معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / سرخ کردنیها و مضرات آن برای کبد
کبد و سرخ کردنیها
کبد و سرخ کردنیها

سرخ کردنیها و مضرات آن برای کبد

 سرخ کردنیها و مضرات آن برای کبد

کبد و سرخ کردنیها

حرارت باعث تحریک و درهم ریختن مولکولهای اسیدهای چرب می شود. این عمل در جریان هیدروژنه کردن و نیز به هنگام سرخ کردن غذاها در حرارت بالا صورت میگیرد. روغنی که داغ شده باشد یا این که چندین بار برای سرخ کردن غذاها به کار رفته باشد، ازچربیهای سمی آکنده است. این چربیهای سمی در حیوانات آزمایشگاهی باعث میشوند کهکبد آنها چربی بگیرد و در انسان موجب بیماری هایی، مانند: تصلب شرایین (سختی سرخرگ ها)، اختلال سیستم ایمنی بدن، کاهش قدرت اکسیژن گیری سلولها میگردند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهند.

برای سلامتی کبدتان هیچگاه سراغ غذاهای سرخ شده نروید. هیدروژنه کردن برای این است که روغنهای طبیعی را به اسیدهای چرب ناسالم تبدیل کنند و از آن مارگارین و روغن نباتی تهیه کنند. این روغن ها را در رستورانها، ساندویچ فروشی ها و شیرینی فروشی ها به کار میبرند. روغن های هیدروژنه برای بدن ضرر دارند، زیرا در بدن به آسانی متلاشی نمی شوند. و آنها را میتوان چربیهای پلاستیکی نامید، زیرا از نظر سوخت وساز (متابولیسم) بدن، طبیعی یا آلی (ارگانیک) نیستند. روغنهای طبیعی دارای مولکولهای خمیده هستند.

همین باعث میشود که حالت مولکولی آنها را به حالت مایع نگه دارد. وقتی این روغن ها، داغ یا هیدروژنه می شوند شکل مولکولی خود را از دست میدهند و به شکل دیگر در می آیند. وقتی این اسیدهای چرب تغییر شکل یافته وارد بدن می شوند سلولها را گیج و سردرگم میکنند، زیرا با شکل عجیب و غریب خود در سیستم بیولوژیکی سلولهای ما، آن طور که باید مورد پذیرش قرار نمیگیرند؛ آنها در جامعه سلولی بدن عناصر بیگانه اند. اسیدهای چرب دگرگون شده، برای پوسته یا غشای سلولهای ما مشکل می آفرینند، زیرا به شکلی درست در آنها جا نمیگیرند در نتیجه در پوسته، سوراخ ها و مدارهای الکتریکی کوتاهی ایجاد می شود. این امر کیفیت محافظتی پوسته را کاهش میدهد و جریان انرژی و دفع مواد زاید را مختل میکند. روغن های تغییر شکل یافته نه فقط برای پوسته خارجی، بلکه در غشاء اجزای درونی سلول مانند میتوکندری ها نیز مشکل درست می کنند

این روغنهای تغییر شکل یافته و دگرگون شده با کبد ناسازگارند، زیرا کار مهمترین سیستم آنزیمی سم زدایی را که سیتوکروم پی ۴۵۰ نامیده میشود، مختل میسازد. آنزیمهایمذکور هر نوع زهر، سم و مادهٔ سرطانزایی را که وارد بدن می شود، می شکنند.

نکته دیگر: اسیدهای چرب تغییریافته، از اسیدهای چرب طبیعی چسبنده تر هستند و موجبچسبندگی بیشتر پلاکتهای خون می شوند. آنها امکان کند شدن جریان خون را افزایش وسرعت طبیعی جریان خون را در مویرگها کاهش میدهند. وقتی که سلولهای بدن بخواهند مولکولهای در هم ریختهٔ روغن های تغییر یافته را، برای انجام وظایف حیاتی یا در ساختار خود به کار برند نتیجه ای جز کندی متابولیسم و اختلال سلامت به بار نخواهد آمد.

اگر به طور مرتب از این روغن های تغییرشکل یافتهٔ هیدروژنه و سرخ شده بخوریم با عواقب خطرناکی مواجه میشویم اثرات نامساعد این نوع چربی ها بر قلب و کبد آشکار خواهد شد و سیستم ایمنی بدن کار طبیعی خود را انجام نخواهد داد.

مجله پزشکی نیوانگلند در سال ۱۹۹۰ نتایج مطالعه وسیعی را منتشر کرد که نشان میداد مصرف روغنهای تغییر شکل یافته (اسیدهای چرب خراب یا در هم شکسته) موجب افزایش کلسترول و لیبوپروتئینهای زیان آور میگردد که خطر ابتلا به بیماریهای قلب و عروق را افزایش میدهد.

بنابراین حالا باید از دیدن مارگارین، سیب زمینی سرخ شده، چیپس و شیرینی های مختلفقنادی و کارخانه ای، وحشت کنید. آنها با شکر مصنوعی و شکر سفید و آرد سفید و چربیهای شکننده و اسیدهای چرب درهم ریخته و دیگر مواد رنگی، افزودنیها و مواد محافظ و انواعاندام های مختلف بدن شما هستند.

همچنین ببینید

چگونه از سرطان پیشگیری کنیم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟قسمت دوم

برای پیشگیری از سرطان چه کنیم؟ تحقیقات نشان داده اند که به دلیل مصرف زیاد …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *