معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / درمان اسهال با دمنوش ریحان
دمنوش ریحان
دمنوش ریحان

درمان اسهال با دمنوش ریحان

درمان اسهال با دمنوش ریحان

دمنوش ریحان

یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی دمنوش ریحان است . دمنوش ریحان ریحان گیاهی است یک ساله و به ارتفاع تا حدود نیم متر، برگ های آن بیضی شکل، نوک تیز و بدون دندانه می باشند که به طور متقابل، بر روی ساقه قرار گرفته اند. گلها کوچک و به رنگ های سفید و سفید مایل به گلی یا بنفش است. برگ و گل ریحان معطر است. ریحان در اکثر نقاط ایران به عنوان سبزی خوراکی کشت می شود. زمان جمع آوری از نظر اثرات دارویی،قبل از گل دادن گیاه است.
نطبیعت (مزاج): کمی گرم و خشک

خواص و کاربرد درمانی دمنوش ریحان

۱- درمان ناراحتی مزمن معده

۲- درمان دل درد

۳- ضد نفخ و بادشکن

درمان گیاهی یبوست

۴- درمان یبوست

۵- درمان ورم مجاری ادرار

۶- درمان مشکلات مجاری فوقانی تنفسی، سرفه، سیاه سرفه

۷- تب بر

۸- معالج سردردهای عصبی و میگرن

۹- تقویت دستگاه گوارش

درمان گیاهی افزایش شیر مادر

۱۰- افزایش شیر مادر

۱۱- درمان زخم دهان

۱۲- مسکن و کمک به هضم غذا

۱۳- ضد تشنج و درمان صرع

درمان گیاهی ملین

۱۴- ملین

۱۵- ضد التهاب

۱۶- درمان خستگی و انرژی بخش

۱۷- درمان اضطراب، استرس، افسردگی

۱۸- خواب آور

درمان گیاهی اشتها آور

۱۹- اشتهاآور

۲۰- دور کردن افکار مالیخولیایی وسوسه برانگیز

۲۱- درمان اسهال

۲۲- کمک به درمان دیابت

۲۳- درمان افزایش فشار خون بالا

۲۴- پاکسازی روده ها، از مواد سمی و نابود کننده باکتری ها

۲۵- درمان ترشحات زنانه و قاعده آور

۲۶- تقویت قوای جنسی

۲۷- پاکسازی و پالایش خون

۲۸- درمان بواسیر

درمان گیاهی آلزایمر

۲۹- ضد آلزایمر

۳۰- ضد کاندیدیا، ضد قارچ

۳۱- کاهش ضربان قلب

۳۲- ضد عفونی کننده

موارد منع مصرف و عوارض جانبی دمنوش ریحان

عوارض خاصی برای آن ذکر نشده است اما باید از مصرف زیاد آن خودداری کرد.

  • برگ های ریحان که در سایه رشد کرده اند خاصیت بهتری دارند . زیرا حاوی روغن قوی تری می باشند.

نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش ریحان

روش اول: ۱۰ تا ۲۰ گرم برگ ریحان را در یک لیتر آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. از صافی بگذرانید و مقداری عسل به آن اضافه کنید و با توجه به ذائقه می توانید یک برش لیمو ترش تازه اضافه کنید و پس از هر وعده غذا یک فنجان جرعه جرعه بنوشید.

روش دوم: ۲۰ تا ۵۰ گرم ساقه ریحان را که دارای برگ و گل است در یک لیتر آب جوش بریزید و ۱۲ دقیقه دم کنید سپس آن را صاف نموده  و با عسل زعفران شیرین کنید و بعد از هر وعده غذا یک فنجان از ان را جرعه جرعه بنوشید.

 مصرف دمنوش برای درمان بیماریهای ویژه مصرف دمنوش ریحان سبب افزایش شیر در مادران می شود:

پنجاه گرم ساقه های ریحان را که دارای برگ و گل است در یک لیتر آب جوش به مدت ۴۸ ساعت بخیسانید و هر روز یک یادولیوان کوچک از آن را قبل از غذا بنوشید.

نظریه دانشمندان طب قدیم در مورد دمنوش  ریحان

دیدگاه حکیم ابوعلی سینا: گویند این همان شاهسفرم حماحم است. ابن ماسویه گوید: گرم و در دوم خشک است. بسیاری از اطباء گفته اند سرد است. و به گرمی داران آزاری نمی رساند زیرا چندان گرم نیست، و در درجه اول سرد است. ترکیبی از گرما و سرما دارد. و ممکن است سرما چیره تر باشد. برای گرمی داران و به ویژه اگر گلاب بر آن پاشند مفید است. بر سوختگی نهند سودمند است. در علاج زخم دهان مؤثر و راه بندان های مغز را می گشاید تخمش را در روغن بپزند با روغن گل مخلوط کنند و با آب سرد خورند علاج اسهال مزمن است

همچنین ببینید

سرکه انگبین

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید…

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید… سرکه انگبین انگبین مواد شیرینی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *