معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / دلمه فلفل و بادمجان و گوجه فرنگی و دلمه برگ مو
stuffed-vegetables-pan

دلمه فلفل و بادمجان و گوجه فرنگی و دلمه برگ مو

دلمه فلفل و بادمجان و گوجه فرنگی و دلمه برگ مو

موادلازم

مواد لازم برای تهیه  «دلمه  فلفل و بادمجان و گوجه فرنگی» بهشرح زیر است:

بادمجان دلمه ای 4 عدد

فلفل دلمه ا ی  4 عدد

گوجه فرنگی درشت 6 عدد 

لپه 200 گرم 

برنج 250 گرم

 سبزی دلمه (تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، ترخون، مرزه و پیازچه  پاک شده) مجموعاً نیم کیلوگرم

پیاز متوسط 2عدد 

سیر 4 حبه

 روغن زيتون يا روغن مايع  6  قاشق غذاخوری

آب لیموترش تازه نصف استکان

زردچوبه، دارچین، زیره  سیاه، زعفران و هل سبز از هر کدان نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه

ابتدا لپه را که از شب قبل خیس کرده ایم می گذاریم تا بپزد، به طوری که بعد از پختن، آب آن کاملاً کشیده شود. برنج را نیز پخته و با لپه مخلوط می کنیم. یک عدد پیاز را در ظرفی مناسب خلال کرده و به همراه سبزی دلمه  خرد شده، مخلوط لپه و برنج، ۳ قاشق غذاخوری روغن، آب لیموترش تازه، نمک، فلفل و سایر ادویهجات مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم تا چسبندگی خاصی پیدا کند.

حال سس دلمه را بدین ترتیب تهیه میکنیم:

۲ عدد گوجه فرنگی را به همراه سیر و ۱ لیوان آب در مخلوط کن مخلوط کرده و در یک ظرف مناسب ریخته و به همراه ۱ عدد پیاز ریز خرد شده، نمک، فلفل، ۳ قاشق غذاخوری روغن و مقداری از همان ادویه جات مصرف شده در دلمه میگذاریم بپزد و جا بیفتد. ۵ قاشق غذاخوری از این سس را به مایه  دلمه افزوده و بقیه  ان را کنار میگذاریم. اکنون داخل فلفل ها و بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را خالی کرده و از مواذ دلمه پر میکنیم. دلمه ها را در ظرفی مناسب چیده و از سسی که قبلاً کنار گذاشته بودیم، روی آنها ریخته و با حرارت ملایم طبخ میکنیم. هنگام مصرفغذا نبز میتوان به ان اب لیموترش تازه اضافه کرد.

این مقدار غذا برای ۱ تا ۷ نفر کافی است.

دلمه برگ مو

مواذ لازم

مواد لازم برای تهیه  «دلمه  برگ مو» نیز مانند سایر دلمه ها است، با این تفاوت که به جای بادمجان و گوجه فرنگی و فلفل و کلم فقط از برگ مو به مقدار ۵۰۰ گرم استفاده می شود.

طرز تهیه

برگهای مو را مثل برگ کلم در آب جوشی که در آن، یک قاشق غذاخوری سرکه  سیب اضافه کردهایم قرار می دهیم تا نرم و انعطاف پذیر شوند. سپس آنها را در صافی ریخته و صبر می کنیم تا خنک شود. موادّ این دلمه هم مثل بقیه  دلمه ها آماده میشود. پس از آماده شدن مواذ دلمه، هر بار مقداری از آن را برداشته و روی برگ مو قرار می دهیم و خوب آن را می پیچیم و در یک ظرف مناسب می چینیم. بهتر است قبل از این کار، چند برگ مو را در ته ظرف بچینیم تا دلمه ها ته نگیرند. در انتها، مقداری سس روی دلمه ها ریخته و می گذاریم تا با حرارت مناسب به آرامی پخته و آماده شود.

این مقدار غذا برای ۵ تا ۱ نفر کافی است.

 

 

همچنین ببینید

مصرف ماهی در دوران بارداری

آیا مصرف نمک در دوران بارداری باید کم و محدود گردد؟

آیا مصرف نمک در دوران بارداری باید کم و محدود گردد؟ بعضی از افراد به …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *