معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / رابطه برخی مواد خوراکی با بیماری کاتاراکت
بیماری کاتاراکت
بیماری کاتاراکت

رابطه برخی مواد خوراکی با بیماری کاتاراکت

رابطه برخی مواد خوراکی با بیماری کاتاراکت

بیماری کاتاراکت

خوردن سبزیها بخصوص اسفناج ممکن است برای نجات انسان از بیماری کاتاراکت که غالباً در سنین سالخوردگی مطرح می شود کمای کند. کاتاراکت نوعی کدر شدن عدسی چشم است که در حد اعلاممکن است به بینائی چشم لطمه وارد شود. طبق یا تحقیق که در مورد عدهای از زنان داوطلب سالخورده به عمل آمده و در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده است، اسفناج به عنوان بهترین ماده خوراکی مؤثر برای پیشگیری کاتاراکت مورد توجه قرار گرفته است. دلیل احتمالی اثر مفید این سبزی مفید این است که اسفناج از سبزی های است که منبع سرشار مواد ضداکسیدکننده شامل بتاکاروتن و کلروفیل است به همین دلیل در آزمایش فوق زنانی که بیشتر از سایرین از میوه ها و سبزی های دارای بتاکاروتن نظیر اسفناج استفاده می کنند در مقایسه بازنانی که کمترمی خورند ۴۰ درصد کمتر احتمال دارد که دچار بیماری کاتاراکت شوند. توضیح این نظریه چنین است، قسمتی از دلائل کدر شدن عدسی چشم در بیماری کاتاراکت، مربوط به اکسیده شدن عدسی چشم است که برای مثال در اثر تابش مستقیم اشعه آفتاب به چشم صورت می گیرد و به همین علت اگر چشم را از تابش مستقیم اشعه خورشید محفوظ نگاه داریم و عدسی را با استفاده از مواد خوراکی ضداکسیدکننده حمایت کنیم، در پیشگیری و به تأخیر انداختن بیماری کاتاراکت بسیار مؤثر است. در بررسیهای علمی دیده شده است اشخاصی که از میوه ها و سبزی ها کم استفاده می کنند خیلی بیشتر مستعد ابتلا به بیماری کاتاراکت هستند. برای مثال دکتر پل جالب در بررسیهای خود دریافته است اشخاصی که کمتر از ۳ بار در روز از میوه و سبزی استفاده می کنند ۴ برابر بیشتر از اشخاصی که به قدر کافی در روز میوه و سبزی میخورند مستعد بیماری کاتاراکت هستند. بعلاوه دکتر جال در بررسی های خود مشاهده کرده است اشخاصی که مقدار مواد کاروتنوئید در خون آنها بسیار کم است در مقایسه با افرادی که در خون آنها به میزان نرمال از این مواد وجود دارد ۷ برابر بیشتر مستعد بیماری کاتاراکت هستند. و همچنین افرادی که خون آنها از نظر مقدار ویتامینC بسیار فقیر است بیشتر احتمال دارد به بیماری کاتاراکت مبتلا شوند. کمبود مقدار اسیدفولیک در خون نیز انسان را بیشتر مستعد بیماری کاتاراکت می کند. در مقابل خوردن چای که دارای مواد ضداکسیدکننده است در کاهش خطر کاتاراکت مؤثراست. و خوردن مواد خوراکی که منبع سرشاری از مادهٔ ضداکسیدکنندهٔ گلوتاتیون هستند.

همچنین ببینید

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟قسمت دوم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟ تحقیقات نشان داده اند که به دلیل مصرف زیاد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *