معماری
خانه / دمنوش های گیاهی شفابخش / دمنوش زیره سبز با بیش از 50 خاصیت
دمنوش زیره سبز با بیش از 50 خاصیت
دمنوش زیره سبز با بیش از 50 خاصیت

دمنوش زیره سبز با بیش از 50 خاصیت

  دمنوش زیره سبز  با بیش از 50 خاصیت

دمنوش زیره سبز

زیره سبز گیاهی است بوته ای و علفی و به ارتفاع حداکثر نیم متر، ساقه این گیاه راست و دارای انشعابات دوتایی است. ریشه آن باریک و بلند و به رنگ سفید است. برگ ها به خاطر تقسیمات و بریدگی های زیاد باریک و نخی شکل هستند و به صورت متناوب بر روی ساقه قرار گرفته اند. گل ها کوچک به رنگ سفید و یا صورتی می باشند. میوه هادوکی شکل و به طول حداکثر ۶ میلی متر و عرض ۱/۵ میلی متر می باشند که سبز کم رنگ مایل به خاکستری هستند و بوی معطری دارند. غیر از میوه، قسمت های دیگر گیاه نیز معطر است قسمت مورد استفاده این گیاه میوه های آن است که سرشار از اسانس می باشد.

در ایران این گیاه به صورت خودرو و یا کشت وجود دارد و مناطق رشد و تکثیر آن، استان خراسان، سبزه وار اطراف سرخس، اطراف سمنان، اطراف تهران، و اطراف دامغان می باشد.

طبیعت (مزاج):خیلی گرم و خشک

 خواص و کاربرد درمانی دمنوش زیره سبز

۱- کمک به هضم غذا

۲- ضد نفخ

۳- درمان سوء هاضمه و ضعف دستگاه هضم

درمان گیاهی بی اشتهایی

۴- تحریک درمان بی اشتهایی

۵- درمان اختلالات دوره پریود (قاعده آور)

۶- افزایش ترشحات شیر مادر

۷- درمان دل پیچه در کودکان

۸- درمان قاعدگی دردناک (دیسمنوره)

۹- کمک به تسهیل در زایمان و دفع جنین

۱۰- درمان اسم

۱۱- ادرارآور

۱۲- تقویت کننده قوای جنسی

۱۳- کاهش چربی و کمک به کاهش وزن

۱۴- تقویت سیستم عصبی

۱۵- خلط آور، درمان برونشیت

۱۶- میکرو ارگانیسم های مضر را دفع نموده و از ازدیاد انگل های روده جلوگیری می کند

17-سقط کننده

درمان گیاهی ضد درد

۱۸- ضد درد

۱۹- بی حس کننده

۲۰- ضد التهاب

۲۱- ضد اکسیدان

۲۲- ضد عفونی کننده

درمان گیاهی قابض

23-قابض

24-دارای خاصیت استروژنی

۲۵- محرک – تقویت کننده معده

۲۶- التیام دهنده زخم

۲۷- ضد کرم

28-ضد باکتری

۲۹- ضد سم

۳۰- ضد صفرا

31-ضد باروری

32- ضد  اسپاسم

۳۳- ضد تومور

۳۴- ضد احتقان

درمان گیاهی معرق

۳۵- معرق

۱- زیره را در غذاهایی که نفاخ هستند مخصوصاً در حبوبات استفاده کنید.

۲- مصرف زیاد زیره برای کبد و کلیه ها مضر می باشد.

۳- مصرف زیره به تنهایی برای اشخاص گرم مزاج مضر است.

4- مصرف زیره سیاه برای ریه مضر است لذا بهتر است با عسل مورد مصرف قرار گیرد.

۵- در صورت عقب افتادن دوره پریود مصرف دمنوش زیره، ثمربخش می باشد.

6- بانوان باردار باید در مصرف زیره احتیاط نمایند.

نحوه آماده سازی و مصرف دمنوش زیره

روش اول: نصف قاشق چایخوری زیره را با یک فنجان آب جوش در یک قوری کوچک بریزید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و سپس می توانید دمنوش را به همراه عسل، جرعه جرعه بنوشید.

روش دوم: مقدار ۵ گرم زیره را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و همراه با عسل بنوشید.

 نظریه دانشمندان طب قدیم ایران در مورد دمنوش زیره

 دیدگاه حکیم ابوعلی سینا: زیره کرمانی بهترین و بعد از آن زیره فارسی از سایر انواع بهتر است. گرم و خشک است. گرمی بخش، بادشکن، بادزا، تکه کننده، خشکاننده و گذازنده است. چنان که گویند قبض هم هست. صورت با آب زیره بشویند زیبا شود. در هر حال خوردن و به کاربردنش رنگ و رو را صفا دهد. اما اگر زیاده از حد معین باشد رنگ زردی به دنبال دارد. اگر با سرکه آمیخته با آب بخورند، داروی تنگی نفس است و به گفته جالینوس داروی بلندنفسی (نفس الانتصاب) و خفقان سرد است.

حکیم و طبیب بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی گوید: گرم و تر و دافع بادها است. آروغ آورنده و به هضم غذا کمک می کند با آب نخود، شبت و مری و دارچین و امثال آن سازگار است و چون با یکی از آنها در غذا یافت شود گوشت سنگین را سبک نموده آروغ می آورد. به دفع ادرار کمک می کند و نفخ شدید را از بین می برد و برای اصلاح حرارتی که در مزاج محرورین ایجاد می نماید باید به شیوه ای که توضیح داده شد توسل جست.

همچنین ببینید

سرکه انگبین

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید…

با طرز تهیه سرکه انگبین در طب سنتی آشنا شوید… سرکه انگبین انگبین مواد شیرینی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *