معماری
خانه / اشنایی با داروهای گیاهی / دانه رازیانه را چه کسانی باید استفاده کنند؟
دانه رازیانه
دانه رازیانه

دانه رازیانه را چه کسانی باید استفاده کنند؟

دانه رازیانه را چه کسانی باید استفاده کنند؟

دانه رازیانه

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی دانه رازیانه است . دانه رازیانه گیاهی است معطر ، علفی و دوساله که ارتفاع آن تا ۲ متر می رسد ساقه آن دارای شیارهای هم ردیف و موازی می باشد برگهای آن نازک و نخی مانند شوید است گلهای رازیانه زرد و بصورت خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود و به دو صورت وحشی و زراعی در ایران دیده می شود.به طور کلی تمام قسمت های گیاه رازیانه خاصیت درمانی دارد، اما بیشترین قسمت مورد استفاده آن بذر رازیانه است که حاوی روغن اسانس فرار است و مهمترین ترکیب شیمیایی آن آنتول است که بیشترین خواص این گیاه مربوط به این ترکیب است. از طرفی دیگر مزه شیرین رازیانه مربوط به وجود آنتول و استراگول در آن می باشد.

طبیعت دانه ی رازیانه: بسیار گرم و خشک است.

ترکیب شیمیایی: روغن ثابت لیماراز- تيموهایدروکينون – متيل چاویکول – کامفن پینن – لیمونن -انیستون – تانن – کینون-قند – لعاب – مس – ۶۰ درصد اسانس روغنی فرار شامل دی آلفافلاندرن، دیپنتن، فنچون، استراگول، انیس آلدئید، انیسیک اسید، آنتول. در دانه ی رازیانه ویتامین A یافت میشود.

خواص دانه رازیانه در طب سنتی 

۱- پانزده تا سی گرم از آن را بکوبید و در یک لیتر آب سردیک دقیقه بجوشانید، بعد ده دقیقه دم کنید، سپس صاف کرده و آب آن را با شکریا عسل شیرین سازید و پس از هر غذا یک فنجان بنوشید. دفع کننده ی کرم اسکاریس است، سنگ کلیه و مثانه را دفع میکند، محرک، مدر ، قاعده آور وعرق آور است، زیاد کننده ی شیر می باشد و شیر مادر را برای فرزند زود هضم تر میکند، برای رفع بلغم ترش  مؤثر می باشد، بازکننده یگرفتگی ها و انسداد مجاری کبد، طحال، کلیه و  مثانه است و برای تسکین درد آنها که از سردی باشد مفید میباشد، بیخوابی را درمان میکند و خواب را سنگین می نماید. بادو گاز معده را مرتفع می سازد، تب های کهنه و مزمن را قطع میکند، از استفراغ جلوگیری می نماید، برای رفع یبوست و همچنین اسهال مزمن مفید است، درد پهلو، درد لگن خاصره و درد اعصاب را تسکین میدهد و تشنجات عصبی را برطرف میسازد، سردرد نیمه ی سریا میگرن و سیاه سرفه را درمان میکند، قاعدگی سخت را آسان می نماید.

۲- مصرف آن شهوت مردان را کم و شهوت زنان را افزایش می دهد.

۳- آن را نرم بکوبید و با آب گرم بخورید. عطش را تسکین میدهد.

۴- اگر زن حامله گاه گاهی آن را بخورد، چشم نوزاد او شهلا و قشنگ می شود.

۵- افرادی که بول آنان بند آمده باشد آن را پودر کرده و با عسل مخلوط و میل کنید  ادرار را باز میکند.

هر روز یک قاشق از آن را در شیر بجوشانید و آن شیر را بنوشید. تشنجات معده را برطرف می سازدسروصدای دستگاه گوارش را برطرف میکند و سبب فربهی می شود.

۷- آن را با گل گاوزبان دم کنید و آب آن را بنوشید. برای درمان خفقان مؤثر است.

۸- آن را با پرسیاوشان و انجیر دم کنید و آب آن را بنوشید. برای تسکین سرفه، رفع تنگی نفس و سخت نفس کشیدن مفید است.

۱۰- هر روز یک قاشق سوپخوری از آن را نرم بکوبید و در ظرفی آب جوش بریزید و همان طور که در حال جوش است، صورت را روی آن بخور دهید. درهم رفتگی یا چین و چروک پوست صورت را برطرف می کند.

۱۱- آن را بکوبید و ضماد کنید. جوش غرور زنان را برطرف می کند.

۱۲- اگر پس از کندن موها شیره ی آن را به جای مو بمالید، کم کم ریشه ی آن را سست کره و با تکرار آن دیگر مو نمی روید.

۱۳- پانزده تا سی گرم از آن را بجوشانید، بعد صاف کرده و با آب ولرم و صاف کرده ی آن به وسیله ی پنبه چشم را بشویید. قوه ی بینایی چشم را زیاد می کند.

կ-\f آب جوشانده ی گرم آن پستان را کمپرس  کنید. بندآمدگی شیر در پستان رl رفع می کند.

۱۵- آن را نرم بسایید و با آب جو مخلوط کنید و ضماد نمایید. ترک خوردگیهای پوست شکم را برطرف می کند

۱۶- مالیدن گرد کوبیده ی آن بر شکم اطفال برای رفع نفخ مفید است.

 

 

همچنین ببینید

با خواص انواع عرقیات آشنا شوید..

با خواص انواع عرقیات آشنا شوید..

 با خواص انواع عرقیات آشنا شوید.. عرق برگ گردو خواص: پایین آورنده قند خون، ضد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *