معماری
خانه / درمان دیابت / رژیم غذایی بیماران دیابتی نوع دوم
رژیم غذایی بیماران دیابتی
رژیم غذایی بیماران دیابتی

رژیم غذایی بیماران دیابتی نوع دوم

رژیم غذایی بیماران دیابتی نوع دوم

گام اول: وعده های غذایی این بیماران را باید افزایش داد و به جای ۳ وعده غذایروزانه باید ۵ تا ۶ نوبت صرف غذا داشته باشند تا از نوسانات شدید قند خون که در پی خوردن غذاهای سنگین ایجاد می شود و تا چندین ساعت پس از صرف غذا افزایش قند ادامه مییابد جلوگیری کرد. علاوه براین، اگر بیماردیابتی داروی ضد قند مصرف میکند، و به دنبال آن دچار افت گلوکز خون می شود، واکنش ترشح هورمون های ضد انسولینی وی را باید مهار کرد چون بدن در برابر افت میزان قند، به صورت واکنشی ترشح این هورمون ها زمینهٔ افزایش شدید قند خون را برای خود ایجاد میکند.(مصرف نان جو به صورت مداوم همراه با توت خشک بهترین رژیم افزایش انسولین و کاهش تدریجی قند خون است).

گام دوم: در رژیم غذایی بیماران دیابتی استفاده از مقادیر قابل توجهی از سبزیجات، سالادها، جوانه های غلات، حبوبات و غلات مثل ماشی، عدسی، گندم وجو با سبوس، ضروری خواهد بود. فیبرهای گیاهی موجود در این خوراکی ها ضمن این که موجب کندی جذب مواد قندی می شود از افزایش سریع قند خون پس از صرف غذا نیز جلوگیری می کند و همچنین با مکانیسمی ناشناخته اثر انسولین را هم برنسوج بیشتر کرده و برداشت قند از خون را به وسیلهٔ سلول ها آسان ترمی نماید.

گام سوم: انجام تمرینات ورزشی روزانه در حال آرامش، در اوقات مشخص و ثابت و مناسب با سن و توانایی شخصی مبتلا به دیابت را به بهبود نزدیک میسازد. نکتهٔ قابل ذکر آن که ورزشهای توان فرسا، عرق گیر، نامنظم و سنگین نه تنها برای بیماران مطلوب نیست بلکه به علت ترشح هورمون استرس یعنی کورتیزول و کورتیکواستروییدها مواد ضد انسولین است و برای اینگونه افراد زیان بار می باشد.

کسی که دیابت دارد باید مرتباً میزان قند ادرار و خون خود را آزمایش کند. شخص

بیمار می تواند یاد بگیرد و خودش مقدار قند خون را آزمایش کرده و به علاوه شخصاً به خودش انسولین تزریق کند. هرگاه بیماری، زود تشخیص داده شود شخص بیمار می تواند با استفاده از رژیم غذایی مناسب و ورزش مقدار قند خون را کنترل کرده و عمر معمولی داشته باشد. انجمن دیابت آمریکا، رژیم غذایی زیر ا برای افراد مبتلا به دیابت توصیه کرده است: در روز مصرف ۲۲۹ گرم کربوهیدرات که معادل ۵۲٪ از کل  ۱۸۰۰ کالری غذایی می باشد ۵۶ گرم چربی معادل ۲۹٪ کالری غذا و ۸۲ گرم پروتئین معادل ۱۹٪ کل کالری غذا.

گروه هاي غذایی و میزان مصرف در هر روز از این رژیم دیابتی شامل:

غلات، حبوبات و سبزیجات نشاسته اي
این گروه شامل ویتامین ب و فیبر هستند که میزان مصرف آنها شش وعده یا بیشتر در روز می باشد.
میوه ها
شامل ویتامین ث، پتاسیم ، فولات و فیبر هستند و میزان مصرف روزانه سه تا چهار وعده می باشد.
سبزیجات
شامل ویتامین ث، آ، فولات و فیبر هستند و میزان مصرف روزانه سه تا پنج وعده می باشد.
شیر و لبنیات
منبع کلسیم، پروتئین، ویتامین آ و دي هستند و میزان مصرف روزانه دو تا سه وعده می باشد.
گوشت و فرآورده هاي گوشتی
منبع آهن، روي، ویتامین ب، پروتئین و میزان مصرف روزانه دو تا سه وعده می باشد.
چربی، شیرینی جات
چربی و روغن به علت داشتن کالري بالا باید به میزان خیلی کم مصرف شوند و شیرینی جات نیز به دلیل داشتن مقدار
قند بالا باید فقط یک بار در روز مصرف شوند.
نشاسته
مواد نشاسته اي مانند نان، ماکارونی و پاستا، غلات، سریال هاي خوراکی، سبزیجات نشاسته اي مانند ذرت و
سیب زمینی به بدن شما انرژي می دهد و ویتامین ها و مواد معدنی بدنتان را تامین می کنند.
حبوبات

کامل نشاسته اي براي سلامتی شما مناسب تر است چون آنها حاوي ویتامین ،مواد معدنی و فیبر هستند.
مصرف روزانه نشاسته یک وعده است، تصور عموم این است که نشاسته براي مبتلایان به دیابت مناسب نسیت، باید
گفت که این گفته صحت ندارد، زیرا خوردن نشاسته براي هر کسی نشاط آور است و موجب سلامتی فرد می شود و این
شامل افراد دیابتی نیز می شود که می توانند از این نشاسته ها بصورت جانشینی در یک وعده مصرف نمایند.

همچنین ببینید

دیابت نوع ۱

دیابت نوع ۱ چیست؟!

دیابت نوع ۱ چیست؟! دیابت نوع ۱ این نوع دیابت، یک بیماری خودایمنی است. بیماری …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *