معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / دانستنی هایی از اسانس یا عطر گل
اسانس یا عطر گل
اسانس یا عطر گل

دانستنی هایی از اسانس یا عطر گل

 

                             دانستنی هایی از اسانس یا عطر گل                                                                                        

استفاده از مواد معطر به منظورهای مختلف به هزاران سال قبل باز می گردد. واژه Perfume از ریشه لاتین perfume به معنی حاصل از دود گرفته شده که یکی از قدیمی ترین موارد مصرف مواد معطر یا همان سوزاندن عود و سایر گیاهان در مراسم مذهبی را تداعی میکند. مصریان باستان به استفاده از عطریات متنوع شهرت داشتند. در دنیای قدیم، مواد معطر در اشکال مختلف به کاربرده میشدند. صمغ های معطر گرفته شده از درختانی نظیر کندر و مر، بسیار محبوبیت داشتند. با خوابانیدن گیاهانی نظیر گل سرخ، حنا، لیلی و نعناع در روغن، عصاره روغنی آنها را تهیه می کردند و بر روی پوست بدن می مالیدند. عصاره های روغنی و رزین ها به عنوان خوشبوکننده در مراسم تدفین نیز استفاده می شدند. تجارت عطرهای پر شده در ظروف زیبا و گران قیمت نیز به دوران باستان باز می گردد.

مصری ها، یونانی ها و رومیها، از موادی نظیر مرمر سفید، عقیق و حبابهای شیشه ای ظریف، برای این منظور استفاده میکردند. هنگامی که مسیرهای تجاری عطر از ناحیه مدیترانه به سمت هند و چین گسترش یافت، مواد جدیدی نظیر چوب صندل، میخک و دارچین نیز به این عرصه راه یافتند. تا قرون وسطی، تجارت ادویه از خاور دور برای اروپای غربی بسیار حائز اهمیت بود. این ادویه ها در عطریات، داروها و همچنین غذاها به کار می رفتند، ترکیب گوی های رزینی، پودرادویهجات، روغن ها و آبهای معطر، شکل رایج عطریات آن زمان بودند که گاهی در اشکال گردنبند ور دستنبد و گاهی در شکل انفیه دان مورد استفاده قرار میگرفتند. همچنین برای دفع اجرام و امراض نیز کاربرد داشتند. پیشرفت علم تقطیر در میان اعراب در قرون هفتم و هشتم، تولید روغن های فزار گیاهی و آب های معطر (عرقیات) نظیر گلاب را امکانپذیر ساخت. این فراوردهها به منظورهای مختلف و برای معطرسازی اتاقها، پارچه ها، لوازم آرایشی و… بکار می رفتند.

از ابتدای قرون هفدهم، تولید کنندگان از فرمول های اختصاصی استفاده کردند و عطریات با اسامی تجاری به بازار عرضه شدند که اولین Bouquet a la Marechal L1 نام گرفت و در سال ۱۹۷۵ به بازار آمد. مشهورترین ادو کلن آن دوران، ۱۷۱۰ بوده است. طبق مدارک موجود برگرفته از منابع اروپایی، نخستین ملتی که مبتکر عرقگیری بوده و قرع و انبیق را اختراع کرد و فرآیند تقطیر مایعات و اسانس گیری را بکارگرفت، ایرانیان بودند. حکیمان طبیعی دان یونان قدیم از فن عرقگیری و تقطیر مایعات اطلاعی نداشتند و تنها از افشرده  مایع گلبرگ های گل سرخ و جوشانده آن در روغن بهره میگرفتند. امروزه بخش عمده فرآیندهای شیمی منوط به عملیات تقطیری است و به همین لحاظ ایرانیها نقش مهم و بنیادین در راه پیشرفت این دانش ژرف و کلیدی دارند.

تھیه ترکیبات و عرقیات گیاہی و نقش آن در درمان عوارض و بیماریهای گوناگون از دیرباز در ایران برگرفته از آزمون های اجدادی و تجربیات عملی دانشوران ایرانی بوده است و به همین لحاظ آمار بهبود یافتگان از مصرف این گونه فرآورده های تقطیری روزافزون و در حال گسترش است. در این مجموعه، خاصیت عرقیات تقطیری با تأکید بر خواص گیاهان دارویی و نقش کاربردی این عرقیات در درمان تدریجی و بنیادین بیماری ها مورد نقد و بررسی قرار گرفته، راهکارهای ویژه  درمانی در بهره گیری از عرقیات و میزان و نحوه  مصرف آنها از نظر دور نمانده است. در خصوص اسانس یا عطرگل نکته ی مهم اینکه در میمند از روزگاران قدیم همراه با عرقیات، عطر هم گرفته می شده که برخی از آنها عبارتند از:

عطرهای خوشبو کننده

بھار نارنج،

عطر گل سرخ یا گل محمدی،

عطر گل یاس،

عطر گل رز،

عطر گل نعنا۔

عطرهای طبی:

عطر لیمو، عطر اکالیپتوس، عطر مورد.

100854211031

همچنین ببینید

اعتیاد به مواد مخدر

چگونه از اعتیاد به مواد مخدر رهایی یابیم؟ (قسمت دوم)

چگونه از اعتیاد به مواد مخدر رهایی یابیم؟ احتمال اعتیاد  در صورت مصرف مقدار کمی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *