معماری
خانه / بیماری و عوامل ایجاد کننده / دانستنی هایی از انواع باکتری ها…..
دانستنی هایی از انواع باکتری ها.....
دانستنی هایی از انواع باکتری ها.....

دانستنی هایی از انواع باکتری ها…..

دانستنی هایی از انواع باکتری ها…..

 تشخیص با کتری چگونه است ؟

محیط میکروب ها دنیای پیچیدهای است. به نظر دکتر جورک کی یورک (استاد میکروبیولوژی غذایی دانشگاه کالیفرنیا» مسئله ای که مردم کمتر می پذیرند ودرک می کنند این است که بیشتر جانوران میکروسکوپی مضر نیستند و تولید بیماری نمیکنند. البته اغلب اوقات یک اورگانیسم در یک محصول که در شرایطی مفید به نظر می رسند موجب فساد محصول دیگر می شود. ” در ادامه به تعدادی از میکروب هایی که پیرامون انسان قرار دارند اشاره می شود که باید از آن ها دوری کرد.

باکتری سالمونلا:

نوعی باکتری است که روی هیدرات های کربن تولید اسید و گاز می کند و حدود ۱۵۰۰ نوع آن شناخته شده است. این باکتری قابلیت انتشار در غذا، آب و مدفوع را دارد و ایجاد ورم روده و تب تیفوئید می کند. در درجه حرارت های مختلف رشد کرده و قادر است در حد انجماد و در خلاء و انجماد زیاد زنده بماند. بنابراین به طور تخمینی، سالانه ۲۰۰۰؛ مورد عفونت ناشی از سالمونلا در ایالات متحده آمریکا مشاهده می شود که عموماً ناشی از مصرف تخم مرغ خام و محصولات گوشتی است.

باکتری Listeria:

لیستریا یک نوع باکتری خطرناک است که باعث مننژیتو تورم عفونی مغزی میگردد. جوانان، خانم های باردار و افراد سالخورده که سلامت آن ها نیاز به توجه بیشتر دارد، نسبت به این باکتری آسیب پذیرترند. لیستریا بیشتر در شیر نجوشیده و پنیر تازه دیده میشود و از این طریق به انسان منتقل  میشود.

باکتری Escherichia coli:

یک نوع باکتری میله ای شکل است که به ای کولی (E. Coli) معروف است و در شیارهای روده انسان و حیوانات زندگی می کند و به سرعت منتشر میشود. در بعضی از موارد در آمریکا باعث مرگ ۰۰؛ نفراز کودکان، بالغین با اختلال ایمنی و افراد مسن شده است. این باکتری در افراد بزرگسال خطر ابتلاء به اسهال خونی را بدنبال دارد و در گوشت های آلوده ای که خوب پخته نشوند یافت می شود و میتواند موجب آلودگی دیگر مواد غذایی نیز گردد.

باکتری  Campylobactor jejun :

باکتری منحنی شکل است کهدر گوشت ماکیان، گاو، خوک، گوسفند و هم چنین آب رشد می کند و به طور متوسط در سال ۲ میلیون نفر را مبتلا میسازد.

باکتری شیگلا Shigella:

یا میکروب اسهال که در سال ۳۲۰۰۰ نفر را مبتلا میسازد. شایع ترین روش انتشار این باکتری، مبتلا بودن افرادی است که درمواد غذایی دخالت دارند و آلوده به این باکتری هستند که احتمال دارد در اثر بیدقتی و عدم رعایت بهداشت این باکتری را به غذا انتقال دهند

باکتری Virio Parahaemolylicus:  

در اقیانوس زندگی میکند طریق مواد غذایی دریایی خام یا غذاهای دریایی که خوب پخته نشوند مثل صدف خام به انسان منتقل می گردد. گفته می شود صدف های آلوده به این باکتری، باعث عفونت و التهاب خطرناک کبد در افراد مبتلا به بیماری های . کبدی زمینه می گردد. باکتری ها و ویروس ها بسیار شایع اند ولی تنها عامل مسمومیت غذایی نیستند.

ترکیبات شیمیایی و فلزات که بخشی به طور طبیعی و قسمت اعظم آن توسط انسان وارد زنجیره غذایی می شوند از دیگر عوامل مسمومیت غذایی به شمار میروند. را برای مثال اره ماهی جیوهٔ موجود در محیط خود را جذب کرده و با خوردن این نوع ماهی، جیوه به انسان منتقل می شود و یا ماهی های چرب چون ماهی قزلآلا و شاه ماهی می توانند ترکیبات شیمیایی مضر و آلوده از جمله ترکیبات PCB دی اکسید کربن را جذب کنند و هم چنین سموم گیاهی که در کشاورزی از طریق سم پاشی به خاک و از خاک به دریا وارد میشوند از این طریق وارد زنجیره غذایی انسان شده و موجب مسمومیت وی می گردند.

همچنین ببینید

تاول پا از کفش زدگی

چطور تاول پا از کفش زدگی را بهبود دهیم؟

چطور تاول پا از کفش زدگی را بهبود دهیم؟ تاول پا از کفش زدگی معمولا …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *