است خورده شود. گوشت تازهٔ شتری که آب کم خورده، باید خوب پخته ولهشود و چربی بر آن افزود و با آب عسل خورد که اصلاح گردد.گوشت بزکوهی مانند گوشت شتر است

گوشت تیهو

، دراج، کبک و تندرو، غذای عالی بوده و نیاز به اصلاح ندارد، ولی برای آنان که کار سخت دارند یا معدهٔ نیرومند، ادامه در خوردنش خوب نیست، ولی برای بیماران وناتوانان و کسانی که در پرهیزند، نافع است و بهتر آن که حارمزاجان با سرکه یا آبغوره و کسانی که حرارت کمی دارند، بامری و کامخ و روغن زیتون اصلاح نمایند و مرطوبی ها کباب کرده بخورند و میتوان با آنها شیرینی خورد.

گوشت مرغ خانگی

معتدل و متوسط بوده، هرچه بیشتر لاغر باشد، رطوبت بدن را بیشتر می افزاید و آدمی را چاق می سازد و برای کسانی که کار معتدل دارند، مناسب بوده، رنگ را نیکو، منی را زیاد می کند و مغزشان برای سبک مغزان سودمند است. گوشت مرغ با غوره یا ماست در سرد مزاجان ایجاد قولنج میکند و با نان خورده شود، یبوست می آورد.

گوشت جوجه، گرم و پرالتهاب بوده، برای مزاج گرم مناسب نیست، با آب و نخود و شبث و نمک پخته شود برای سرد مزاجان نافع بوده، لینت مزاج داده و درد سخت و کهنه پشت را نافع و کلیه ها را چاق و چربی دار و نیروی جنسی را تقویت می کند، ولی برای چشم و مغز زیان بخش است، به ویژه اگر کباب کنند و اگر با گوشت جوجه جوراب یا گوراب (برنج و شکر و گوشت) درست کنند که چربی کافی داشته باشد، برای کلیه مفید و قوهٔ باه را زیاد می کند.

گوشت مرغابی واوز (بر وزن هوز) را باید با سرکه و ادویهٔ خوشبو و سبزی های خوشبو (نعناع، سداب، کرفس و…) اصلاح نمود و برای رفع بوی بد گوشت مذکور، باید روغن زیتون به آن بمالند و قطعات کوچک پیاز و سیر اضافه نمایند.

گوشت فاخته، گرم و خشک و کم غذاست. گوشت قبره با چکاوک، رشان (کبوتر) و فاخته مانند جوجه است. گوشت کبوتر از گوشت جوجه سبک تر و با آب و نمک اصلاح می شود.

گوشت قطا

کبوترهایی که مانند قطا، گوشت قرمز دارند، باید با سرکه خورده شود. گوست حباری (هوبره) و کروان (نوعی کبک) بسیار گرم و خشک کننده بوده، نباید بسیار به خوردنش ادامه داد، ولی برای درد اعصاب و مزاج های سرد به ویژه اگر با روغن گردو و زیتون مخلوط شود، نافع است.

گوشت نعام (شترمرغ) مانند گوشت پروار، گواشت کراکی (مرغابی عراقی) گاهی با سرکه و زمانی با آب و نمک اصلاح میشود و اگر کباب شود، باید پس از خوردن مسهل خورد.

 

همچنین ببینید

نمناکی دست ها

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟

چه عواملی باعث نمناکی دست ها می شود؟؟ نمناکی دست ها عرق کردن کف دست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *