معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / سرخ کردنی ها و نوشیدنی صنعتی دعوت کننده سرطان هستند….
سرخ کردنی ها و نوشیدنی
سرخ کردنی ها و نوشیدنی

سرخ کردنی ها و نوشیدنی صنعتی دعوت کننده سرطان هستند….

 سرخ کردنی ها و نوشیدنی صنعتی دعوت کننده سرطان هستند….

 

سرخ کردنی

با سرخ کردن دمایی بالاتر از ۱۵۰ درجه سانتی گراد به وجود می آید که باعث می شود بخش عمده  از املاح معدنی، ویتامین  و آنزیم  مهم و مفید غذایی از بین برود.

غذاها در اثرسرخ کردن ، دیرهضم شده ، سیستم گوارشی بدن را مختل و آن را خسته و فرسوده می کنند. توصیه می شود به جای آن از کباب، بخارپز یا آب پز کردن غذاها استفاده شود. در مطالعه که در سال ۱۳۸۵ در استان گلستان صورت گرفت مشاهده شد که در کسانی که بیشتر غذا خود را به صورت سرخ کرده مصرف می کنند، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و مقعد بیشتر است.

 

نوشیدنی صنعتی

این نوشیدنی باعث پوسیدگی دندان، چاقی، سوء تغذیه، سنگ کلیه، چین و چروک پوست، پوکی استخوان، بیماری  کبدی، دیابت، آلرژی، کاهش حافظه، بیماری  قلبی عروقی و… می شود.

علاوه بر رنگ ، اسانس، شیرین کننده  مصنوعی و و مواد ناسالم دیگر به کار رفته در آبمیوه و نوشیدنی  صنعتی، بسیاری از آن ها در بطری پلاستیکی هستند که این بطری دارای ماده  به نام بیس فنول A هستند.

این ماده مختل کننده عملکرد غدد درون ریز است که ممکن است بر روی عملکرد تیروئید در انسان ، به خصوص در جنین اثر داشته باشد. این ماده همچنین ممکن است نیمه عمر T4 سرم را از طریق فعال نمودن آنزیم  کبدی کاهش دهد.

این ماده بایستی از رژیم غذایی حذف شود. امروزه استفاده از نوشیدنی انرژی زا در بین مردم بخصوص جوانان و نوجوانان بسیار متداول شده ست.

تحقیقات نشان می دهند که در ترکیب برخی از این نوشابه کافئین با مقادیر بالا و عصاره گیاه گواراوجود دارد که اعتیادآور است. کافئین به سرعت بعد از مصرف نوشیدنی جذب شده و به بافت  بدن می رسد کافئین با مقادیری که در این نوشابه موجود است می تواندباعث ایجاد علائمی از قبیل تهوع و تپش قلب در فرد مصرف کننده شود که بیماران قلبی یا دارای سابقه تشنج در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

مصرف زیاد نوشابه یانرژی زا موجب تهوع، اسهال و استفراغ، نفخ، دل درد، بی خوابی، ناراحتی  معده و تحریک پذیری می شود. این نوشابه با مقادیر بالای انرژی معمولاً حاوی سطح بالایی از مواد قندی می باشند و می توانند باعث بروز چاقی، پوسیدگی دندان و عوارض دیگر شوند. توصیه می شود به جای نوشیدنی  صنعتی از انواع شیر گیاهی مانند شیربادام، شیر گردو، شیر پسته، شیر فندق، شیر خرما و غیره یا از انواع شربت  طبیعی نظیر شربت عسل یا آب لیموترش تازه، شربت عسل با عرق بهار نارنج، شربت شاه توت، شربت توت فرنگی، انواع دم کرده های گیاهی سنتی و … استفاده شود.

همچنین ببینید

آب

با آب معالجه شويد..!

با آب معالجه شويد..! آب آب یکی از مواد مایع و فراوان‌ترین مادهٔ مرکب بر …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *