معماری
خانه / دانستنیهای مفید پزشکی و رژیم غذایی / سردی مزاج معده در طب سنتی درمان کنید!
سردی مزاج معده
سردی مزاج معده

سردی مزاج معده در طب سنتی درمان کنید!

سردی مزاج معده در طب سنتی درمان کنید!

درمان سردی مزاج معده

برای درمان بیماری ها ابتدا باید معده اصلاح شود  چرا که طب سنتی طبی کلی نگر است و در درمان بیماری ها به همه ارگان ها توجه می شود. افراد جامعه با ان روبه رو هستند که دارای علائمی مانند سوع هاضمه . ورم معده، زخم معده، ترش کردن، نفخ است

علائم سردی یا بلغمی شدن معده

بیماری های معده با مشا بلغمی به علت زیاد شدن خلط لغم و یا به عبارتی اثر سوءمزاج خلط بلغم در دستگاه گوارش به وجود می آیند. علائم شایع این مشکلی عبارتند از: ترش کردن معده، نفخ معده، گاهی یبوست گاهی اسهال، دل درد و بی اشتهایی، افزایش بلغم در سایر قسمت ها با علائمی چون زیاد شدن اب دهان، سردرد، درد پاها و یا دست ها، سستی و رخوت همراه است.

عوامل ایجاد نفخ و اختلال هضم 

غلبه بلغم معمولاً به علت مصرف زیاد خوراکی های با طبع سرد، نوشیدن مایعات سرد بین غذا و خوردن آب بسیار سرد بروز می کند. از عوامل دیگری که سبب اختلالی در هضم غذا و نفخ می شوند، می توان به مواردی مانند: خوب نجویدن غذا، درهم خوری، حمام رفتن بعد از غذا، خوابیدن بعد از غذا، خوردن زمانی که فرد سیر است و جماع بعد از غذا اشاره کرد.

علاوه بر موارد ذکرشده، داشتن اجابت مزاج مناسب، رعایت آداب خوابیدن، پرهیز از بی تحرکی و داشتن آرامش روحی و روانی برای پیشگیری از نفخ و هر بیماری دیگری لازم است.

درمان سردی مزاج معده

خوردن مصطکی ساییده شده با شکر

روغن مالي شکم باروغن هایی ماند بابونه

تقویت معده با مصرف گل قند و بذرانیسون

توصیه های مفید برای بهبودی

1- بر حسب نوع غذا و ذائقه خود، غذا را با ادویه جاتی مانند: زیره، نعناع، دارچین (یک قاشق چایخوری از پودر یکی از آن ها) و در صورت اطمینان از نداشتن زخم گوارشی، زنجبیل (نصف قاشق چایخوری) با هر وعده میل نمایید.
2- از غذاهای سنگین و دیرهضم مانند گوشت گاو (به هر شکل و به هر مقدار)، کله پاچه، حلیم، تخم مرغ آب پز کامل، کوکو سیب زمینی، ماکارونی، الویه، اجتناب کنید.
3- از غذاهای زودهضم بیشتر استفاده کنید. (گوشت بره، جوجه کباب، تخم مرغ عسلی …)
4- از خوردن سالاد خیار گوجه، ترشی، دوغ و ماست اجتناب کنید.
5- از میوه های با مزاج سرد مانند: هندوانه، هلو، زردآلو، کیوی، خیار و گوجه به ویژه بر روی غذا پرهیز نمایید.
6- غذا را با مقدار خیلی کمی نمک شروع و با نمک به پایان برید. (اگر بیماری فشارخون ندارید).
7- از خوراکی های مولد ریاح مانند حبوبات، کمتر استفاده نمایید. در صورت تمایل به مصرف، قبل از طبخ، حداقل 12 ساعت در آب خیس نموده و در طی این مدت 3-2 بار آب آن را تعویض نمایید.

همچنین ببینید

کلم

با کلم شیمی درمانی کنید..!!

با کلم شیمی درمانی کنید..!! هورمون استروژن یکی از عوامل شناخته شدهٔ محرل سرطان پستان” …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *