معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / درمان تهوع با دمنوش هل
دمنوش هل
دمنوش هل

درمان تهوع با دمنوش هل

درمان تهوع با دمنوش هل

دمنوش هل

هل گیاهی است علفی و پایا که از ریزوم های آن هر ساله شاخه های زیادی به ارتفاع تا ۵ متر می روید. برگ ها نوک تیز و منتهی به غلافی بزرگ هستند که به صورت متناوب بر روی ساقه ها قرار می گیرند. گل ها به صورت سنبله و دارای سه کاسبرگ و سه گلبرگ می باشند. میوه ها به صورت پوشینه ناشکوفا بوده و هر میوه حاوی چند دانه است که این میوه به نام هل در ایران به شکل بیضی، یا گرد و یا سه گوش می باشد. دانه ها معطر و خوش طعم و مطبوع می باشند.

طبیعت (مزاج): کمی گرم و خشک

خواص و کاربرد درمانی دمنوش هل

  •  بادشکن و ضد نفخ
  •  قاعده أور
  •  درمان و معالجه تومور رحم
  •  درمان ناراحتی های کبد و درمان انسداد کبد
  •  کمک به هضم غذا و سیستم هضم (تقویت)
  • خوشبو کننده بوی دهان
  •  تقویت کننده قلب
  •  تقویت کننده معده
  •  درمان تهوع، استفراغ
  •  درمان درد معده سرد
  • درمان التهاب و درد استخوان، رماتیسم، نقرس و …..
  •  درمان سرفه و سرماخوردگی، آلرژی زکام
  •  تقویت قوای جنسی
  • درمان گیاهی اشتها آور

  •  اشتها آور
  •  درمان صرع
  •  درمان سنگ کلیه
  •  درمان سنگ کیسه صفرا
  •  تقویت کننده بدن
  •  افزایش ادرار
  •  درمان ترشی معده
  • به عنوان یک پادزهر عمل می کند
  • درمان قاعدگی دردناک
  •  درمان انقباضات دردناک عضلات
  •  درمان خستگی، بی حالی

    درمان گیاهی بی خوابی

  •  درمان بی خوابی
  • درمان تهوع صبحگاهی دوران بارداری
  •  درمان انواع التهاب و عفونت
  •  درمان التهاب و بیماری های ریوی، مانند آسم برونشیت
  •  بیماری های التهابی دهان
  •  درمان بی اختیاری ادرار به خصوص در شب
  •  درمان تخلیه غیرارادی منی
  •  درمان یبوست و بواسیر
  •  محرک سیستم ایمنی بدن
  •  محرک ترشح صفرا
  •  ضد ویروس هرپس
  •  ضد ویروس
  •  بهبود دهنده زخم ها
  •  کمک به درمان انواع سرطان مانند معده، دیافراگم، شکم، روده بزرگ، کبد، طحال، و رحم
  •  شادی افزا، آرامش بخش فشارهای عصبی
  •  ضد باکتری
  •  ضد عفونی کننده
  •  هضم کننده
  •  ساقط کننده
  •  ضد قارچ
  • هل سومین ادویه گران قیمت پس از زعفران و وانیل می باشد.
  •  در فرانسه به هل «دانه های بهشتی» می گویند.
  •  زیاده روی در مصرف هل تپش قلب را افزایش می دهد و برای بیماران قلبی مضر است.
  •  مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است.

نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش هل

روش اول: مقدار ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد سپس آن را صاف نموده و همراه با عسل جرعه جرعه بنوشيد.

روش دوم: یک قاشق غذاخوری هل را با غلافش در یک لیوان آب جوش دم کرده صبح و ظهر و شب بعد از هر نوبت غذا یک فنجان به همراه عسل جرعه جرعه بنوشید

 نظریه دانشمندان طب قدیم ایران در مورد دمنوش هل

دیدگاه حکیم ابوعلی سینا: در دوم گرم و خشک است. قوتش با قوت سوسن زرد برابر است. ورم گرم را می رساند. نقرس داران از آب پز هل بنوشند یا در آن بنشینند فایده ببینند، سرگرانی آرد، سردرد به دنبال دارد، خواب آور است برخی گویند اگر بر پیشانی مالند سردرد را دواست هل از جمله داروهای مستی آور و خواب آور به شمار میآید. آب پزش درمان رمد گرم است. ورم سرد حجاب حاجز را برطرف می نماید. بندآمدگی های راه کبد را باز می کند. آب پزش را در بیماری های کبد خورند. هل زود هضم تر از سوسن زرد است. حیض و بول را روان سازد. درد زهدان و قرحه زهدان را برطرف می نماید کسی که درد گرده دارد در آب پزش بنشیند و زنی که زهدانش بیمار است آب پزی را تناول نماید در ورم درونی نیز نافع است.

همچنین ببینید

سرکه انگبین

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید…

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید… سرکه انگبین انگبین مواد شیرینی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *