معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / دستورات زمان بارداری از دیدگاه طب سنتی!!
دستورات زمان بارداری
دستورات زمان بارداری

دستورات زمان بارداری از دیدگاه طب سنتی!!

دستورات زمان بارداری از دیدگاه طب سنتی!!

دستورات زمان بارداری

در مواقع بارداری و حاملگی مخصوصاً دوران «ویار» باید سعی و کوشش داشته باشند که سرکه و قارا (قرقروت) نخورند و اگر میل به ترشی دارند، این نوع ترشیجات را میل کنند: آلوزرد، آلو سیاه، آلوچه سبز، زرشک، آش سماق، آب نارنج، پرتقال، نوشابه کومبوچا و امثال این ها و به غذای خود مقدار کمی گرد غوره بزنند و سبزیجات و ریحان زیاد میل فرمایند. از ادویه جات مخصوصاً فلفل اجتناب کنند و از ترشیجاتی که به وسیله سرکه می سازند و یا آب نبات هایی که در آن جوهر برای رنگدار شدن و بال «اسیدسیتریک» در آن به کار رفته، به کلی اجتناب ورزند زیرا قلب را ضعیف کرده و گردش خون در بدن به سختی انجام می شود، وزن زن حامله سنگین میباشد و نفس طفل، مادر را ناراحت میسازد. لذا خوردن سرکه بر ناراحتی افزوده و  بر علت خواهد شد. در زمان بارداری، همه روزه ۷۵ گرم عرق بیدمشک، ۵۰ گرم شکر، ۱۰ گرم تخم شربتی، بالنگو، تخم ریحان و فرنج مشک از هرکدام پنج گرم را با نیم کیلو سیب درختی قرمز با پوست رنده شده مخلوط کرده و به قدر کافی آب بر آن اضافه کنند، شربتی بسیار گوارا، معطر و قوی به دست می آید و آن را به مرور میل کنند که برای تقویت قلب و صحت مزاج و خوش رنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است. عمل به دستور فوق را اگر در تمام مدت حاملگی انجام دهند، طفل محکم، سلامت و بانشاط به دنیا خواهد آمد و در موقع فارغ شدن، مادر کمتر در زحمت و ناراحتی قرار خواهد گرفت. مادران در موقع بارداری از سبزیجات معطر، مانند: ریحان، نعناع و علف های صحرایی، مانند: شنگه، والک، آویشن و امثال آن زیاد میل کنند که در روحیه، طراوت و نشاط طفل بسیار مؤثر است. پیشنهاد می شود که در اطاق و محل کار روزانه، گلدان و ظروفی از گل های رنگارنگ بگذارند و اگر طبیعی آن مسیر نیست، گل های مصنوعی زیبا که از آن لذت می برند، را جلوی خود قرار داده و گه گاهی نظاره کنند که در طفل نشاط و زیبایی می آفریند. در تمام مدت حاملگی از خوردن نوشابه کومبوچا و آب پرتقال نیز غافل نشوند، چون از نظر غذایی در حقیقت معدن انواع مواد ضروری برای بدن انسان می باشند، که هم برای مادر و هم برای طفل مفید خواهد بود.

تعیین وضع ادرار زن باردار 

ادرار زن حامله باید در ماه های آخر بارداری مرتب هفته ای یک بار تجزیه شود و در صورت وجود البومین و چیزهای غیرطبیعی از قبیل قند، اوره و… باید تحت نظر قرار گیرد. فشار خون زن آبستن را نیز باید کنترل کرد. پیدایش نشانه های غیر طبیعی در زن مهم بوده و باید در صورت مشاهده فورا به پزشک مراجعه و درمان گردد.

کمر درد زن باردار

کمر درد اکثرا به علت سنگینی جنین و بزرگ شدن حجم شکم کم و بیش در اغلب زنان حامله ایجاد می شود، این دردها اغلب مالایم و مختصر بوده و در اثرخستگی و راه رفتن زیاد ایجاد یافته و بیمار را ناچار به بستری شدن می کند که ناحیه پشت باشد که با داروهای ضد درد، کیسه آبگرم و داروهای ضداسپاسم درمان پذیر می باشد.

ترش کردن و سوزش گلوی زن باردار

یکی از ناراحتیهای زنان باردار همین مسئله می باشد. علت ترش کردن و سوزش گلو در اثر فشار به روده و معده و کند شدن حرکات دودی رود ه و معده است که فشار به معده وارد می شود موجب پس زدن غذا به مری شده و سبب تأثر مخاط مری میگردد و نیز موجب سوزش زیر استخوان جناغ سینه می شود. برای معالجه این بیماری می تواند از ترکیبات قلیایی مانند ژل هیدرواکسید آلومینیوم روزانه ۳ قاشق استفاده کرد. تهوع و استفراغ زن باردار بارداری اغلب با اختلالات جهاز هاضمه به خصوص تهوع و استفراغ همراه است.

همچنین ببینید

زيره پلو

زيره پلو در طب سنتی

زيره پلو در طب سنتی مواد لازم مواد لازم برای تهیه  «زیره پلو» به شرح …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *